Photoshop

• Začetnik teme Začetnik teme kostas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
K

kostas

Gost
Imam problem sa Background-om slike kreirane u Photoshop-u! Kada kreiram ovalnu sliku u Photoshop-u sa background-m White ili Transparence i sliku memorisem u JPEG formatu, zelim da sliku postavim na obrascu moje aplikacije. kada sliku postavim na obrazac vidi se pozadina slike?! Da li neko zna kako da pozadinu slike 'stopim' sa bojom obrasca, kako bi se video samo ovalni deo slike? Hvala.

kostas:
Imam problem sa Background-om slike kreirane u Photoshop-u! Kada kreiram ovalnu sliku u Photoshop-u sa background-m White ili Transparence i sliku memorisem u JPEG formatu, zelim da sliku postavim na obrascu moje aplikacije. kada sliku postavim na obrazac vidi se pozadina slike?! Da li neko zna kako da pozadinu slike 'stopim' sa bojom obrasca, kako bi se video samo ovalni deo slike? Hvala.

Los ti je algoritam za kompresiju i skladistenje slike :lol:

Probaj da ponovo isprogramiras sve iz pocetka :D ali kada budes export-ovao sliku, snimi je u PNG (Portable Network Graphics) format-u. :wink: Dobre su sanse da JPEG ne podrzava transparentnost (mada nisam 100% siguran). U svakom slucaju, PNG to sigurno podrzava! :wink:

Kad_LupimLupim:
JPEG format nema kanal za transparenciju. Targa, GIF i PNG imaju! Stim da GIF jednu boju proglasava transparentom, ne poseduje pravi Alpha kanal!

Da, ali koliko je meni poznato, GIF format je ograničen na paletu od maksimalno 256 različitih boja. Ispravite me ako grešim.

PNG format je dizajniran da se koristi za slike na web sajtovima. Imajte u vidu da JPEG ima kompresiju sa gubitkom, tj. da malo ošteti sliku. S druge strane, PNG ima kompresiju BEZ gubitka, tako da slika biva snimljena baš onakva kakva jeste.

Takođe, kompresija PNG slike je u nekim slučajevima približna onoj kod JPEG formata, ali se nekad dobiju i ogromne slike...

Tako... GIF ima 256 boja, od kojih jedna moze da se smatra transparentom! PNG mu dodje nesto kao upgrade GIFa. Podrzava punu 32bitu paletu, a poseduje posebno Alpha kanal (kanal transparentnosti).

Back