giravaru
Primećen član
- Poruka
- 633
Sta znači kada je pH vrednost mokraće 7.2?
Hvala.
Hvala.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Za sprečavanje nastanka peska i kamena u bubregu, kao čestih pratećih pojava savremenog načina života, veoma je važno da se u organizmu održava kiselo-bazna ravnoteža i da pH vrednost urina bude oko 7,2, tj. da urin bude blago alkalan. Kada su pH vrednosti urina manje od 6,5, odnosno (povećana kiselost) povećano je taloženje kristala kalcijum-oksalata, mokraćne kiseline i cistina u urinu, što postaje osnova za nastanak oksalatnog, uratnog i cistinskog kamena u bubregu.Sta znači kada je pH vrednost mokraće 7.2?
Hvala.
Nije kiselo, jako malo "sladje" od neutralog.Sta znači kada je pH vrednost mokraće 7.2?
Hvala.
Kaze mi laborantkinja da to nije strašno... Da jedem mnogo više povrća i voća. Inaće sam pila i jaku terapiju za heliko b, a posle i za ešerihiju.Za sprečavanje nastanka peska i kamena u bubregu, kao čestih pratećih pojava savremenog načina života, veoma je važno da se u organizmu održava kiselo-bazna ravnoteža i da pH vrednost urina bude oko 7,2, tj. da urin bude blago alkalan. Kada su pH vrednosti urina manje od 6,5, odnosno (povećana kiselost) povećano je taloženje kristala kalcijum-oksalata, mokraćne kiseline i cistina u urinu, što postaje osnova za nastanak oksalatnog, uratnog i cistinskog kamena u bubregu.
https://www.preventiva.rs/uticaj-ph-urina-na-kamen-u-bubregu
Mada konsuslutuj se sa doktorom nekim, ove podatke sa interneta treba uvek uzeti sa dozom rezerve.
Ja mislim da po ovom tekstu imaš idealne rezultate. Nemaš razloga za brigu. I da je malo iznad ili ispod nije ništa to strašno, telo trpi skakidnevne stresove i napore pa nije ništa čudno ako neku nalaz bude u disbalansu.Kaze mi laborantkinja da to nije strašno... Da jedem mnogo više povrća i voća. Inaće sam pila i jaku terapiju za heliko b, a posle i za ešerihiju.
Koliko sam shvatila, kad je pH tu oko 7.2...može da mi se stvori pesak ili kamen u bubrezima?
A kako to da sprečim?
Taj pH je u reduKaze mi laborantkinja da to nije strašno... Da jedem mnogo više povrća i voća. Inaće sam pila i jaku terapiju za heliko b, a posle i za ešerihiju.
Koliko sam shvatila, kad je pH tu oko 7.2...može da mi se stvori pesak ili kamen u bubrezima?
A kako to da sprečim?
Na zalost pijem za depresiju velnax i Lyriku.... Znači, piće ne dolazi u obzir.Ako ne mozes samo vode,pij neki caj,negazirane sokove.Bitno je sto vise tecnosti.Pivo je dobro za prociscavanje bubrega i mokracnih kanala,ali ne mnogo,jednu casu pre podne,jednu uvece,ako ne pijes nikakve lekove.
Zezaj, zezaj... Kad ti se može.U koliko vremena mogu skupiti peska i kamenja da napravim prizemnicu od 40m2
Hvala unaprijed na odgovoru.
Pio sam, i jedno i drugo. Velafax je bio xl. Nedavno sam prekinuo piti terapiju i ne mislim nastaviti.Na zalost pijem za depresiju velnax i Lyriku.... Znači, piće ne dolazi u obzir.
Nista onda,voda i caj.Na zalost pijem za depresiju velnax i Lyriku.... Znači, piće ne dolazi u obzir.