Pice i kakve volite

Kinkyhouse Baron

Obećava
Poruka
60
Volim da spremam hranu od detinstva.
radio sam u nekim restoranima i povremeno kuvam za porodicu

Jedna od omiljenih jela je naravno Pica.
jeste da treba jedno 4 sata da se napravi (zato sto sam zivotinja i uvek pravim po 4-5) ali zato se svi oderu od nje :D

Kakve vi volite? (izuzev one medju nogama)

Ja kad pravim pravim onu klasicnu sa Sirom, Pecurkama, Kobasicom i sosom od paradajza, povrca i zacina.

image_2023-10-14_111425247.png
image_2023-10-14_111628408.png

I ja sam uvek vise za kobasicu nego sa sunkama.:ok:
Ali ne tako kao ta tvoja. Tako u komadicima negde je bude negde ne...Nego se fino tanko isece i raspodeli da je bude na celoj pici.
Sa testom se ne mucim. Kupim u pekarama ono za hleb.
Mada mi ni jedna pica iz rerne nije nesto wow....Jednostavno lepse su mi one pecene kako treba na oko 450C.
Testo zna da bude zeznuto, ja ne volim to kupovno jer nekaku uvek lose ispadne pa uglavnom zamesim svoje. Jeste da treba dosta vise vremena ali barem znam da ce dobro da ispadne.
Sve se to nauci vremenom.

Testo zna da bude zeznuto, ja ne volim to kupovno jer nekaku uvek lose ispadne pa uglavnom zamesim svoje. Jeste da treba dosta vise vremena ali barem znam da ce dobro da ispadne.
Sve se to nauci vremenom.
Verujem ti ali sam nezainteresovana da naucim.
Ima i neki recept gde se testo za picu ukupno pravi 48h racunajuci i deo kada odstoji...

Da rerna moze da ispece picu kako treba, naucila bih. Ovako mi je to gubljenje vremena (subjektivni dozivljaj).

Volim one iz peci na drva na oko 500C.

Verujem ti ali sam nezainteresovana da naucim.
Ima i neki recept gde se testo za picu ukupno pravi 48h racunajuci i deo kada odstoji...

Da rerna moze da ispece picu kako treba, naucila bih. Ovako mi je to gubljenje vremena (subjektivni dozivljaj).

Volim one peci na drva oko 500C.
pa dobro da, ako te nesto ne zanima onda nema svrhe.
I ja sam ucio da vozim auto i posle kada sam dobio dozvolu nikada vise nisam ni vozio jer me auto nije interesovao ni malo.
Bicikl i cepaj :D

Imas ti hrane koje se kuvaju celu nedelju.. italiansko Bolonjeza sos se kuva 2 dana skoro. Ali to neznaci da moras bas taj recept. zamesis testo koje odstoji sat vremena i eto. ne mora sve biti exkluzivno

Sta da ti kazem, to jedino u restoran ili piceriju gde imaju takve pecnice.
ili kpaj zlato pa se udaj za nekog italijana :D

Pravim često picu i moja djeca je obožavaju. Tijesto pustim sat da odstoji, ide pasata sa bosiljkom, ribani sir, gljive, suho meso, origano... Pečem je na 300 stepeni ali skroz podignem do gornjeg grijača, nakon 9 minuta pečenja gotova je sa gornje strane e onda koristim mali trik tako što je stavim na plamenik jednu minutu da dobije baš onu zagorenu donju koricu.

Pravim često picu i moja djeca je obožavaju. Tijesto pustim sat da odstoji, ide pasata sa bosiljkom, ribani sir, gljive, suho meso, origano... Pečem je na 300 stepeni ali skroz podignem do gornjeg grijača, nakon 9 minuta pečenja gotova je sa gornje strane e onda koristim mali trik tako što je stavim na plamenik jednu minutu da dobije baš onu zagorenu donju koricu.
Svaka cast, zvuci super :D

Пице и сладолед једем у пицерији и посластичарници, код куће то није то, немамо услове. За разлику од многих других јела која су боља домаћа.
Ако и направим, све састојке које волим сложим на тортиљу и запечем, па зовите то како хоћете. Мада ћу пре направити добре брускете.

Back