Pijanisti koje volim

Hajde nama koji nismo pijanisti 😀 objasni sta vidiš u njegovom sviranju što nadilazi kako kažeš pijanističke škole... probaj da objasniš mada nije verujem lako :). I za ove druge koje si postavio, ako stigneš :) A ja ću pokušati da razumem :)
Za violiniste već imam neki osećaj, ali za klavir osim melodije ili da li fula teže
Ne umem da objasnim
Naslušao sam se izvođača i izvođenja
Vremenom se razvija ne samo sluh već i svest
Tako nekako

postavila sam sad isti Šopenov nokturno kao Indigo3... koji mi se više dopada. Aškenazi. @milance19 koji po tebi bolje svira Šopena, ili od svih najbolje? Jer volim da ga slušam.
Aškenazi ide na "sigurnu zonu"
A svi ovi gore navedeni se "bacaju u ambis"
Uključujući i čelistkinju koju je Konj naveo
Sada govorim uopšte o izvođačima i kako ih doživljavam ;)

Šopen
Hm
Uvek radije slušam "nesavršenog" starog Jevrejina Rubinštajna nego siguricu Aškenazija

Aškenazi ide na "sigurnu zonu"
A svi ovi gore navedeni se "bacaju u ambis"
Uključujući i čelistkinju koju je Konj naveo
Sada govorim uopšte o izvođačima i kako ih doživljavam ;)

Šopen
Hm
Uvek radije slušam "nesavršenog" starog Jevrejina Rubinštajna nego siguricu Aškenazija
hvala ti
probaću da otkrijem tvoj ukus ;)
KAo što ja npr ne volim da slušam Milenkovića na violini, previše mehanički mi, jel to misliš o Aškenaziju ili ti nešto drugo znači sigurica?

hvala ti
probaću da otkrijem tvoj ukus ;)
KAo što ja npr ne volim da slušam Milenkovića na violini, previše mehanički mi, jel to misliš o Aškenaziju ili ti nešto drugo znači sigurica?
Baciti se u ambis vs ostati na sigurnom tlu
Tako nekako
Izgarati vs odsvirati sve note profesionalno
Imati muda vs.... dopuniti po nahođenju ;)

Ne umem da objasnim drugačije

Rubinštajn kako svira Sen Sansov koncert u godinama u kojim može da mi bude deda!!!!!
To je da uzmeš žilet i reda radi i radi makar malo poštovanja, da si zasečeš vene pa da te spasu ;)
To se ne uči.
To se živi!
Za mene ne postoji nijedno drugo izvođenje sem....

Back