Peranović izlečio narkomana - ubistvom

• Začetnik teme Začetnik teme Sizif
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
čovek je znao šta treba da radi i imao hrabrosti i mogućnosti da to izvede do kraja
sva nejgova deca su vaspitana i obrazovana mnogo bolje nego mnoga deca koja žive u gradovima i prođu kroz ateistički sistem školovanja(čitaj zagluplivanja)
ako ti nešto znače diplome savremenih fakulteta žena mu je fakultetski obrazovena a on sam je upravo predao doktorski rad

Da li jednom sveštenoslužitelju priliči da:

-vozi motor od preko 30 000 evra
-da se druži sa "anđelima pakla"
-da bije druge ljude
-da traži novac za svoju pomoć ("badava primiste, badava i dajte", nije li pisano?)

ko kaže da im polazi za rukom?ko kaže da je njihov cilj da se uopšte izbore sa tim?
zar ti ne vidiš kakvo zlo nam dolazi sa zapada? ako prihvatimo njihove šablone lečenja bićemo uskoro kao i oni,misliš li da to što se događa u americi jednog dana se neće događati i nama,ustvari već je počelo,pre neki dan smo imali onog narkomana što je ljudima odgrizao uši.
šta misliš zašto su se svi toliko okomili na peranovića?
zato što im je trn u oku,smeta im njegov uspeh u izlečenju,kada bi i oni radili to isto,vrlo brzo bi se narkomanija zatrla, a gde im je onda profit i kako da kontrolišu mase?

i u ostalom kakav su oni to razvijeni svet?
počeli su da stupaju bračne odnose sa kućnim ljubimcima eto koliko su razvijeni

A šta ako ti kažem da u Beogradu postoji klinika za pomoć narkomanima koja radi po jednom norveškom programu, a procenat zalečenih je 85%, bez batina, bez ikakve prisile ili ograničenja kretanja?

Jestira primetila sam da rečenicu koju najčešće koristiš je: Ne lupaj.
Da li je to u duhu tvoje vere, da li i u kući često korisiš takvu i slične rečenice?
kada neko konstantno priča gluposti onda mu to treba staviti do znanja
Odgovori bezumniku prema bezumlju njegovom, da ne misli da je mudar.Iz 26:5
Zamisli samo, ti kao vernica postavljaš pitanje: Da li treba da se ćuti i pušta greh da se širi.
što se lažno čudiš,odgovori mi na pitanje
Pa od takvih vernika čoveka samo strah da uhvati. Prvo je diskutabilno šta je po tebi, a šta po meni greh.
nije bitno šta je po meni ili po tebi greh,nego šta je greh u Božijim očima
Drugo, veoma lako mogu da te zamislim opremljenu kao vojnika sa arsenalom oružja kako pokušavaš čovečanstvo da očistiš od po tvom vidjenju grešnih ljudi,
kad bih mogla ja bih čovečanstvo očistila od greha a ne od grešnih ljudi (srećom Neko je to već uradio za nas,samo treba to da prihvatimo)
a protiv greha se borimo na neki drugi način a ne arsenalom oružja
a veoma mi je teško da te zamislim kao smernu vernicu.
a kako ti zamišljaš smerne vernice?

HRONIKA | PETAK 10.08.2012 | 23:39U "Crnoj reci" bilo i silovanja

IZVOR: POLITIKA, PRESSBeograd -- Saradnici Branislava Peranovića osuđeni su pre dve godine u Novom Pazaru zbog silovanja štićenika u Duhovno-rehabilitacionom centru „Crna Reka”.

2254455645020e7d330849184294075_orig.JPG

Peranović je bio starešina centra koji je zatvoren posle prebijanja jednog štićenika 2009. godine.
Njegov pomoćnik Nemanja Radosavljević osuđen je prvostepenom presudom Višeg suda u Novom Pazaru na dve godine i pet meseci zatvora zbog silovanja i premlaćivanja jednog štićenika, a za isto delo, kao saučesnik, osuđen je na godinu dana zatvora Marijan Pavićević.
Obojicu je pred sudom u Novom Pazaru branio beogradski advokat Nenad Vukasović. "Presuda je ukinuta i predmet je vraćen na ponovno suđenje, ali poziv još nismo dobili”. Žrtva je bio mladić od dvadesetak godine, koji se i pre toga u centru lečio od droge, pa se posle nekog vremena vratio na lečenje, piše Politika.

"U optužnici je pisalo da su Radosavljević i Pavićević odveli momka tokom noći automobilom u šumu, da su ga tamo lisicama vezali za motor marke „jamaha” i da su ga tako vezanog vozili po zemlji, a posle primorali na bludne radnje," kaže Vukasović za Politiku.

