Peta bgd gimnazija i njeni podanici...

Olenjila si se od kada si usla u Petu?:) Eh, potpuno razumem o cemu pricas. Pre Pete ja sebe nisam mogao da zamislim kako spavam popodne ili gubim vreme ne radeci nista. A u srednjoj mi je sve dugo bilo zanimljivije osim ucenja. I tu sam pomalo izgubio ritam i kontinuitet pa evo i danas na faksu placam zbog toga. Mada ja nikada nisam imao problem sa popravnim (uvek sam ocene sredjivao na vreme) ali ipak sam imao dosta slabih ocena (dva,tri...) bas zato sto me je mrzelo da odgovaram ili ucim za vise. Ustvari, ta lenjost koja ume da uhvati moze vrlo lako da izazove flegmaticnost i onda imas slucaj da ti kaze profesor: ''jeli bre, kako te nije sramota da na kontrolnom iz srpskog dobijes jedan?'':) A ti ne znas sta da odgovoris...cutis kao da ne umes da pricas. Bas zalosno. Cesto se kaze da je lenjost najgora bolest. E pa ako to u sebi savladas...uradio si veliku stvar. Ja sam uspeo da je smirim prilicno jos u cetvrtoj srednje...mada oseca se jos uvek. Kao zavisnost neka:).

U potpunosti se slazem sa tobom... Kod nas je u odeljenju bio (meni najdrazi i nabolji decko) veoma inteligentan, ali je do zla Boga bio lenj... I onda covek stvori utisak kako je mediokritet...a nije. Prebaci se lik u cetrnaestu i posle par meseci, pitam ja njega kako mu je a on ce: mnogo tesko, ima mnogo da se uci... Lenjost, izes ga... Ali se nasao negde, ide na glumu i svira bubnjeve, mozda od njega i bude nesto... Ko zna?
A to za kontrolni si u pravu... Ispastas za svoju lenjost... Ja cu isto tako imati smanjene mogucnosti za fax, obzirom da cu imati oko 33 poena iz skole...

Pa nisu to puno smanjene mogucnosti...ali jesu dovoljno smanjene da se zabrines ako zelis arhitekturu ili stomatologiju...na vecini ostalih mozes dosta dobro da prodjes i sa tim. Ma, vec sam ti rekao, prijemni je u celoj prici najvazniji. I to je dobra strana toga sto u srednjoj ne ostvaris bas zapazen uspeh.
Koliko samo slicnih slucajeva znam...nazalost. Ja prosto ne znam,da li to samo Peta utice na neke ljude tako, ili bi isto bilo i u nekoj drugoj skoli;)?

U sustini, kad blje pogledas, shvatis da ti i sam mozes da naucis neke stvari... Profesori su samo da bi ti pomogli da to ide lakse i da ti daju ocene jer se sve svodi na cistu administraciju - i uspeh iz gimnazije, i prijemni i prosek na faxu... Sve se racuna. Ima tu i nekih profesora koji ti traze sve u sitna creva, ali je generalno Peta uvek gajila odredjenu dozu strogosti, zbog cega su neki pokusavali da pobegnu iz iste, ni ne pokusavajuci da joj se suprotstave. Tako su bezali i sami od sebe. Mislim da treba, ako postoji neki problem da pokusa da ga razresi...
Taj moj ortak nije mogao da se uzme u ruke i da krene da uci, nego je opravdanje trazio u izgovoru kako je Peta uzasno teska! Tu je greska. ;)

Belgrader:
pitaj Minu da ti ukratko prokomentarise ponasanje pojedinih, po njoj najupecatljivijih, ljudi iz naseg odeljenja:)). to se retko ponavlja:)).

Na koga to konkretno mislis, Vlado?

BTW. "masni konan" se zove Nebojsa :p

I meni je u petoj bilo mnogo dobro! Uprkos "nedostatku popularnosti" i suzenom krugu drustva, to su ipak bile nezaboravne godine! Najvise mi nedostaju one svirke sto su se jedno vreme odrzavale petkom uvece...

