Peta beogradska :))

Kukala mi je nešto drugarica kako ona mora da radi sto sklekova za fizičko, i da jedva dobije četvorku, to me je bilo baš začudilo, pošto u osnovnoj ništa ne radimo fizičko samo blejimo negde.

meni je razredna predavala fizichko, tako da sam imao tu srecu da nemam profesora vec sam igrao fudbal i kosharku na svakom chasu. Dodushe, znam da je fizichko za devojke dosta tezhe, mada ovo shto ti je rekla drugarica je izmishljotina definitivno.

Takođe mi je rekla da je nastavnik mate oborio na popravni, i to namerno, a sad ne znam da li laže ili ne, pa se čudim.Inače, bila je bivši vukovac, pa eto..

Teshko da je namerno, a to ti govorim ja koji bi imao najvishe razloga da pljujem te profesore (neshto lichno, da ne pricham sada o tome). To shto je bila bivshi vukovac ne znachi nishta, vishe od pola mog odeljenja u prvoj godini su doshli kao vukovci, a ljudi su zavrshavali sa bednim prosecima. Jednostavno, chinjenica je da se u osnovnim shkolama ne radi nishta ili vrlo malo.
eeee, da, drugarica mi je rekla da nejan drugarica ide u petu i dobila je dvojku iz likovnog iz čistog mira, pa sam se zabrinula malo,

Da, secam se likovnog, Bachicka jeste jedan od nezgodnih profesora al' nema tu iz chistog mira, ona zahteva dosta za visoku ocenu. Malo uchenika kod nje kapira kako treba da se odgovara. Bitno je takodje da ostavish dobar utisak kod prve ocene jer to mozhe dosta pomoci kasnije.

Sve u svemu, nisu baš nahvalili svoje profesore, i kažu mi da bežim od Pete kao đavo od krsta, ali eto, želim da upišem....

Bezhi ako necesh da radish :)

Hvala onda puno na objašnjenju! :) Da, u osnovnim školama je bleja, u pravu si, ima neka škola Sveti Sava i tamo svi vukovci jedva prolaze vrlo dobri... Kaže ona da bi se ispisala, ali neće zbog društva koje je odlično. Naravno, radiću i učiću redovno za Petu, u svim školama treba ionako da se uči. Da, znam to za prvi utisak, i potrudiću se da dobijem odličnu ocenu, tako me je biologičarka mučila godinama kad sam za prvu ocenu dobila trojku, i kad uradim najbolje kontrolni ona mi da namerno četiri, a sve mi tačno, dobro ako traži mnogo, samo da nije baksuz toliki, a kako to treba da se odgovara? Definitivno nisam promenila mišljenje o Petoj. :) I opet hvala na svim odgovorima, razumem da te mrzi da kucaš ili tako neš. :D

Na likovnom ce ti odgovaranje biti - u slikama. Kako bude obradjivala epohu po epohu, davace o svakoj najvazhnije informacije, pobrojati najvazhnije slike i svaku prokomentarisati po malo. Bitno je da slushash, ako mozhesh zapisuj, shta ona kazhe za svaku sliku, jer za dvojku je dovoljno reci ime slike i slikara, za svaku vishu ocenu i neshto shto je specifichno za samo umetnichko delo (shto je ona naravno naglasila, dzhaba ti sve knjige na svetu ako ne kazhesh ono njeno), drugo, odgovaraj brzo, ona pokazhe sliku kad odgovarash i ochekuje gotovo iste sekunde da krenesh da prichash, ako se dvoumish ili uzmesh 3,4 sekunde da razmislish, ona automatski smanjuje ocenu u glavi, i ti na kraju zavrshish chudeci se sa trojkom iako si sve znao :) Slushaj shta pita druge jer je sva prilika da ce tebe pitati istu stvar (ovo uglavnom vazhi za vecinu profesora). Kod nje je popravljanje dosta teshko, tako da nemoj da te zmija ujede pa da dodjesh nespremna.
Ne mrzi me, secam se pre nekoliko godina kad sam upisivao i meni je jedan momak na forumu davao savete oko profesora, dodushe on je tad bio druga godina a ja sam malo stariji x)

