Peloponez letovanje - Elafonisos,Kilini,Epidaurus, Arkadia,Lutraki...

fortes

Buduća legenda
Moderator
Poruka
46.204
Kod nas ne toliko popularan, ali vidim da svake godine sve više vlogera i youtubera ide tamo a polako se pojavljuje i u agencijskoj ponudi.
Realno novo štivo za naše putnike, lokacijski problem je verovatno daljina jer je dalje i od Zakintosa i Atine znači dobro preko 1000 km. Opet sa druge strane nije toliko turistički exploatisan što prija, a i cene su u skladu sa tim

Ako neko ima iskustva sa ovim delom Grčke ili pitanja može ovde da piše.

Limeni-village-1080x675.jpeg

Poslednja izmena:
I jel vredno puta? Sem da se vidi Korintski kanal, kakvi su sadržaji tamo?
ja sam pre par godina bila preko agencije, obisli ono sto oni nude od izleta: Atina, Nafplio, Korintski kanal, Epidaur i jos nesto iz antickog perioda, neko jezero lagunu gde se spaja Egejsko i Jonsko more, zove se valjda Vuljameni i svetionik iznad, ta oblast u sezoni je veoma topla, sunce zadje oko pola 10! u Lutrakiju je plaza dugacka, a uska, puno ljudi.. otprilike tako.. verovatno ima i boljih u blizini, tj. drugim mestima!

Bili 2022, slavili mm i ja jubilarni rodjendan, najlepse letovanje ikada. Bili smo 3 nedelje, obisli sve osim Patre i severa, bilo nam je vec dosta voznje do tada. Presli smo nekih 2000 km po Peloponezu, a dosli smo tamo iz Kanade, gde zivimo, pa sleteli u Atinu, uzeli rentakar i avantura krece. Imala sam detaljan plan, sacuvan negde, iskopacu i njega i slike pa kacim preko vikenda. Peloponez je neka druga Grcka, caroban na jedinstven nacin, posebno divlji Mani. Da li vredi? Apslolutno, ali treba odvojiti vreme i imati plan.
Sadrzaji? Mikena, Epidaurus, Sparta, tek za pocetak.

Bili 2022, slavili mm i ja jubilarni rodjendan, najlepse letovanje ikada. Bili smo 3 nedelje, obisli sve osim Patre i severa, bilo nam je vec dosta voznje do tada. Presli smo nekih 2000 km po Peloponezu, a dosli smo tamo iz Kanade, gde zivimo, pa sleteli u Atinu, uzeli rentakar i avantura krece. Imala sam detaljan plan, sacuvan negde, iskopacu i njega i slike pa kacim preko vikenda. Peloponez je neka druga Grcka, caroban na jedinstven nacin, posebno divlji Mani. Da li vredi? Apslolutno, ali treba odvojiti vreme i imati plan.
Sadrzaji? Mikena, Epidaurus, Sparta, tek za pocetak.
Bilo bi lepo :)
Slike što sam pogledao mi se sviđaju a i to što ima istorije svuda okolo...plaže su sasvim ok iako znam da nisu najlepše koje postoje u Grčkoj.

Ja sam u Lutraki išo redovno tamo 90-ih jer moja ex žena ima tamo prijatelje koji imaju hotel pa smo stalno odsedali kod njih. Omanji, simpa gradić sa šetalištem pored plaže, ja bih reko itekako vredan posete i odsedanja jer u okolini ima dosta toga da se vidi. Naravno, ako ste mobilni to jest motorizovani. Prvo Atiina je blizu za jednodnevnu posetu ako ste za shoping ili uopšte obilazak grada. Korintski kanal naravno da treba videti i Peloponez ima toliko toga od amfiteatra u Epidaurusu do sela u brdima sa odličnom jagnjetinom i samo grčkom salatom na meniju, preko svega što su ostali gore pomenuli. Meni lično je Peloponez najbolji deo Grčke.

Back