Pinkove zvezdice i zvezde II

lepo se vidi da neke kandidate uzdizu dok drugima svaku sitnicu zameraju

evo gledam zvezdice i malopre peva decko grozno a oni ga hvale dok devojcica posle njega otpeva dosta bolje a dadose joj 4 govoreci da oni mnogo bolje cuju

od tv gledalaca

pa kako ne custe onoga malopre da nema pojma

Teško je u ovakvim žiriranjima lišiti se subjektivnosti.
pogotovo jer su u Zvezdicama deca.
I žiri, mahom roditeljski nastupa, i bude mnogo izražene subjektivnosti.

Kod žirija Zvezdica mi se sviđa to što svoje prisustvo ne baziraju na ličnim raspravama i provokacijama, koa što je slučaj u Zvezdama.
Moji kada gledaju, stalno čujem da se ovi matori razgrlate i smeju se i lupaju, a zapravo ne bi trebalo da je toliko reč o njima.

Posmatrate li ovakva takmičenja dece kao način da se muzički talentovana deca uzdignu spram drugih, netalentovanih, tačnije, medijski neeksponiranih veoma slično staleškom uzdizanju?
Ne postaje li takav vid eksponiranja, umesto hora, ili kakvih drugih školskih ili vanškolskih aktivnosti bez kamera, pomalo trend koji donekle može mučiti decu koja ostaju neeksponirana?
Može li to ugroziti razvoj dece?
Kako gledate na to?

Mislim da jeste zgodno za razgovor.

Posmatrate li ovakva takmičenja dece kao način da se muzički talentovana deca uzdignu spram drugih, netalentovanih, tačnije, medijski neeksponiranih veoma slično staleškom uzdizanju?
Ne postaje li takav vid eksponiranja, umesto hora, ili kakvih drugih školskih ili vanškolskih aktivnosti bez kamera, pomalo trend koji donekle može mučiti decu koja ostaju neeksponirana?
Kako gledate na to?

Talentovanu djecu ubaciti u ovakvo takmicenje propraceno svim elementima stvaranja ZVIJEZDE po meni daje draz onoma koji to sve prate .
Moramo se zapotati kako da sav teret iznesu sama djeca .Pjevajuci ,pred kamerama, zirijem, pred ocekivanjem svojih roditelja , izdrzati popularnost ,
Vratiti se na ulicu , u svoju skolu .

Zivo se sjecam iz moje mladosti takmicenja izbora presjednika omladinske organizacije osnovne skole.
Nisam prosla i ako su me drugarice predlozile ,Spoznala sam da iste nisu glasale za mene .
Ni danas ne mogu da zaboravim cijeli dogadjaj ,Gurnuta na spisku predlozenih ne svojom voljom bila sam razocarana i tuzna .
Gledam PONKOVE ZVJEZDICE .i uvijek mi je zao kad neko dijete zaplace kad ga izbace iz takmicenja...

Meni je žao što deca plaču jer daju sve od sebe,
a ne shvataju da je za televiziju to jedan običan šou i ništa više

- - - - - - - - - -

Kako gledate na to?

Ugrožava razvoj deteta ako se zapostavljaju drugi aspekti (škola, druženje sa vršnjacima, igra....)

sa druge strane, nije ni moguće biti slavan ako se nešto ne žrtvuje.
Samo što ovde nije toliko cilj razvijanje muzičkih sposobnosti, kvaliteta i veština
koliko - zarada.
Samo što deca toliko ne streme zaradi, nego da obave zadatak što je moguće bolje,
a ko zarađuje? najviše tv kuća za koju nastupaju..:kafa:

roditelji dosta grese pa uspeh u takvom sou predstave kao zivotno pitanje i ako ispadne zivot je gotov

trebali bi predstaviti kao zabavu i igru

ali roditelji bi zeleli da im dete zaradi gomile para iako ima 10 god , pa suvise ozbiljno postave stvari

Moj FAVORIT . ANDJEO u obliku djeteta ...

Bosnjak_1000x0.jpg

Back