A ti Mimi nemoj da se brines oko upisa na fax, ja sam moj odabrala 7 dana pred prijemni, pa mi nista ne fali! ;) (sto ipak ne znaci da je bila mudra odluka da toliko cekam, samo kazem da ni to nije smak sveta!) A sto se poena tice, treba da se potrudis jedino ako ciljas na nesto kao sto je filoloski ( ja sa 95 poena bila pedeseta na spisku od 80 ljudi :( ), a za vecinu ostalih je opusteno! :D P.s. zovem te cim mi prodje ispit! ;)

Ohoho...nije li to koleginica sa prvog dezurstva u Petoj?:) Ili mi se cini?
Ma on ce za mene uvek ostati "Konan"...nekako mu Nebojsa ne stoji...a i navikao sam na taj naziv, jer koliko sa shvatio, cela Peta ga je tako zvala. A i brate mili lici na Konana.
Svaka cast:). Mislim da nisi mogla bolje da joj pojednostavis situaciju oko upisa na fakultet. Ali da ne zaboravimo tvoje predznanje i tvoj uspeh koji si imala u Petoj. Pa mislim da bi i bez spremanja prijemnog uspela:). U svakom slucaju, savet ti je odlican da malo iskulira i opusti se. Jednostavno, tvrdim da ne bi trebalo bilo sta prepustati slucaju i da ne bi trebalo da se ponasa kao ti ili ja kada govorimo o citavoj situaciji koja podrazumeva upis na zeljeni fakultet.
Za vecinu i jeste opusteno. Ali ako pod tom vecinom podrazumevas i arhitekturu, stomatologiju, FON...onda vec ne govorimo o istim fakultetima:). Jedino ako nemas ruku kao Djoto, ili privatnu stomatolosku ordinaciju, ili neku drugu prilicno jaku vezu koja ti garantuje sigurno mesto:).
Pa generalno na celo odeljenje, a pogotovu na muski deo. Posebno u cetvrtoj. Jel se secas skidanja vrata sa ucionica?:) Najmanji primer.

Hahahahaha...secam se, itekako! Mada je meni najupecatljivije u secanju ostao onaj cas kada je Vuk spavao na fizici, i fizicarka ga probudi i pita jel oce da odgovara, a on mrtav ladan: " Ma nemojte profesorka, ne znam vam ja tu vasu hemiju!!!) :D Imam negde papir sa najboljim provalama u 4. godini sto smo zapisivale ja i Mira, moram to da potrazim, ima i par tvojih i Filipovih, ima i dosta Drazenovih, ako nadjem postovacu ovde da se i vi malo smejete! Mnogo mi nedostaju ta vremena iz pete, sve je bilo nekako opusteno...Cool je meni i sad na faxu, al nije to to, poraslo se... :( Na faxu kad te smara da ides na predavanje, jednostavno ne odes, i nikom nista. U skoli je to imalo nekako vecu draz...secam se onog dana pred vakcinaciju u cetvrtoj, bio lep dan, a mi imali dvocas kod razredne i bas nam se nije islo (pitam se zasto :p ), i onda se lepo pokupili nas par najvecih "strebera" pete beogradske ( ja se bas nesto ne secam da sam nesto nenormalno mnogo strebala, al aj kad ljudi tako kazu... :grin: ) i zapalimo na tash na ljuljaske...posle par nas produzilo u amicu na palacinke, pa u malo u grad...sutradan uzeli opravdanje na vakcinaciji...dobro se zezali, reputacija strebera ostala netaknuta, i svima lepo! :D Najvise mi je bedak sto sam sa vecinom izgubila kontakt...mislim na Mariju Zujkovic, i tu ekipu...Od onih sto su kod mene na filoloskom, jedino vidjam Dejanu jer je na mom smeru,ostale sretnem jednom u 100 godina, a van faxa se cujem sa Mirom i povremeno Lenom...
Vidjas li ti nekoga? Sa kim si ti ostao u kontaktu? Sta rade ostali iz razreda?
Kako si ti? Sta ima novo kod tebe?