Ovaj list piše i da SPC ćuti o tome da je nedavno Branislav Peranović dobio odlikovanje kojim je dobio zvanje protojereja stavrofora.

Došli po sina pa dobili batine

[TABLE="class: antrfile right, width: 200, align: right"]
[TR]
[TD][TABLE="width: 200"]
[TR]
[TD][TABLE="width: 200"]
[TR]
[TD="class: textvesti"]Eparhija šabačka je, povodom ovog tragičnog događaja, donela odluku da raspusti kamp "Sretenje" u Joševi kod Loznice.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Kako piše Press, prvu prijavu protiv Peranovića podnela je u aprilu 2006. godine porodica Vasić iz Beča. Oni su smestili sina Bobana u centar za odvikavanje Crna reka. Vrlo brzo, međutim, hteli su odande i da ga izvade, jer im se žalio na neprestano maltretiranje. Majka i otac su se zato bez najave iz Beča uputili u centar po njega.

"Za sinovljevo lečenje Peranoviću smo platili 400 evra. Već posle dva dana Boban je uspeo da stupi u kontakt sa nama, rekavši nam da se štićenici zlostavljaju. Spakovali smo se i u roku od dva sata krenuli put Crne reke. U centar smo došli nenajavljeno," pričala je tada majka novopazarskoj policiji i sve je do detalja opisano u krivičnoj prijavi, koja je prosleđena Opštinskom sudu u Tutinu i u koju je Press imao uvid.

Roditelji su Bobana zatekli napolju kako radi sa ostalim štićenicima. Majka Milena upitala je Peranovića zašto njenog sina, koji ima upalu pluća i ne može da stoji na nogama, tera da radi. Odgovorio joj je da mu se ne meša u posao, posle čega su odmah tražili da Boban napusti centar i da im vrate novac. Press piše da je nakon toga Peranović udario štićenika, a zatim je i pozvao ostale da mu se pridruže u tuči. Kako piše ovaj list, u prijavi u policiji stoji da je otac Branislav sa ostalim štićenicima pretukao celu porodicu.

Bez obzira na sve prijave i evidentne nasilničke sklonosti, Peranović je ipak samo jednom procesuiran i to tek pošto su se snimci „lopatanja" štićenika u manastiru Crna reka pojavili u javnosti.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=08&dd=10&nav_category=16&nav_id=633921
iti si od onih što aminuju ono što b92 kaže?

On tebe kamenom ti njega hlebom.
Da li si čula za to.
Meni je sestra od tetke monahinja i nikada nije tako vodila razgovor sa mnom iako zna da ne mislimo možda po svim pitanjima isto. Dobro sam zapamtila kada je izjavila da Pravoslavlje zabranjuje da se neko tera da veruje u nešto, da je to lični izbor osobe. Treba verovati u Boga zato što to želiš a ne zato što ti je neko rekao da treba da veruješ, jer ako ne veruješ onda si glup i grešan. Zato se i pitam kakav si ti to vernik?
Mada da budem iskrena nisi se ni izjasnila kojoj veri si se priklonila.
Koliko prozivaš B-92 pmisliću da svaki dan gledaš taj program jer si dosta upućena šta se tu emituje.

Jedan sadista i psihopata otvorio je svoj privatni konc logor i ubirao novac za „lečenje“ narkomana batinama. I za TO neko nalazi opravdanje?:eek:

Zapitajte se:
Da li bi neki od vas pravdali prebijanje na smrt da je bila reč o lečenju neke druge bolesti?
Da li biste isto reagovali da je dotični nečovek i lažni pop pretukao narkomanKU?
Da li biste na sličan način pravdali zločinca da je isti, recimo, bio samozvani „beli mag“?
Da li je karakter žrtve presudan za opravdavanje zločinca , pri čemu je dovoljno reći da je zločinac sveštenik a žrtva samo „neki“ narkoman (nije više ljudsko biće?) pa da svi eventualni budući zločini (ubistva, silovanja, pedofilija) manijaka preobučenih u mantije budu apriori opravdani?
Koja je razlika između vođe nekog kulta i ovog Peranovića koji je, eto, jednom nesrećniku „pokazao njegovog Boga“? :roll:

Da li jednom sveštenoslužitelju priliči da:

-da traži novac za svoju pomoć ("badava primiste, badava i dajte", nije li pisano?)

“Ko oltaru sluzi, od oltara neka i zivi".
“Ne znate li da oni koji vrse svetu sluzbu od svetinje se hrane, i koji zrtveniku sluze sa zrtvenika dele? Tako i Gospod zapovedi da oni koji jevandjelje propovedaju od jevandjelja zive?" (1. Kor. 9, 13-14).

