PET TIBETANACA

Pet tibetanaca praktikujem svakodnevno puni 4 god.Osecam se psihicki i fizicki potpuno promenjeno.zahvaljujuci ovim vezbama izgubila sam suvisne kg,postigla ravnotezu uma i po reakcijama prijatelja sa koima se nisam dugo vidjala mislim da sada u svakom pogledu izgledam bolje.toplo preporucujem svima da ih primenjuju jer daju neverovatne rezultate.pre nego sam pocela sa primenom vezbi imala sam niz zdravstveni probleme ,sada sam ok.vezbe radim ujutro ali u poslednji nekoliko dana i uvece.ovo je moje licno iskustvo ,toliko su mi presle u naviku da ako se desi da preskocim jedan dan osecam dami nedostaju kao gladnom hrana.pozdrav.i srecno.

vezbe treba raditi tacno po uputstvu ,pocetak je 3x 7 dana 1 dnevno .povecavati za svaku vezbu 2 x vise sledeci 7 dana i tako redom .Ako si preterala i krenula sa br.vise mozda si se povredila u tom slucaju treba stati naravno obratiti se lekaru pre svega.pozz

Ne znam da li je to samo propratni efekat, ali, ja sam smirenija i definitivno opuštenija i, ako smem malo i da preteram, vratilo mi se mladlačko samopouzdanje, otkad u sklopu redovnih yoga vežbi naročitu pažnju obraćam na tibetance.
Štitna žlezda ili šta već? Ko zna?

Radim pet tibetanaca vec neko vreme,mozda dva meseca ili tri,ali uz povremene prekide,u poslednje vreme,ne bas svakog dana,preskacem...Od proslog utorka krenulo mi je trnjenje,tj.utrnulost nogu celih,stopala,i donjeg stomaka,nista me ne boli,funkcionisem normalno,alu utrnulost ne prolazi,neprekidna je,konstantna...znaci obe noge,oba stopala,i donji stomak,potpuna utrnulost!!!! Isla sam kod lekara,i detaljne pregleda obavila kod neurologa,ginekologa,zatim stomak,bubrezi...i sve je OK! Problem je izgleda u donjem delu kicme,neki nerv je pritisnut ili sta vec..jos uvek utrnulost traje,preporuka lekara je magnetna rezonanca da bi se videlo sta je sa tim senzitivnim delom...Osecaj je veoma neprijatan!!!!Molila bih,mozda,neki odgovor,ili ako je neko imao slicne simptome,da nesto napise....

Super tema!

I ja redovno vežbam Tibetance, dosegla sam tih čuvenih 21 ciklusa:), najviše mi prija poslednja vežba, jer dosta sedim ispred compa i skoro svaki pt se čuje "krc" kičme :lol: (znak da se nešto vratilo na mesto:) ).
Najteža mi je bila 4. vežba, no i to je sada došlo na svoje..
Kako vreme prolazi, tako se osećam nekako LAGANIJE kada ih radim.

Što se tiče ishrane, ja sam i inače vegetarijanac, ali promećujem da mi treba mnogo manje hrane da bih se osećala sitom i punom energije. Vode pijem više.

Paralelno se bavim i solarnom jogom, pa možda i to ima uticaja na gore navedene rezultate. U svakom slučaju, od srca ih preporučujem, jer stvarno ne oduzimaju mnogo vremena, a efekti su vidni :) ..

Radim pet tibetanaca vec neko vreme,mozda dva meseca ili tri,ali uz povremene prekide,u poslednje vreme,ne bas svakog dana,preskacem...Od proslog utorka krenulo mi je trnjenje,tj.utrnulost nogu celih,stopala,i donjeg stomaka,nista me ne boli,funkcionisem normalno,alu utrnulost ne prolazi,neprekidna je,konstantna...znaci obe noge,oba stopala,i donji stomak,potpuna utrnulost!!!! Isla sam kod lekara,i detaljne pregleda obavila kod neurologa,ginekologa,zatim stomak,bubrezi...i sve je OK! Problem je izgleda u donjem delu kicme,neki nerv je pritisnut ili sta vec..jos uvek utrnulost traje,preporuka lekara je magnetna rezonanca da bi se videlo sta je sa tim senzitivnim delom...Osecaj je veoma neprijatan!!!!Molila bih,mozda,neki odgovor,ili ako je neko imao slicne simptome,da nesto napise....