Oooo, pa lepo je citati i tvoje postove Mina!!! :p E nemas pojma koliko sam se sinoc obradovala sto si se prikljucila, ali mi nesto mama stalno kljucala mozak kad cu da se skinem sa neta pa nisam stigla da odgovorim... Al dobro, cule smo se preko porukica... Ma dobro to za fax, i ja sam malo opustenija - pogotovo sto sam vec odabrala sta hocu, ali zasad to ostaje tajna (da se ne izbaksuzira). Nego Milanka mi je razredna. Ova bivsa sto je predavala francuski ode na porodiljsko, pa ispade da nas je preuzela logicarka... Kazu da je ocajna sto se tice filozofije u cetvrtoj... Valjda nece biti i prema nama obzirom da nas voli jer smo (kako ona to kaze) "njeni". :lol: Inace su hteli Divnu da nam daju - NE HVALA...
E cepamo se sestra i ja za ovog vaseg Vuka... Brate, koji lik!!! Da ne poverujes... Obavezno nadji taj papir, da se jos smejemo...
E kontam to sto pricas da ti nedostaju vremena iz Pete. Ja se pitam sta cu ja pamtiti - nase odeljenje je uzas. Decaci u svom klanu, devojke u svom i niko ni sa kim ne progovara. Mozda ponekad ako im treba pomoc od nas, ali druzenje NEMA GOVORA... Stvarno smo debili. :-D Prva godina nam je ostala u lepom secanju, druga je bila uzas - to su bili niski komentari... Treca je bolja od druge, ali jos uvek nismo bas slozni... Bice nolje, valjda, u cetvrtoj godini...
Zovi kad prodje ispit pa da se vidimo...
Vlado, ti se isto javi...

PoZ!!!

P.S. Nema nam nesto Sanjalice... Gde li je ona?

Ostao sam jedino u redovnom kontaktu sa Milicom i Tijanom. A i sa kime bi drugo. Naravno, sa Pavlovskim i Lukom se redovno cujem, sa Drazenom kako kad...Sa Piperom se cujem samo kad on dodje iz Njujorka, i to bi otprilike bilo to. Jedno vreme sam se i sam Marijom cuo ali smo prestali. Ponekad sretnem Ivu C. i Milicu S. i eto. Uglavnom, znam iz prica da je jako malo ljudi ostalo u kontaktu medjusobno. Ali to se i ocekivalo zar ne?
Ajde ako bi pronasla te gluposti koje smo pricali postuj obavezno. Bas me zanima. Ja sam poslednji put u 4. godini listao onu "plavu" svesku i tu je bilo strasnih provala ali voleo bih i ovo da cujem.
Jel se se secas Brajkovica na istoriji? Rasirio se preko dva mesta i sedi kao kauboj i konstantno uzdise i kuka a pocrveneo kao jabuka. I prilazi mu istoricarka i kaze: "pa dobro bre Brajkovicu kako te nije sramota da se ponasas kao bitanga". A on joj kaze: ''pa ****** kad me cepa zub''!!!. Znam da sam hteo da se upisam od smeha tad:). Ili sa biologije; prof. Ruzica: Vuce,ajde probudi se malo i reci kako se zavrsava sistem organa za izlucivanje kod kicmenjaka? Vuk: Pisom! prof. Ruzica: Kako?! Vuk: kazem, ne znam!
I tad sam vristao od smeha. I bilo je jos hiljadu slicnih situacija ali ko ce to sad da pise.
I da, jos jedna isto nezaboravna...u trecoj je komentarisao onaj novi profesor srpskog: "ja ne znam, ali samo u vasem odeljenju cujem izvesne neartikulisane krike tokom casa a i posle. Takodje, samo u vasem hodniku se osecam kao u dzungli. Jel to vi radite ili se meni samo cini...''?
Ipak najjaca situacija je bila kada smo Pirke, Pavlovski i ja poceli da skidamo vrata iz lezista sa ucionice u kojem je bilo 4/9 tokom njihovog casa fizike. Gleda Mira sta radimo i ne moze nista da izusti koliko se iznenadila. Pokucao Pirke, otvorio vrata, javio se Miri, ona odgovorila i ceka sad da vidi sta hocemo. Medjutim, umesto kao normalna deca da trzimo sundjer ili kredu, mi krecemo da vadimo vrata iz lezista. Ja jednostavno ne mogu da ti opisem izraz lica koji je Mira tad imala. To je bila takva zapanjenost da je to neverovatno.
Inace Milena, ako ti ona plava, punija profesorka (zaboravio sam kako se zove) predaje Ruski, reci joj da su je pozdravili Rados i Vlada:). Setice se garant.
Ja nisam lose uglavnom. Studiram malo intenzivnije sad zbog aprila, malo izlazim i to je otprilike to. Nikakvih posebnih novina u mom zivotu.

