petak 13.

ja sam cula da je sujeverje za petak trinaesti vezano za kras na berzi u toku velike depresije 30 godina u americi...........
a da ja ispricam svoju pricu-bio jedan petak 13,i na taj dan sam 13 puta stajala pored mog druga iz razreda petka,koji inace smrdi kao tvor.
i zato sam ja sumnjicava po tom pitanju.msm,ipak to nije koincidencija.:think:
i kad se priblizavao sledeci petak 13.,a ja strahovala da se baksuzluk ne ponovi,ja vidim-hej,pa petku ce 10.rodjendan-i svi mu nakupujemo gelove za tusiranje i dezodoranse-znate onako,u pakovanju?
i tako sam ja sebe zastitila od proklestva petka 13.
zaboravila sam da napisem da prica nije za ljude sa srcanim problemima,niti za mladje od 18.
ukoliko neko ima neke nusposledice od uzasa izazvanog ovim dogadjajem,autor,tj ja,ne snosi posledice.
hvala.
i cuvajte se petka 13.
i smrdljivih ljudi.

danas je taj dan.
zanima me koliko verujete u to da je petak 13 "baksuzan dan". ima li nesto posebno sto toga dana radite/ne radite.

licno, nikada nisam imala problema kada je petak 13. cak sta vise, neki od njih su mi bili izuzetno uspesni. ;)

Prema statistici, na petak trinaesti dogodi se duplo manje nesreca nego drugim danima, zato sto su ljudi na taj dan posebno oprezni. Meni je to srecan dan :)

Prema statistici, na petak trinaesti dogodi se duplo manje nesreca nego drugim danima, zato sto su ljudi na taj dan posebno oprezni. Meni je to srecan dan :)

:hahaha:
Sasvim moguce. U stvari, vidi se koliko je to sujeverje. 13 je baksuzan u hriscanskom svetu, dok su u drugim delovima sveta neke druge pojave, sto srecne, sto nesrecne.

Ne treba biti sujeveran, to ne koristi nicemu. Cak je i crkva protiv sujeverja.

Jel znate da u svakoj godini mora da bude bar jedan petak 13ti, a da najvise moze da bude cetiri takva?

Moj stan npr. je 4/13, (4 japanski baksuzni, a 13 nas :mrgreen:) a iz dnevne sobe vidim Rtanj (nasu piramidu :) ) kada je vedro, iako je 60 km udaljen od Bora... Ima tu neceg... Mozda su moji iluminati a da ja to ne znam... :think: :hahaha:

Back