Ja znam, ali nemam vremena da se sa tobom natpisujem.
a imaš vremena da me lažno optužiš bez argumenata?
zato se sad i izvlačiš

Putujem veceras, a i ti bi samo da se preganjas. Mora da ti je dosadno.
zašto bih ćutala dok neko po meni pljuje i to bez osnova?
grešiš nije mi dosadno,takav luksuz nikad ne bih sebi dozvolila

Samo cu napisati "Ljubi bliznjeg svoga".
a kako ti ljubiš bližnjeg svoga?
tako što zažmuriš na njegov greh?
ili što pokušavaš da mu na taj greh ukažeš?

On tebe kamenom ti njega hlebom.
Da li si čula za to.
to nije iz pisma i to ne znači da treba dazatvaramo oči pred grehom
Meni je sestra od tetke monahinja i nikada nije tako vodila razgovor sa mnom iako zna da ne mislimo možda po svim pitanjima isto. Dobro sam zapamtila kada je izjavila da Pravoslavlje zabranjuje da se neko tera da veruje u nešto, da je to lični izbor osobe.
a na šta ja to tebe teram?
Treba verovati u Boga zato što to želiš a ne zato što ti je neko rekao da treba da veruješ, jer ako ne veruješ onda si glup i grešan. Zato se i pitam kakav si ti to vernik?
a kad sam ja to rekla da je onaj koji ne veruje glup ?a grešni smo svi
Mada da budem iskrena nisi se ni izjasnila kojoj veri si se priklonila.
nisi me ni pitala
Koliko prozivaš B-92 pmisliću da svaki dan gledaš taj program jer si dosta upućena šta se tu emituje.
TV negledam skoro nikako,bez obzira na to znam kakvu propagandu promoviše b92

“Ko oltaru sluzi, od oltara neka i zivi".
“Ne znate li da oni koji vrse svetu sluzbu od svetinje se hrane, i koji zrtveniku sluze sa zrtvenika dele? Tako i Gospod zapovedi da oni koji jevandjelje propovedaju od jevandjelja zive?" (1. Kor. 9, 13-14).

To je rekao apostol, a Hrist je rekao sledeće:

Bolesne isceljujte, gubave čistite, mrtve dižite, đavole izgonite; za badava ste dobili, za badava i dajite.

Matej 10:8

Ne nosite zlata ni srebra ni bronze u pojasima svojim,

Matej 10:9

Ni torbe na put, ni dve haljine ni obuće ni štapa; jer je poslenik dostojan svog jela.

Matej 10:10.

Doduše, ovaj "sveštenik" nije nosio zlato u pojasu, no evre u banci.

Jedan sadista i psihopata otvorio je svoj privatni konc logor i ubirao novac za „lečenje“ narkomana batinama. I za TO neko nalazi opravdanje?:eek:
a od kog doktora je on napismeno dobio de je sadista i psihopata
čovek je otvorio centar za lečenje narkomanije i šta misliš odakle mu novac da sve to isfinansira,da plati ljude koji su radili sa njim i sve ostalo što im je bilo potrebno
i nije lečio batinama nego molitvom,postom,radom i redom
batine su bile sredstvo kažnjavanja za one koji taj red naruše
treba da imaš u vidu da su tamo dolazili najteži slučajevi,počinioci raznih krivičnih dela oni koje je država odbacila takvi su spremni na sve,takvima ne možeš da udariš dva šamara pa da ih tako držiš pod kontrolom

Zapitajte se:
Da li bi neki od vas pravdali prebijanje na smrt da je bila reč o lečenju neke druge bolesti?
porediti narkomaniju sa nekom drugom bolešću je više nego smešno
Da li biste isto reagovali da je dotični nečovek i lažni pop pretukao narkomanKU?
taj čovek i pop NIJE pretukao narkomanku i veovatno i nebi,koliko znam u tom centru bili su samo muškarci,mislim da bi čak bilo nemoguće da tamo budu i osobe ženskog pola
Da li biste na sličan način pravdali zločinca da je isti, recimo, bio samozvani „beli mag“?
Smešno pitanje,on nije beli mag
Da li je karakter žrtve presudan za opravdavanje zločinca , pri čemu je dovoljno reći da je zločinac sveštenik a žrtva samo „neki“ narkoman (nije više ljudsko biće?) pa da svi eventualni budući zločini (ubistva, silovanja, pedofilija) manijaka preobučenih u mantije budu apriori opravdani?
ovo je toliko mizerno da neću ni da komentarišem
Koja je razlika između vođe nekog kulta i ovog Peranovića koji je, eto, jednom nesrećniku „pokazao njegovog Boga“? :roll:
velika je razlika,peranović nije vođa nikakvog kulta kako bi pojedini mediji voleli da ga prikažu,on je vodio centar u kom se leče najteži narkomanski slučajevi i nikoga nije batinama dovodio do Boga kako ti to ovde pokušavaš da predstaviš

Back