Uh, baš zanimljivo, znači, da budem uvek spremna na njenom času ako upišem Petu. :) Pa dobro, nije tako strašno, očekivala sam da će profesori biti popljuvani i da imam savete da se sklonim od Pete... Opet fala na odgovoru, dala bih ti repku da mogu... Srpkinja, kakva je? Matematiku i fiziku znam odlično pa se ne brinem, a geografiju i hemiju ništa ne znam, nemam pojma kako imam pet iz toga, pa se brinem malo. xD Imala sam baksuza geografičarku, pa se plašim da ne bude opet neki baksuz. Joj, jel mora latinski da se uči? Ne znam da li se uči na prirodnom smeru...

Не би било коректно ,,попљувати,, цели колегијум Пете јер постоји добар део професора који ипак успевају да данас одрже њен епитет елитне гимназије. Нарочито мислим на ону ,,стару гарду,, која жари и пали Петом већ неколико деценија. Професора математике, физике и књижевности има као плеве, тако да је све питање среће било какве врсте када ти буду састављали веће. Као свршени матурант знам гомилу људи који на факултетима славе групицу професора од којих 80 % ученика Пете зазире. У сваком случају-требало би да се забринеш због те хемије, посебно зато што уписујеш природни смер. Са хемијом ћеш се борити четири године, а број часова ће ти се периодично мењати од 2 пута недељно до 4 пута недељно. Не разумем зашто би ти географија представљала проблем. Имаћеш је током прве три године и она ти је један од предмета за повећавање просека (у највећем броју случајева :per:). Латински као природњак имаћеш само током прве године и то је толико смешно што се учи у поређењу са оним што се очекује од људи са језичког смера.

Za Petu sam stvarno stvašta čula.....Jedni preteška,smrt,užas,zaboravi mladost itd, a drugi kao ma opušteno je, samo da upadneš u parnu..Mene konkretno zanima društveni smer, super mi idu i prirodni, ali ipak...dolazi sve teže i teže gradivo, pa neću da komplikujem sebi život...;) Svi sa društvenog iz parne su mi rekli da su najteži likovno, muzičko, nemački i fizičko...:think: A polovina prirodnjaka iz neparne koje znam više nisu đaci Pete....:( Kakva je stvarno situacija tamo? Takođe me zanima, da li postoji neka šansa ubacivanja drugog jezika umesto nemačkog? Npr. ruski...pošto ga znam bolje nego nemački....:) Ili izučavanje nekog drugog jezika od početka? :)

Zdravoo...:)

treba da sad, u ponedeljak predam listu zelja za upis....

dvoumim se izmedju SESTE I PETE...o sestoj znam ponesto, ali o petj bash nista...

e sad, precesljala sam ceo ovaj forum..od pocetka...od 2007 xD...i ..
ali nigde nema o drustvu?!
Meni je drustvo u osnovnoj bio veci problem..zato sto su svi fensi i naduveni i nafurani..a ja sam eto, normalna..pa se nisam bas snasla...pa sam mislila da upisem gimnaziju ukojoj nece biti bas tako...imam 99,5 bodova i sigurno upadam u prvu zelju koju stavim...:)

Zanima me kakvo je drustvo u petoj gimnaziji?..jesu neki snoboovi, napaljeni ili...? ^^
i odakle uglavnom dolaze deca koja je upisuju?

btw. o petoj sam takodje cula da je jaaako teska...pricala sam s drugaricom i ona je 95 i upisala sestu...kaze da je sesta preteska..a kad ej cula da bih zelela PETU ona kaze "ti si prsla nacisto?! jesi ti normalna?! ona je 100 puta teza od seste i mng se uci nemas zivoy ni izlaske! " .....ja stvarno zelim da se obrazujem i nije mi problem da ucim...5,00 samu osnovnoj bila i znm da cu u gimn. sigurno spasti na nesto manje,ali.....ali ipak ono 13 sati da ucim o.O jel stvarnoo tako??

ljusi molim vas ..treba da odlucim...u pon. pisem listu zelja....:) :)

Bila bih zahvalna kad biste mi odgovoriliii? ^___^
:D

Zdravo! :)

Ja za par dana, tacnije u ponedeljak popunjavam listu zelja..

