Penzionera i nezaposlenih za 25% više od zaposlenih

Poruka
22.606
Beograd 06. 06. 2011

PRESS

DRAMATIČNA STATISTIKA: CEO SISTEM PRED PUCANJEM

Porazno - Odnos između radno aktivnog i neaktivnog stanovništva u poslednjih deset godina drastično se pogoršao, pa je razlika u njihovom broju sa 6,4 odsto prošle godine stigla na čak 23,7 odsto

U Srbiji sve manje ljudi radi, a sve više ne radi, pa se razlika između neaktivnog i aktivnog stanovništva, koja je 2000. iznosila 6,4 odsto, prošle godine popela na čak 23,7 odsto!

Broj penzionera i broj zaposlenih maltene se izjednačio u 2010. godini, a ako se tome dodaju i oni koji se vode kao nezaposleni, dolazi se do poražavajuće činjenice da je u Srbiji onih koji nisu radno aktivni pola miliona više nego radnika.

stat.jpg

............................................

Koga interesuje ceo tekst neka vidi na
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/...+i+nezaposlenih+za+25+više+od+zaposlenih.html

Evo kako su naši ‚‚stručnjaci‚‚ sposobni da vode ekonomsku politiku države....što su ‚‚sposobniji‚‚ to država više tone u bedu:roll:...e sad na konto starosti stanovništva još se predlaže da se u penziju ide još kasnije jer tobož duže se živi :lol::mrgreen:...a niko ne računa da su kod nas obolenja od kardiovaskulanih bolesti ravna epidemiji i da će uskoro ljudi na ulici padati ko zrele višnje i kakav radni učinak taj čovek može da postigne? A mladi od 20-30 godina sede kući u očaju što nemaju primanja...spavaju do podne- noću lutaju jer ne vide nikakvu budućnost za sebe.:aha:

pa duze mora da se radi ne zbog dugovecnije populacije, vec da bi se sakupio neki normalan radni staz pre odlaska u penziju..
na zalost, vecina danas pocinje svoj radni staz kad vec duboko ugazi u tridesete, a to znaci da ce mnogo duze morati da rade da bi zasluzili svoju penziju..
ono u sta sam ja 101% sigurna je da je ja nikada necu doziveti iako sam u radnom odnosu od svoje 22. upravo zato sto je penzioni fond unisten potpuno, pa se pitam koliko ima smisla da se u isti ulaze jer smo na zalost svi svedoci sta se desilo sa zdravstvenim osiguranjem i koliko u privatno lecenje svako od nas mora da ulozi pocev od (sad vec regularnom) placanja samog porodjaja pa na dalje..

pa duze mora da se radi ne zbog dugovecnije populacije, vec da bi se sakupio neki normalan radni staz pre odlaska u penziju..
na zalost, vecina danas pocinje svoj radni staz kad vec duboko ugazi u tridesete, a to znaci da ce mnogo duze morati da rade da bi zasluzili svoju penziju..
ono u sta sam ja 101% sigurna je da je ja nikada necu doziveti iako sam u radnom odnosu od svoje 22. upravo zato sto je penzioni fond unisten potpuno, pa se pitam koliko ima smisla da se u isti ulaze jer smo na zalost svi svedoci sta se desilo sa zdravstvenim osiguranjem i koliko u privatno lecenje svako od nas mora da ulozi pocev od (sad vec regularnom) placanja samog porodjaja pa na dalje..

da ali niko se ne zapita zašto većina ne počne da radi od svoje 20-te...ako mlad čovek završava srednju školu sa 19 evo neka sa predpostavkom traži posao duže od 6 meseci, onda neka početak rada bude 20-ta godina pa do 35-te ima već 15 godina staža... ej 15 godina!!!!!! to je za žene skoro polovina radnog veka!!!!! Ali kod nas u najčešćem slučaju posle srednje škole idu na fakultet ali samo da bi kao ispunili vreme jer znaju da posao neće naći, pa da imaju makar neku obavezu koja je ulaganje u sebe ali iskreno nisu svi za fakultet, što je i normalana stvar ali roditelji jednostavno ne znaju drugi način da svoju decu sačuvaju od ulice nego na takav način- koji je dobar način- ali to nije rešenje.Mlad čovek kada je najproduktivniji on je prepušten noćnom životu i spavanjem preko dana,pa to nije samo ekonomski problem već i sociološki i psihološki.

