Pegla

Sve zavisi od tipa kose,moja je talasasta i bez problema je ispravljam,a recimo probala sam da ispravim cimerki koja je bas prirodno kovrdzava i jos ima gustu dugu kosu,ubila sam se 2 sata da bi na kraju bilo ''onako''.
Ja sa takvom kosom ne bih uopste pokusavala ispravljanje,nema vajde :confused:

ja sam kupila neko takvo cudo, jel sto moze da ravna, kovrdza i sve to

ono ima fen i na njega nataknes neki dodatak i onda se prakticno feniras ali je brzo i lako, ne moras da se lomis sa cetkama za kosu

mislim da je bilo oko 30-40 eura, od Remingtona, nisam to puno puta koristila jer je bila vlazna sezona tako da nije bilo smisla, posto mi je kosa stalno bila mokra od znoja :(
ali sada sam ga par puta koristila, proslih mesec dana i mogu ti reci da se onaj dodatak prilicno ugreje i mozes prste da ispeces, a ne znam kako je to za kosu

pa sam onda ukljucivala da se feniram hladnim vazduhom, ali mi je to bilo suvise glasno od ovog proizvodjaca... mozda su drugi tisi
verujem da ima tisih

Zmajeva žena nosi punđu, što je za uvažavanje svake vrste, jer je punđa od vajkada bila slika moždane mase podignute na jedan viši, dlakav nivo. Ona pokazuje kako nadgrađena pamet (zar vam se ne čini, drage moje, da kosom povećana lobanja sugeriše višak cerebruma?) može da pređe u lepotu, što suprotno nije slučaj. Model "sarme" ili "loknasta dijadema" predstavljaju krunu od kose, simbol one ženske vlasti koju dlake poseduju nad muškom ćelavošću.

Vladarka Nefretite, čiji je muž bio jedan žgoljav i rahitičan faraon, vešto je krmanila carstvom svojom uzdignutom frizurom, koja produžava glavu čineći je sličnom kobilici broda. U kosi uobličenoj punđom, krije se eros šikare, neprohodne guste šume, čestara koji će razgrnuti samo siguran lovac. Nesumnjivo da su njena bujnost i zatravljenost, samo predvorje jedne mnogo važnije avanture koju žena muškarcu pruža raširivši noge.

Kako je samo moćan onaj ko savlađuje šikaru, kreše žbunje i opaljuje krčevinu. Ukroćena kosa stisnuta u punđu sličnu pesnici, koju je nosila Evita Peron, žena čuvenog argentinskog diktatora, ukazivala je da se žena stavlja pod vlast jače, čvršće, muške pesnice. Bilo je to vreme kada su žene oko punđe nosile providne ili svetlucave mrežice, slične necovima briljantinom doterane gospode. Njihova poruka je bila: "Ne brini, dragi, riba je u mreži."

Raspuštena kosa onespokojava muškarca (čitaj Savremenka), jer ga podseća na divlju ženskost. A punđa dođe kao uteha, radost krotitelja da je bar na časak sve pod kontrolom.

:lol:

Salu na stranu, hocu da kupim neko cudo za kosu, al' da moze da mi je ravna i da je uvija i jos mnogo toga....
Ima li neko iskustva i preporuku sta da kupim, gledala sam u tehnomaniji danas, al' sta vredi kad se ne razumem...hvala! :P

e bre, divlja bre - osmeh na lice si mi izazvala temom... Reko vidi... I ova Maja je odrasla pa oće peglu da kupi :lol:
Prevarantkinjoooooooooooooo :lol:

Salu na stranu, hocu da kupim neko cudo za kosu, al' da moze da mi je ravna i da je uvija i jos mnogo toga....

Kupi crnca. Sve ce da ti radi, a jeftinije ce ti izaci.:)
Pa, ja sam se zamlacivala onim kineskim presama (koje ne valjaju uopste, al' to vec svi znate), dok nisam kupila neki philips-ov figaro (mLogo dobar).
E sad, sto se ispravljanja tice, sem frizera, nista mi do sada nije pomoglo.

Kupi crnca. Sve ce da ti radi, a jeftinije ce ti izaci.:)
Pa, ja sam se zamlacivala onim kineskim presama (koje ne valjaju uopste, al' to vec svi znate), dok nisam kupila neki philips-ov figaro (mLogo dobar).
E sad, sto se ispravljanja tice, sem frizera, nista mi do sada nije pomoglo.

a sto bas crnca
sto ne npr.kineza?:lol:

Ima li neko iskustva i preporuku sta da kupim, gledala sam u tehnomaniji danas, al' sta vredi kad se ne razumem...hvala! :P

Remington ima citavu liniju aparata koji sluze tome sto ti zelis

Remington ima citavu liniju aparata koji sluze tome sto ti zelis

remingtons.jpg

Remington700PSS_MirageFlage.jpg

remington-render.jpg

Kupila sam ovu remington peglu. U tehnomaniji je za 1000 dindzi jeftinija nego u tehnomarketu. Ima i dvd sa objasnjenjima kako koja frizura da se napravi, izgleda prilicno jednostavno. Sad imam sledece pitanje- posto se koristi na suvu kosu, da li je dobro da se neki ucvrscivac (tipa pena) stavi pre peglanja ili je bolje da se npr. naprska lak za trajniju frizuru posle peglanja?:P

Evo da se javimo :)
Ja stavljam pre peglanja na suvu kosu kristalne kapi ( ili silikonske ) koje ti zatvaraju krajeve,kazu da stite kosu od izlaganja visokoj temperaturi i kosa izgleda mnogo lepse nakon peglanja.Ima ih raznih od 100 pa do 700,800din,ja sam uzela neke kapi u Liliju za 300 din i traju mi vec skoro godinu dana. :ok:

Back