U velikoj sam dilemi izmedju 6. i 5. bgd. gimnazije. Mada, iskreno, malo sam vise zainteresovana za petu..ali problem je sto ne poznajem ama bas nikog ko ide u petu i ko bi mogao da mi kaze kakva je...:/

Prelistala sam odgovore ovde sve od 2007-2011 ii puno ste mi pomogli..pogotovo Kreptoman :)

ali zanima me jos nesto...posto ja nisam ono fensi-airmax,siske,kilo pudera...nisam se bas snasla u mojoj osnovnoj, jer su svi bili takvi. Svi su gledali kakve patike nosis..ako slucajno obuces istu majicu 2 dana za redom odma svi u odeljenju tracare o tebi....o.O i nekako se nisam bas uklopila...
Volela bih da mi u gimnaziji ne bude tako...a posto pola moje osnovne upisuje 6. ...ja bas i ne bih da naredne 4 godine gledam iste ljude...msm stvarno mi je muka od toga vise...o.O >.<

Msm ono, imala sam " drugaricu " u osnovnoj tipa, uzme 200 din. i pocepa ih iz cista mira..da bi ispala faca...a da ne pricam sto sve devojcice dolaze u maxiimalno uzanim farmerkam (dobro, to je ok i ja ih nosim xD) kratim majicama da im se vidi pupak sto se narocito primecuje kad brisu tablu...ee ja nisam mogla da verujeem kad su se 2 devojcice iz nase skole poljubile usta..a kao "mi smo najbolje drugaricee" nja nja njaaa...>.<

izvinite sad sto sam smorila s osnovnom... ali ustvari htela sam da pitam nesto vezano za PETU BEOGRADSKU GIMNAZIJU...odlicna sam...5,00..imam 99,5 bodova ukupno tako da upadam u prvu zelju 100 %..^^

-Kakvo je drustvo?
-Jel stvarno tacno da decaka ima mnogo malo na drustvenom smeruu? :( :( :( (ja bih drustveni posto mi ne idu bas fizika i hemija..vise mi idu jezici..^^)
-Jel stvarno TOOOLIKO tesko koliko se prica-da ucis 12 sati dnevno, nema izlazaka nistaa? ( ja sam u osnovnoj ucila bar 5-6 sati dnevno)
-Cula sam da su u 5. profesori poremeceni...kao, mozes da naucis celu knjigu..ako on nece da ti da 5 neces dobiti..jer ce da ti zavuce neko pitanje i to. Jel stv tako? :/
-Dajte mii neki pozitivan komentar zasto da je upisem? Jer svi ne kritikuju kako je losa...niko nije rekao ni 1 lepu rec o 5.

Ipak tih 4 godine treba da budu najlepse doba u mom zivotu...ne bih da ih provedem u 13-satnom ucenju svaki dan..i da nigde ne izlazim s drugarima..da se ne druzimo..samo da ucim, ucim ucim..msm nije meni problem da ucim..ali bas tooliko...o.O hm ljudii?

Molim Vas?

Imam jos 1 dan do liste zelja........a ne bih da pogresim. . .;^_^

hvala svima unapred...! :) :)

Poslednja izmena:
I ja se nalazim pred istom dilemomm :neutral:
U ponedeljak predajem listu zelja sto znaci da do sutra moram da odlucim...
Plasim se da ce biti PRETESKO ! Treba mi prosek najmanje 4.50 zbog faxa...
Molim vas, smilujte se jos danas i pomozite nama, "obicnim smrtnicima", da odlucimo sta cemo upisati :D

Mishonix, u totalno smo istoj situaciji...samo sto se ja dvoumim izmedju 5. i Save.
Mislila sam i ja da upisem 6., ali iz moje osnovne pola njih ide, tako da sam od nje odmah odustala jer hocu promenu u drustvu, tako da se moj izbor suzio na 5. i Savu. Zasad vise tezim ka Savi, zato sto za 5. kazu da je bas, bas teska i da na drustvenom ima puno fensera i frikova, da su profesori ludi i zahtevni i da nema decaka...listu zelja popunjavamo za 2 dana tako da pls pozurite...:D