Definitivno, potrazicu cim mi prodje ispit pa nadjem malo vremena da ispreturam po fiokama, jer zaista vredi, ima stvarno genijalnih provala! :D Sad sam u nekoj frci pa nista ne stizem, pored ispita treba sad da polazem i voznju, a spremam se i za put, 5. idem sa drugaricom u Pariz...

Pravo da ti kazem, ja i nisam bas ocekivala da ce tako malo ljudi medjusobno ostati u kontaktu, nekako ste mi svi uvek delovali prilicno slozno, imala sam cesto utisak da smo samo ja, Mira i Lena bile autsajderi, iako mi to nikad nije preterano smetalo...Najlepse uspomene iz perioda kada sam isla u petu mi se uglavnom vezuju za zivot posle casova, kst,svirke, itd...a cudno je i to da mi vise nedostaju neki ljudi sa kojima sam se vidjala na tim svirkama, uglavnom iz generacije ' 85 (Mimi zna otprilike na koje drustvo mislim...mada Mimi znaj da tu ne ubrajam Vuka! :D ), nego vecina ljudi iz razreda...Al valjda je to i normalno jer sam tamo upoznala i Sashu (ne znam dal se secas onog mog decka bubnjara, zajedno smo sad vec vise od 3 godine :D )...

Pirke je u Njujorku? Sta radi tamo? Sta kaze, jel mu se dopada zivot u Americi,kako je tamo? Pitam te posto imam neku opciju da posle faxa odem sa bratom i deckom u L.A., buraz na fakultet a mi na postdiplomske, mada je to sve jos prilicno nesigurno...

I ja bih bas volela da neki dan svratim do pete, da obidjem ono malo profesora koje cenim i koji su mi ostali u lepom secanju...Pre sam ubedjivala Miru da idemo, al ona petu ne moze ocima da vidi! :( Tako da znas Mimi, kad mi prodje frka, negde u Maju ti se mozda i ja pojavim u skolici! ;)

Pozdrav ljudi, idem ja nazad da se smaram sa hiperbatonima, asindetonima i ostalim beskorisnim glupostima koje strebam na ovom mom faxu... :sad:

Pa studira i radi u Nju Jorku. Taj grad je kao stvoren za njega:). Uklopio se fantasticno i nema nameru da se vraca. Zivi na Long Ajlendu, vesla za neki lokalni klub i studira na nekom univerzitetu, ali nisam siguran na kom. Znam samo da Kolumbija nije. Pa sad...istocna i zapadna obala se prilicno razlikuju u SAD-u. Tesko ces primer Nju Jorka moci da poredis sa El Ej-om. Ali svakako im je zajednicko da je selekcija uzasno velika i da opstajes i uspevas samo ako si mnogo jak i ako dajes i vise nego sto mozes. Dakle, ne postoji ni tren odmora i opustanja. To znam iz njegove price i iz price jos dva drugara koji su tamo u Detroitu u Indijanapolisu...a i imam rodbinu u Sent Luisu i Cikagu:).Inace, odlicno ako imas kombinaciju za postdiplomske tamo. Ne bi trebalo propustiti.
Delovali slozno? Uf! Pa sve je to bilo prividno hehe. Mislim meni niko licno nije smetao, ali je medju vecinom devojaka gorela ziva vatra hehehe.
Ti se vracas svojim "asindetonima" a ja cu mojim asihronim generatorima:). Pozdrav i srecan put.

E bas mi je drago za Pipera, super sto se tako lepo snasao u Njujorku! :D A sto se L.A. tice, ako se sve iskombinuje kako treba, naravno da necu da propustim tu priliku! Iskreno da ti kazem, meni se tamo vise ide zbog klime nego zbog bilo cega drugog, zivotni san mi je da odem negde gde zimi necu da se smrzavam, sve drugo se i kod nas moze nadomestiti, ali poledica,sneg i smrzavanje ispod nule nikako...