Ne znam da li to ima veze sa Tibetancima.. ali ja sam imala delimično sličan problem, javilo mi se trnjenje desne noge, i kad sam otišla kod kostolomca, namestio mi je pršljen, i prestalo je da trne.. dakle, bilo je uklještenje u pitanju. Zvanične lekare nisam konsultovala, jer su se prema mom dosadašnjem iskustvu, uglavnom pokazali nesposobni čak i da vide u čemu je problem, a kamoli da ga saniraju.

Interesuje me ko praktikuje sestog tibetanca(uz prvih pet),ako ima nekog ko je do toga stigao voleo bih da se cujem sa tom osobom.treba mi malo vise detalja o tom sestom tibetancu i kako je ta osoba uspela u tome.

Zdravo,

htjela sam da pitam da li si na kraju saznala koji je uzrok bio tvog problema i kako si to rijesila. Mom ocu se dogadja isto, MR je pokazao diskus herniu prvog stepena i upalu,propisane su mu tablete za upalu i mirovanje , za sada. A poslije ce mu biti propisane vjezbe. Bio je i kod kiroprakticara i to mu je nakratko pomoglo. Ali trnjenje je i dalje tu. Molim te da mi javis kako si to rijesila, ili ovdje na forumu ili na PP. Ja cu ti poslati poruku na PP, za slucaj da ovu ne procitas. Hvala ;)

vezbe treba raditi tacno po uputstvu ,pocetak je 3x 7 dana 1 dnevno .povecavati za svaku vezbu 2 x vise sledeci 7 dana i tako redom .Ako si preterala i krenula sa br.vise mozda si se povredila u tom slucaju treba stati naravno obratiti se lekaru pre svega.pozz

Jeste, i meni je ovo palo na pamet, posebno što se nikako ne preporučuje preskakanje (osim najviše jednom nedeljno). Dakle, i kontinuitet je bitan.
Vežbe izgledaju lako, ali su dosta zahtevne, tako da je moguće da je do problema došlo usled preforsiranosti..npr ne radi se par dana, pa se odjednom uradi 21 ciklus, pa se opet ne radi par dana, pa opet sve odjednom..i tako - primera radi.

Malo sam karikirao, ovih pet vežbi ili njihove varijacije se koriste u svakom zagrevanju, ne znam zašto bi bile toliko delotvorne ako ih nazovemo pet tibetanaca osim ako ih nećemo vežbati na tibetu

Meni su vala delotvorne :D
Pre dve i po godine sam polupokretna izašla iz urgentnog, sa 20 kg manje, i ni na šta nisam ličila.. i jedna od aktivnosti kojom sam se "podizala" su i Tibetanci.
A danas niko ne bi rekao da mi se išta tako drastično desilo, ne vidi se ništa.
Tako da, ne bih rekla da moram da sam na Tibetu :)

(mada, ja praktikujem i neke druge prakse)

Za 5 Tibetanaca-moje misljenje je da treba pripremiti tijelo ,prvo vijezbe disanja i vjezbe ravnoteze -tu moze dosta pomoci YOGA za pocetnike ili HATA YOGA.Poslije svake vijezbe nebi trebalo nista da boli.Nista na silu ,treba postepeno da se radi svaka vjezba.Slusajte svoje tijelo.
5Tibetanaca su fenomenalne vijezbe ali zaista trebaju da se prouce dobro da bi bile djelotvorne.
Puno srece svima!

Back