Antihejter
Iskusan
- Poruka
- 6.861
Ne znam i ne mislim jer nisam stručnjak, ali definitivno sam siguran šta stručnjaci misle pa sam se zato i javio na ovu temu.Pročitah nedavno temu o zoofiliji, o uzrocima takvog nagona i vašim mišljenjima. Pa da vidimo vaša mišljenja i ovoj parafiliji.
Zanimaju me psihološki razlozi tog poremećaja/kažnjivog dela.
U zadnje vreme učestalo se u medijima o tome govori i piše i dobiva se dojam da mnogo ljudi ima taj poremećaj. Zanima me da li se znaju neki, barem okvirni, postotci i zašto do toga dolazi? Da li postoji učinkovita terapija?
Doduše, verujem da se oni sami i ne smatraju bolesnim pa niti ne traže neku stručnu pomoć.
Šta vi mislite?
Kažu, u 100% slučajeva žrtve pedofila i sami postanu pedofili.
Istraživao sam to jer je jedan moj dalji rođak bio žrtva pedofila a stručnjaci tvrde "u 100% slučajeva", nisu ostavili mogućnost ni za 1%, da su barem rekli 99%, pa i najmanja nada da postoji.
E sad, ne znam šta je taj moj rođak uradio, ko će znati, nadam se samo da nije uradio ništa, a tešim se time da je njega dečko iz komšiluka samo (moram da kažem "samo" iako je i to gnusno) skidao do gole kože, nije bilo penetracije, pa ne znam koliko je sada to "seksualno zlostavljanje". Jeste, ali ipak blaža varijanta.
Brine me to za 100%. Ako jeste uradio nekome isto, ja prvi ću ga odrobijati. Motrim 20 godina i nisam primetio ništa, moguće da ipak postoji 1%.