Piercing and Tattoo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo vam samo saveti. Nemojte da vas pale da se "klestima" radi anestezija, to samo vise boli. I obavezno trazite da otvori novu iglu iz sterilnog pakovanja i ako MORA da koristi "klesta", onda MORAJU da budu sterilisana u autoklavu, i da ih ne pipa golom rukama. A mi smo trenutno u 21.veku tako da postoje anestezije, zavrsavaju se na cain(lidocain,xylocain...) ili se zove emla, u kremi su ili spreju. Obavezno trazite to. Naravno rukavice i masku. Ako nije cist studio odmah napustite, i neka vam dezinfikuju to podrucje jodom. I nikad ne cistite piercinge alkoholom, vec hidrogenom i mazite hloramfenikol ili embecin mast, i to 2 puta dnevno, NE vise. Pieringe u ustima i intimnim delovima tela cistitetako sto rastvorite jednu kasicisu soli na casu vode i ispirate time.

Ma kakva garancija- ja sam IMALA, nekada davno, shmrc, piercing na obrvi i sve sam radila kako treba- ispirala ga redovno i bas sam vodila racuna, a onda jednog dana mindjusa je spala sama od sebe... A kad sam otisla tamo gde sam busila (necu da imenujem), oni su mi rekli da mi je koza isuvise osetljiva i da je sama odbacila piercing... Aha...a kada su uzeli pare, tada nije bila osetljiva :evil:...

Ako je ispala mindjusa bez ikakvih znakova gnoja, crvenila, modrice. Onda je plitko probusena rupa. Ako je bilo nekih od tih znakova onda je alergija na metal ili infekcija(mozda unutrasnja koja duze vremena postoji u telu). Ali alergije na cist titanijum i hirurski celik ne postoje.

E samo jos jedna stvar. Ako vam ne uspe piercing, ne ocajavajte. Dobar piercer moze ponovo da odradi piercing bez ikakvih problema. Malo je drugaciji postupak ali moze da se uradi, samo je problem sto retko ko to u srbiji radi. Takodje kod prosirenih rupa na usima, zbog nosenja teskog nakita, postoji resenje samo je bitno da se obratite dobrom pierceru ili nekom plasticnom hirurgu i to moze da se sredi bez ikakvih posledica ili bola.

Nikako antibiotici. A pazi, pupak ni malo ne boli. Znaci manje nego uho. A veoma je mala verovatnoca da ce da se upali. Od svih pupkova koje sam radio samo jedan se upalio, devojka kupila srebrnu mindjusu, a ona zna da je alergicna na srebro. Na njenu odgovornost/potpis sam radio. Pa sam posle morao da radim manju intervenciju da joj rekonstruisem deo koze tu, sad nema ni oziljka. Znaci samo je bitno lepo cistiti, lepo izbusiti, i kupiti mindjusu od titaniuma, i nikad nece da bude problema, garantujem.

Kad sam ja busila obrvu, keva je isla sa mnom... A tamo je bila neka zena sa cerkom koja je nesto ranije probusila pupak i dosla je da joj zamene mindjusu. E sad, ta zena je mojoj kevi napunila glavu glupostima pa je malo falilo da se keva predomisli... Doslo mi je da ih obe ubijem!

dr.koki:
Nikako antibiotici. A pazi, pupak ni malo ne boli. Znaci manje nego uho. A veoma je mala verovatnoca da ce da se upali. Od svih pupkova koje sam radio samo jedan se upalio, devojka kupila srebrnu mindjusu, a ona zna da je alergicna na srebro. Na njenu odgovornost/potpis sam radio. Pa sam posle morao da radim manju intervenciju da joj rekonstruisem deo koze tu, sad nema ni oziljka. Znaci samo je bitno lepo cistiti, lepo izbusiti, i kupiti mindjusu od titaniuma, i nikad nece da bude problema, garantujem.

Ma pazi , ja se bola uopste ne plasim..to je za mene najmanji problem.Obrvu kad sam busila nisam ni osetila ...
Nego keva ima tripove :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back