Vidis ako precesljas ovu temu, kao ja..xD rekli su bas naprotiv, da u 5. uopste nema FENSERAJA i DIZELASTVA/....i da kakav god da si mozes da se uklopis i nadjes normalno drustvo...ali treba mi jos koji komentaaar..:)

u kojoj si osnovnoj bila? ^___^

btw. sta si sve cula o 6. ? a to za ucenje...kazu da se uci ali ne bukvalno toliko...jos je + drustveni laksi od prirodnog...moja drugarica je juce prolazila pored 5. i pricala sa nekom likovima koji u nju idu...msm bili ispred..i oni kazu da su deca koja tu idu skroz normalna, nema fenseraja i toga....nzm samo pricam sta sam cula/ procitala...lol :D

:)

Pa nzm, ima suprotnih komentara, ali uglavnom pricaju kako je 5. teska, a ja nemam nameru da naredne 4 godine zivota provedem nad knjigom, a imam u vidu da se za fax boduje i uspeh iz skole tako da je mala sansa da upisem 5. jer vazi za jednu od najtezih...program gimnazija je isti, tako da cu verovatno u Savu...:)

Sto se drustva tice, nije mi problem da se uklopim gde god da sam, ali necu da mi zapadnu neki nedruzeljubivi i retardirani...

O sestoj znam dosta, jer se druzim sa nekima 94 i 95 god. i mogu ti reci da su prilicno zadovoljni...naravno o profesorima ne vredi pricati, zato sto nije isto da li pitas odlicnog ili dovoljnog djaka...misljenja se razlikuju...::D

Btw...i ja sam juce bila do 5. :D i nikog nisam srela...:P

izvini, ali sta god da upises moracesh da ucis..msm sem 14. tu kazu da je bleja...niko nish ne uci,....a i treba ti priprema za fax.
Ja msm da trojka u petoj ima vise znanja od petice u bilo kojoj drugoj.

Ja se jos premisljam...cula sam i da u Savu idu propaliteti...:/

Tako da 5 ili 6 ?
Za 6 sam cula da ugl. dolaze is okolnih mesta tipa Kaludjerica, Grocka, Mali Mokri Lug...................a zamisli imas drugaricu i svaki put moras da putujes u Mali Mokri Lug...nemam ja nista protiv tih ljudi, bas naprotiv mislim da su neki od njih cak bolji od ovih nasih fensera...
Joooooj ne znaam zaista...svako kaze drugacije i ne znam vise sta da mislim...
a ii za 5 kazu da nije toliko tesko ako ti zapadnu dobri profani. e sad.....^_^
:/
i kako ti se cini 5.? jel tacno da ima mnoogo malo decaka u 5 ? koliko imas bodova ukupno? :P :D

Pa znam da mi treba priprema za fax i da treba da ucim...i naravno da hocu, ali ta prica da je petica u 5. isto sto i trojka bilo gde...to mi ide na zivce strasno...
Aj zamisli ovo: imas sve trojke u 5. (a neko sve petice u nekoj drugoj gimn.) i hoces na fax...e prc!...racuna se prosek iz skole a onaj iz druge sk. ce imati vise poena od tebe i svi ce te presisati :eek:...msm da treba i o tome misliti...a imaj u vidu da su gimnazije po programima iste, a *ebes ti tu trojku sto je kao petica, kad ne mozes nista s njom...:roll:

Drustvo...e sad svi kazu da na drustvenom ima malo decaka, a ja necu da provedem zivot kao neka casna sestra...:D...nzm sta da ti kazem za to...:confused:

Za 6...svi koji idu kazu da je super...ja je ne upisujem iz nekoliko razloga:
1. Sesta je na losoj lokaciji i tamo si bogu pod tregerom...5. ti je vise u centru i sve ti je blizu, kao i Sava...meni je i to bitno nzm za tebe...
A bas me briga sto cu da se mlatim prevozima, ne upisujem sestu (iako mogu da pljunem do nje)
2. Znam jednu profesorku, a necu da radim nista preko veze tako da...
3. Drustvo. Ne pada mi na pamet da gledam one iste jadnike iz osnovne...

