Pedro Almodovar

Volim njegove filmove. Meni taj milje - homoseksualci, tranvestiti, kič itd. - ne smeta, to je za mene samo pakovanje oko često veoma dobrih drama. Izdvojila bih ¿Qué he hecho yo para merecer esto!! iz ranije faze, Žene na ivici nervnog sloma kao odličnu komediju, i Visoke potpetice i Sve o mojoj majci kao odlične drame. Almodovar je, bolje od bilo koje žene-reditelja, istražio šta znači biti žena, sestra, majka, žena, ljubavnica, prostitutka... Zvuči patetično kada se ovako kaže, ali to je to - meni je Almodovar dao ceo jedan ženski svet koji ranije nisam mogla da vidim u filmovima (jer je Bergman je nekako ispustio ceo onaj lepi i veseli deo ženske priče, a Kjukor je ipak Amerikanac). I ne samo to: sve je u Almodovarovim filmovima dobro: muzika, scenografija, kostimi, izbor glumaca (čudo!) - svaki njegov film je za mene kao poslužavnik pun đakonija. Nisu svi jednako dobri, ali radujem se svakom novom filmu.

Odgledao pocetak, prvih pola sata Talk to her, jos pre 2 nedelje, i nista posebno, ali cu mu dati sansu do kraja....
Ovo sto sam do sada video, kod Almodovara nema nista bombasticno, cak ni neocekivano, sve moze da se nasluti, pa i predvidi...
Mozda je mali uzorak, ovo je tek drugi njegov film koji gledam, ali bas minimalisticki pristup...

da li volite filmove pedra almodovara, sta mislite o njima? koji vam se najvise dopao,zasto? ja ga obozavam,bar ovih nekoliko koje sam gledala... pricaj sa njom, volver...jos neke...
moj omiljeni reditelj
obozavam njegove filmove, cudesni su i cudni....upecatljiva fotografija, muzika...uvek sve ostavi snazan utisak
pricaj s njom, sve o mojoj majci, matador....

Back