To za vatru medju devojkama si potpuno u pravu, mene je par njih prilicno nerviralo, mada je cudno to kako sad kad pogledam unazad, ili imam lepe uspomene vezane za ljude, ili sam potpuno ravnodusna, za one koji su me nervirali me skroz boli uvo, nekih mi je cak i zao, a sve one koji su mi bili cool ili neutralni bih bas volela da nekad ponovo sretnem...Jedino razrednu ni dan danas ne mogu da smislim, ali ne verujem da iko moze! :p Bila sam ubedjena da nece postojati profesor koji ce moci da me nervira vise od nje, sve dok nisam upoznala latinca na faxu...al sad ako pokusa opet da me obori, ima ovaj recnik tezak 2 tone samo slucajno da mi sklizne u pravcu njegove glave! :-D
Idem sad da utvrdjujem znanje, ipak bolje da na fino polozim ispit, nego da ostecujem tako skup recnik... :-D

Dobro, ali da mi se oboje javite obavezno preko porukica kada budete dolazili...
Mina, srecan put... Ja cu u Francusku preko leta na kampovanje... A sto se tice Vuka - ma potpuno sam promenila misljenje o njemu... Ne moramo vise da pricamo o njemu...
TI i Sasha ste vise od 3 godine zajedno? Cestitam... Priznajem da si me malo zbunila onom porukicom kada si rekla "pozdravlja te Sasha". Nisam mogla da verujem!!!

Ljudi, HRISTOS VASKRESE!!! SRECAN USKRS!!! :grin:

Hvala, hvala...pa da, od 4. godine gimnazije i evo skoro 3 na faxu, pored svih uspona i padova i ponekog raskida, izgurasmo toliko...i sad nam je bas super, u medjuvremenu smo naucili da prihvatamo jedno drugom i mane, promenili ono sto nije valjalo, i sad cvrkucemo! :D A moji su ga sa pocetnih nadimaka "indijanac" i "dobosar" unapredili u "Sale majstor", tako da nije lose... :D

Nema vise price o Vuku,a? Dogovoreno! Kladim se da je neki novi dasa stupio na scenu...priznaj, jel tako? ;-) Gledacu da stignem da se jednom vidimo pre mog puta da se bre konacno ljudski ispricamo...kod mene ima novosti kolko oces! :D

VAISTINU VASKRESE, I TEBI SRECAN USKRS! :D

Belgrader:
Sad ne znam kako je, ali ja dok sam isao u Petu pre tri godine postojala je velika razlika. Svi vi koji niste imali srecu da vam Mirjana Maskareli predaje latinski kao i da niste zavrsili Petu:).

E Vlado i ja sam mislila da je Maskareli vestica kad sam polagala diferencione iz latinskog, al za ovog mog sa faxa je mila majka...opet me oborio na usmenom, a ja svoju privatnu profesorku poducavam latinski! A zena stvarno zna znanje, profesor je na fakultetu, pa nije cula za pola njegovih nebuloza... Jedino mi preostaje da idem da se tesim u Parizu i da se nadam boljoj sreci u junu...ili suncanijem vremenu, ili rasporedu zvezda...sta mu ga znam vise, kad ocigledno nije stvar u znanju... :???:

E Mimi izgleda da ipak nema sanse da se vidimo pre mog puta, stalno jurcam negde, sto u kupovinu stvari za put, sto po nekim rodjendanima kod rodbine, sto da se sto vise vidim sa Sashom jer ga posle necu videti citavih 10 dana...Al zvacu te ako stignem sutra ili preksutra da se bar telefonski ispricamo, pa se vidimo kad se vratim, taman da vidis fotke i cujes dozivljaje iz Pariza, jel vazi? :D

Vlado srela sam danas Mariju i Snezanu u gradu, pitale su me sa kim sam iz razreda u bilo kakvom kontaktu pa sam im pomenula i ovaj forum i tebe i puno su te pozdravile!

Back