Pet znakova da je vreme da kupite novi telefon

Evo do novijih, aktuelnih telefona, navedii/ Zaista me mrzi da navodim...Redmi Note 13 serija nijedan nema, Xiaomi 13T/Pro takodje nemaju....Mislim nijedan Samsung iz srednje/vise klase, za Mootorolu ne znam...Hoor 90 nema, Honor 90 Lite takodje nema....Zaista me mrzi da nabrajam dalje...
Evo zena mi ima stari neki Samsung.Ima mesta za dve SIM kartice i plus za micro SD karticu.Ima sada novi Vivo,koji isto ima te dodatke.Ja imam Alkatel koji ima mesta za dve SIM kartice,ili jednu karticu i mikro SD karticu.Prethodni telefon Tesla je imao isto dva mesta za Sim kartice i plis za SD karticu.Cerka mi ima noviji Samsung i ima isto tri mesta,za dvce kartice i SD plus.
 
razmišljam da probam iphone ali mnogo su jaki sa cenom.
Odmah cu ti reci da ako zelis telefon koji ce da traje, i da se lako proda a drzi cenu kao kršvagen od 20 godina, onda nemas nekog drugog izbora. Imao sam note 9 koji je jos bio pod garancijom i jedva ga prodao za 200eur, a platio sam ga 1000eur kad je izasao kao debil. Pre njega sam imao ajfon 6s koji sam (pazi sad) kupio polovnog za 150eur , koristio dve godine i PRODAO ga za iste pare (nije mi stojao na kp ni nedelju dana), jer vecina njih hoce da imaju jabuku samo radi statusnog simbola. Ne kazem da je ios superiorniji od androida, ali im mnogo ide na stranu sto rade svoj OS svoj Procesor i uskoro svoj ekran.
 
Ne razumeme jel' ovo sarklazam ili sta? Bdw ako bude 900 evra za ovaj telefon to je JEFTINO! Jer flaghsip klasa kosta od 1300 pa navise, uglavnom...A Xiaomi Ultra klasa je-nema iznad...
šta znam ja čekam da izbace novu generaciju pa kupim staru po spuštenoj ceni, pa koristim koju god,
međutim sada su cene otišle toliklo da se pitam koliko i to ima smisla.
trenutno imam galaxy s21+ a pre njega s9.
ali vrlo sam blizu prelaska na Xiaomi ispod 200e.
 
šta znam ja čekam da izbace novu generaciju pa kupim staru po spuštenoj ceni, pa koristim koju god,
međutim sada su cene otišle toliklo da se pitam koliko i to ima smisla.
trenutno imam galaxy s21+ a pre njega s9.
ali vrlo sam blizu prelaska na Xiaomi ispod 200e.
Aha. I kad budes imao probleme kukaces kao Mario...:) Nekad je Xiaomi OK mogao da kosta ispod 200 evra sad a da valja-teshko...
 
javna tajna ali neki od njih tako ih i prodaju, bez računa ali sa garancijom,

Дају ти рачун све уредно а гаранцију на себе иду пошто су уједно врше и поправку телефона. Цене је иста као што тамо пише. То су нормалне продавнице, само имају малу набавку и онда морају све то распродају. Нису као ове велике или оператери па имају луксуз...
 
Дају ти рачун све уредно а гаранцију на себе иду пошто су уједно врше и поправку телефона. Цене је иста као што тамо пише. То су нормалне продавнице, само имају малу набавку и онда морају све то распродају. Нису као ове велике или оператери па имају луксуз...
Koliko ja znam postoje definitivno odredjene radnje mobilnih koje NE DAJU fiskalni racun. Da sad ne nabrajam poimence...
 
Bez obzira na to koliko dobro vam služi, kad-tad svakom telefonu dođe vreme da bude zamenjen. Ako niste sigurni da li bi trebalo da razmislite o novom uređaju, evo pet znakova koji bi mogli da vam pomognu u tome.
Pogledajte prilog 1500744
https://www.b92.net/tehnopolis/vesti/pet-znakova-da-je-vreme-da-kupite-novi-telefon-2483280
1. Ograničen skladišni prostor

Jedan od prvih pokazatelja da je vreme za novi telefon, jeste kada se vaš aktuelni uređaj stalno bori za dovoljno skladišnog prostora.
Ako vam stalno izlazi obaveštenja da nemate dovoljno memorije i da je potrebno da obrišete aplikacije ili slike, a ne znate više ni šta možete da uklonite, možda je vreme da razmislite o zameni.

Ovo uključuje stalnu potrebu za brisanjem keša, deinstaliranjem aplikacija, i gotovo svakodnevno mučenje sa odlukama šta je vredno da sačuvate, a bez čega ćete "preživeti" ako ga nemate u telefonu.

2. Baterija se brzo prazni

Kod modernih telefona, baterija je najčešće "Ahilova peta". Kako uređaj stari, tako kapacitet baterije prirodno opada, zbog čega će vam i sam telefon sve kraće trajati.

Jednom kad shvatite da više vremena telefon provodi na punjaču nego u vašim rukama, verovatno je vreme da razmislite kupovini novog.

Eventualno, možete da probate nekoliko trikova da vam baterija duže traje, ali ako ni oni ne odrade posao, bojimo se da je uskoro vreme da se rastajete sa svojim ljubimcem.

3. Telefon sve sporije radi

Tokom vremena, telefoni usporavaju zbog niza problema. Postoje mere koje možete da preduzmete da bi vam telefon radio brže, ali i one idu samo do određene granice, pa ako vidite da telefon radi sve gore kako vreme prolazi, vreme je da kupujete novi.

4. Stalno pregrevanje

Jedan od simptoma na koji smo mislili u prethodnoj stavki, jeste i sve češće pregrevanje telefona.

Uređaji se pregrevaju onda kada nemaju dovoljno snage da ispune zadatke za koje su pravljeni i koje od njih zahtevate, pa zbog toga vaš telefon može biti sve vreliji što ga više koristite. Ovo može izazvati ne samo nelagodu pri korišćenju uređaja, već verovatno predstavlja i rizik po bateriju.

5. Problemi sa aplikacijama

Mobilne aplikacije se razvijaju munjevitom brzinom, pa neki stariji telefoni mogu imati problema kada je u pitanju kompatibilnost sa novim aplikacijama.

Mada ovaj simptom nije tako uobičajen, ako primetite da neke aplikacije više ne rade na vašem telefonu (ili ih je čak nemoguće instalirati), možda je vreme da razmislite o zameni uređaja.

Ponekad će vam i sam telefon slati obaveštenja da je neophodno da ažurirate aplikacije, ali ako vidite da se to sve češće dešava, signal je jasan - vreme je za novi telefon.

Menjam uglavnom kada stari rikne.
Kada vi menjate mob?
Da li uzimate svake godine novi model i koji?
Kada kupiš xiaomi to su bukvalno dani u pitanju da shvatiš kako su te prevarili i opljačkali lopovi.
IMG_20240306_161705.jpg
 
Ovaj mi je apsolutni favorit, telefon se non stop restartuje kao meni što je mesecima. Neko da ga nazove i kaže mu da je to skroz normalno :D

Pogledajte prilog 1510308

Узми A класу. Она ти не долази са MIUI већ са Аndroid Go и обављаће ти све што је потребно. За кориснике којима је потребан телефон само за основне ствари јако добар избор. Може и да се рутује као Pixel тако да је добар и за гикове који не желе да дају пуно новца за телефон. Eво ти нов... :pivce:

1709749330409.png
 
Poslednja izmena:

Back
Top