Pikasov plakat za film Bitka na Neretvi

pura moca

Starosedelac
Poruka
162.038
a pošto je očuvan plakat za bitku na neretvi
1699556718361.jpeg

Poslednja izmena od moderatora:
Nije plagijat
Inace Pikaso je uradio dva plakata za film ..ovaj za Bitka na Neretvi 1969. i Andaluzijski pas 1929.
Kao honorar od Bulajića tražio je nekoliko flaša najboljeg tada jugoslovenskog filma
Verovatno je i dobio vino..taj podatak ne znam

Poslednja izmena:
Pikaso je tražio sanduk najboljih jugoslovenskih vina (12 buteljki),... Bulajić mu je poslao puno više - sva kvalitetna vina sa naših prostora. (Pikasu se bio svideo jedan dokumentarni film o Skoplju, koji je uradio Bulajić, pa je to bilo presudno da prihvati ponudu.)​

Plakati jesu štampa - litografija, ali su rađeni u malom tiražu - za inostranstvo - za englesku verziju filma i svaki je potpisao lično Pikaso.

i daa: Pura Moco, ja ti se izvinjavam što sam svojim neozbiljnim komentarom doprineo spamovanju ove teme i tvojoj sjajnoj ideji da se digne "malo prašine",
da eto nismo ni mi (bili) mačiji kašalj,..
mi smo i Pikasu davali bakšiš ;)

Poslednja izmena:
Pikaso je tražio sanduk najboljih jugoslovenskih vina (12 buteljki),... Bulajić mu je poslao puno više - sva kvalitetna vina sa naših prostora. (Pikasu se bio svideo jedan dokumentarni film o Skoplju, koji je uradio Bulajić, pa je to bilo presudno da prihvati ponudu.)​

Plakati jesu štampa - litografija, ali su rađeni u malom tiražu - za inostranstvo - za englesku verziju filma i svaki je potpisao lično Pikaso.

i daa: Pura Moco, ja ti se izvinjavam što sam svojim neozbiljnim komentarom doprineo spamovanju ove teme i tvojoj sjajnoj ideji da se digne "malo prašine",
da eto nismo ni mi (bili) mačiji kašalj,..
mi smo i Pikasu davali bakšiš ;)
ma ok nisam ništa loše shvatio

Back