Imam 97 poena...:( mogla sam bolje...:roll:

Ja imam 99,5 ....znam, mnogi su se zeznuli na takvim glupostima da nije normalno..

to sto kazes, tacno je....znam...uff a nzm zelela bih 5. a opet to sto kazes nije fer da ti imas 3 zbog nekog ludog profana a neko tamo ima 5 i prodje bolje od tb a pojma nema...

ne znam stvarno ..u takvoj sam dilemi uzas >.<

u koju si osnovnu isla? :D

Ja bih mozda 5. upisala zato sto ima neko ime...:D...msm zamisli sutra te neko pita sta si zavrsila, a ti kazes: Savu!...reakcija je -.- ne. sta ti je to?? :P
Ali kad kazes: Petu!...onda se zna ko si...msm 5. je uvek bila medju najboljima...:D
Koliko sam neodlucnaaa...u Jelenu sam isla, ti?

@Mishonix

-Kakvo je drustvo?
-Jel stvarno tacno da decaka ima mnogo malo na drustvenom smeruu? (ja bih drustveni posto mi ne idu bas fizika i hemija..vise mi idu jezici..^^)
-Jel stvarno TOOOLIKO tesko koliko se prica-da ucis 12 sati dnevno, nema izlazaka nistaa? ( ja sam u osnovnoj ucila bar 5-6 sati dnevno)
-Cula sam da su u 5. profesori poremeceni...kao, mozes da naucis celu knjigu..ako on nece da ti da 5 neces dobiti..jer ce da ti zavuce neko pitanje i to. Jel stv tako? :/
-Dajte mii neki pozitivan komentar zasto da je upisem? Jer svi ne kritikuju kako je losa...niko nije rekao ni 1 lepu rec o 5.

1) Kako se potrefi, u generaciji pre moje u drushtvenim odeljenjima je stvarno bilo neshto tipa 20 zhenskih i 4 mushkih, al u mojoj generaciji su bili relativno jednaki, opet neshto malo je pretezalo na zhensku stranu, 60:40. U popularnim gimnazijama kao shto je Peta je generalno situacija takva da cesh ili imati vishe devojchica od dechaka ili ce ih u najboljem sluchaju biti jednak broj. U mom odeljenju je u prvoj godini bilo 17 devojchica i 13 dechaka, pa je do chetvrte godine taj broj varirao do konachnih 14:12 za devojke :D
2) Nije nimalo teshko, pogotovo na drushtvenom smeru, uchicesh vrlo malo. Na prirodnom smeru se uchi dosta vishe. Al' s druge strane na prirodnom smeru cesh i izaci iz shkole, da kazhem, obrazovanija, jer se drushtveni predmeti na prirodnom smeru potenciraju jednako ili malo slabije nego na drushtvenom smeru (zbog broja chasova, nikako zbog neke tolerancije), dok su prirodni predmeti na drushtvenom smeru apsolutno skrajnuti u ugao.
3) Ako se zamerish profesoru, nije bitno u kojoj si shkoli. U svakoj shkoli postoje profesori s kojima treba pazhljivo, jer umeju biti osvetoljubivi. Jedan od takvih profesora je Bachicka, za koju sam, na srecu buducih generacija ( :D ) chuo da je otishla u penziju.
Ako si korektna prema profesoru, i on ce biti prema tebi. I bitan je prvi utisak, veoma.
4) pozitivan komentar? 70% mog odeljenja je upalo na budzhet, 20% na samofinansirajuci, niko nije imao nikakvih problema sa spremanjem prijemnog jer su ih za 4 godine visokog nivoa uchenja dobro spremili za fakultet.
Da me ne razumesh pogreshno, nemoj s ciljem juriti shkolu gde se shto manje radi jer ce to kad tad da te stigne. Mnogo je bolje prici shkoli maksimalno ozbiljno jer je to samo jedna velika priprema za faks. Pogotovo kad je gimnazija u pitanju.

Back