пијаца

да ли посећујете пијацу?

• Ukupno glasova
    46
  • Anketa je zatvorena .
veruj mi, skoro svako voće i povrće je jeftinije, a ukusnije na pijaci.
paradajz kakav sam ja ovih dana nalazila na pijaci (neki makedonski) ne da nema šanse da se sad nađe u tipičnoj prodavnici (čitaj: maxi), nego takvog neće biti celog leta.

Jeftinije nije sigurno, barem ne u Novom Sadu. Čak i u prodavnicama preko puta pijaca je jeftinije, a da ne pričamo o supermarketima. Maxi je preskup, ali on nije supermarket. Tamo ne kupujem nikad ništa.
A što se ukusa tiče nemam pojma. Meni je ukusno ono što kupim u supermarketu, pa nemam nameru da se smaram po pijaci gde je kvalitet diskutabilan, naročito kada je reč o kvarljivoj robi koja zahteva poseban tretman.
I da ne pričamo o akcijama koje non stop prave supermarketi gde se uvek neko voće i povrće može kupiti po smešnim cenama.

на каленац свраћам само радним даном, кад идем до комитета.
овердозиро сам од трешања. :(

joj, i ja nekad odem pored..do komiteta..kod poreskoga referenta na k..koga zovem kalenić, pa me stalno ispravlja.. :hahaha: gospodine kaleniću..nisam ja kalenić...

pala cena trešanja - 180 džindi... ( :

проверио сам дал има нека отворена тема, нема... дакле, пијаца.
да ли је посећујете, шта најчешће купујете, да ли увек купујете сир код исте жене или сте несталног духа, какав вам је став према накупцима а какав према супермаркетима, здрава исхрана и тако то... ???
da, redovno idem na pijacu....tj. svakog vikenda dovučem sa pijace sve što je potrebno za nedelju dana - od povrća, preko jaja, sira, pršute....jedino voće kupujemo redovnije, jer, na primer jagode, ne mogu da stoje....srećom, pijaca nam preko puta zgrade, tako da....

u super-mrketima ne kupujem ništa od voća i povrća, skoro nikad.

povrće,a pogotovo voće rijetko kupujem u marketima...tamo je uvijek plastično i bezukusno...od kako su masovno počeli da se otvaraju ovi megamarketi,više ni hljeb, a da je ukusan i svjež nemaš gdje kupiti...:( ne daj bože još da ukinu i pijace...neće se imati šta jesti...:D
s druge strane,meso,jaja,sir i slične proizvode nikad ne kupujem na pijaci...nekako mi ne djeluje provjereno...

ranije smo isli na pijacu redovno, sad onako, nije mi vise to neki ritual i radost... volim kalenic al mi daleko. ova pijaca u naselju od 3 reda tezgi mi nije pijaca, jos je skuplja nego maxi... ali manje vise kad kupujem kupim kod ike koja i doda i probere, ponekad zaluam kod ekog drugog, ali nije to to :(

nego videst li neki novi fazon: radnja "mali kalenic" na sred kneza :eek: onako crna spolja kao hleb&kifle a unutra voce&povrce... nisam stgla da vidim cene, ali musterija koliko volis... mala pijaca u radnji tako izgleda...

svidjaju mi se pijace u parizu... sta sve tamo ima i kako dobre torbe imaju parizanke koje tamo mogu da kupe i gotov rucak koji se sprema na licu mesta... a ribe neke cudne raznorazne, sveze...

.....video sam mali kalenić, prekoputa SANU, divno mesto za praziluk u izlogu ( :
meni liči na probu co. leba & kifle, pa ako se primi, onda će da šire pilajre po buddžaci.....lepe su one italijanske ad hoc pijace, koje se sele, pa u kvart dođu jednom nedeljno..al ja volem naše, debele pijace, to su naši bazari...

Ja se ne oduševljavam pijacama. Nije da mi godi plastika u smarketima, ali nešto nisam uveren ni da je sve sa pijace baš toliko ukusno i prirodno ili samo nalikuje takvom, mali proizvođači koje poznajem pate od sindroma Janga Trovača, a nakupci će prodati sve i svašta za profit, bez ikakve kontrole. Sir je posan, skidaju mu kajmak, rakija i med sve češće veštački, još se jedino voće kako-tako drži. Al dobro, ionako kupujem povrće samo u predsezoni, dok ne dospe kod mene u bašti, dok sve ostalo (sir, rakija) nabavljam direktno od znanih proizvođača.

na primer, nigde tako dobar izbor kajmaka kao na pijaci....sad, ako neko ne voli kajmak - razumem...

Јој, ја не разумем да неко не воли кајмак! :)
Али га код нас нема, зато га купим кад сам на неком другом месту.. Мислим, нема кајмака какав волим..

Back