Boris Tadic je grobar srpske drzave i nacije

90% mladih zbog nedostatka perspektive i psola u Srbiji zeli da pobegne odavde

to dovodi do toga da vec sada imamo gotovo izjednacen broj penzionera i radnika.

ako se ovako nastavi ceo sistem ce se srusiti i imacemo 50% v ise penzionera od radnika. svi mladi ce otici

zato nam je potrebna prvo SMENA NAJGOREG REZIMA U ISTORIJI SRPSKOG NARODA REZIMA BORISA TADICA a zatim TOTALNE REFORME

u tim reformama treba okrenuti srbiju totalno perma izvozu i proizvodnji, zatim treba odpustiti 2/3 ljudstva sadasnjeg birokratskog aparata, do maksimuma pojednostaviti sve procedure i birokratiju sve kompjuterizovati i automatizovati, zatim smanjiti poreze za najmanje 100% i obracunati se sa korupcijom

jedino se tako od srbije moze napraviti normalna zemlja

Boris Tadic je grobar srpske drzave i nacije

90% mladih zbog nedostatka perspektive i psola u Srbiji zeli da pobegne odavde

to dovodi do toga da vec sada imamo gotovo izjednacen broj penzionera i radnika.

ako se ovako nastavi ceo sistem ce se srusiti i imacemo 50% v ise penzionera od radnika. svi mladi ce otici

zato nam je potrebna prvo SMENA NAJGOREG REZIMA U ISTORIJI SRPSKOG NARODA REZIMA BORISA TADICA a zatim TOTALNE REFORME

u tim reformama treba okrenuti srbiju totalno perma izvozu i proizvodnji, zatim treba odpustiti 2/3 ljudstva sadasnjeg birokratskog aparata, do maksimuma pojednostaviti sve procedure i birokratiju sve kompjuterizovati i automatizovati, zatim smanjiti poreze za najmanje 100% i obracunati se sa korupcijom

jedino se tako od srbije moze napraviti normalna zemlja

Jel si ti video tabelu ili samo pišeš o Tadiću? pa penzionera i nezaposlenih trenutno ima više nego zaposlenih.:rtfm:

Jel si ti video tabelu ili samo pišeš o Tadiću? pa penzionera i nezaposlenih trenutno ima više nego zaposlenih.:rtfm:

ja sam uporedjivao samo broj penzionera i zaposlenih koji se priblizava tome da bude isti

broj nezaposlenih u srbiji ima vise nego zaposlenih

srbija ima 4.5 miliona radno sposobnih a zaposleno je ko sto vidimo samo 1.8 miliona

Jasno je da je nemoguce da smo u periodu krize smanjili nezaposlenost kako pokazuju njihovi podaci i istovremeno osetno smanjili zaposlenost .Veliki broj nezaposlenih nije registrovan na birou jer nemaju nikakve koristi od njega sa jedne strane a opet na drugoj moraju redovno da se javljaju i vode dnevnike rada ,ukoliko ne podnezu izvestaj brisu se automatski sa evidencije .

Jasno je da je nemoguce da smo u periodu krize smanjili nezaposlenost kako pokazuju njihovi podaci i istovremeno osetno smanjili zaposlenost .Veliki broj nezaposlenih nije registrovan na birou jer nemaju nikakve koristi od njega sa jedne strane a opet na drugoj moraju redovno da se javljaju i vode dnevnike rada ,ukoliko ne podnezu izvestaj brisu se automatski sa evidencije .

E da to je najbolje, oni skinu nekoliko hiljada njih sa evidencije i to odmah prikažu kao smanjenu nezaposlenost.:lol:

Back