Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
peticija za prikljucenje zapadnog balkana turskoj .
posto ste toliko impresionirane turskim serijama da ne kazem ovisnice i drogsate se time satima na dan sta vam nbebi bilo lakse da pripojite srbiju turskoj . mislim nakon 500 godina sta je koje stoljece vise - manje ?
Što se mene tiče to nije problem.
Ranije su recimo Hrvati bili vazali, kmetovi i konjušari nemačke i ugarske vlastele, naravno uz pravo prve bračne noći koja se iz nejasnog razloga vezuje samo za područja pod otomanskom vladavinom. Ne znam, valjda služi za ponos i rado se ističe ako ti je Ugar naguzio čukunbabu, a ako je to Turčin uradio onda manje vrediš. Svašta može da se racionalizuje, pa i to da se na taj način postaje europejac plemenitog podrijetla.
Ne vidim šta bi nama smetalo da napravimo interesni savez sa Turskom ako ovim ostalima ne smeta da opet budu sluge i vazalna vojska bivšim gazdama.
Mi em ne bismo bili janjičari, em bi nas Turci sigurno više uvažavali kao svoj izlaz na zapad nego Švabe ovu boraniju koju su kolonizovali.
Misim, da se ne lažemo, kolonizovali bi Švabe i nas da smo malo drugačiji, ali stalno izigravamo nekakve mrštavce i neposlušni smo pa im je zgodnije ovako.
posto ste toliko impresionirane turskim serijama da ne kazem ovisnice i drogsate se time satima na dan sta vam nbebi bilo lakse da pripojite srbiju turskoj . mislim nakon 500 godina sta je koje stoljece vise - manje ?
Ovo uopste nije losa ideja. Barem bi Srbija ostala Srbija. Mozda bi muslimansko stanovnistvo u nekom trenutku preovladalo nad hriscanskim, ali bi bar ostalo srpsko.
Juliane, radi se o tome da se otomanski feudalizam zvao krnji i bazirao na stagnaciji i verskim povlasticama. Nema tu napretka i zato je bolji ugarski no turski velmoza
Juliane, radi se o tome da se otomanski feudalizam zvao krnji i bazirao na stagnaciji i verskim povlasticama. Nema tu napretka i zato je bolji ugarski no turski velmoza
Ne znam šta ovo tačno pobija u komentaru koji sam napisao, ali ako se odnosi na deo gde navodim onođenje kmetkinja, onda dozvoljavam da postoji mogućnost da se neko oseća uzvišenije jer su to njegovom narodu radili Ugari, a ne krnji Turci.