PEDOFILI, kako prepoznati i sta preduzeti?

Dakle, sumnjam na jednog "porodicnog prijatelja" da mu se previse svidja moja petogodisnja cerka. Da stvar bude jos gora, on je i majstor iz struke koja nam jos uvek treba dosta, kako je kuca jos u fazi izgradnje, pa je cesto tu. Naime, taj covek stalno ima pune dzepove bombona i stalno pokusava da grli, ljubi i golica moje dete. Ne znam da je sa svojima bio tako prisan kad su bili mali... Danas se presvukao za posao u njenoj sobi a da nije pitao sme li uopste da udje, daje joj neke nadimke (tipa Sladjana) a stvar samo dodatno komplikuje sto ga ona obozava. Mislim da je jos suvise mala da bi shvatila potencijalnu opasnost i da bih uopste mogla da joj objasnim zasto nije u redu da se sa covekom koji nam nije nikakav rod igra kao sa dedom ili stricem... Moj muz i moja majka misle da preterujem, svi ostali sa kojima sam pricala o tome (sve majke i buduce majke, od toga i jedna po struci psiholog) misle da sam u pravu sto se postavljam zastitnicki i da treba da na najdiskretniji i najbezbolniji nacin poslusam svoju intuiciju, ali kako?! Ako neko ima savet, dobro je dosao a ako sllicna tema postoji, izvinjavam se, spojte. I izvinite na poduzem uvodu.

Pa.....stavi mu jasno do znanja da ne zelis da ti se muva oko kcerke. Moze da bude i to, da covek potajno hoce i on da ima tako slatko dete, ne mora to odma da bude pedofilija.

Dakle, sumnjam na jednog "porodicnog prijatelja" da mu se previse svidja moja petogodisnja cerka. Da stvar bude jos gora, on je i majstor iz struke koja nam jos uvek treba dosta, kako je kuca jos u fazi izgradnje, pa je cesto tu. Naime, taj covek stalno ima pune dzepove bombona i stalno pokusava da grli, ljubi i golica moje dete. Ne znam da je sa svojima bio tako prisan kad su bili mali... Danas se presvukao za posao u njenoj sobi a da nije pitao sme li uopste da udje, daje joj neke nadimke (tipa Sladjana) a stvar samo dodatno komplikuje sto ga ona obozava. Mislim da je jos suvise mala da bi shvatila potencijalnu opasnost i da bih uopste mogla da joj objasnim zasto nije u redu da se sa covekom koji nam nije nikakav ram je kod igra kao sa dedom ili stricem... Moj muz i moja majka misle da preterujem, svi ostali sa kojima sam pricala o tome (sve majke i buduce majke, od toga i jedna po struci psiholog) misle da sam u pravu sto se postavljam zastitnicki i da treba da na ncuje ajdiskretniji i najbezbolniji nacin poslusam svoju intuiciju, ali kako?! Ako neko ima savet, dobro je dosao a ako sllicna tema postoji, izvinjavam se, spojte. I izvinite na poduzem uvodu.

Da sam na tvom mestu porazgovarala bih sa suprugom. Nije ni malo naivno to sto si objasnila . Sta vise,mnogi i ne obracju paznju na to,a to je velika greska!
Predpostavljam,posto vam je kucni prijatelj da vam odredjene stvari ne naplacuje ili radi po nizoj ceni pa zbog toga ne zelite da budete u losim odnosima ili da menjate majstora. Ako se zaista utvrdi da je pedofil (a verujem da postoje nacini,npr tvoja prijateljica koja je psiholog) zamenite gospodina.Postoje i drugi majstori,zar ne?

Da sam na tvom mestu porazgovarala bih sa suprugom. Nije ni malo naivno to sto si objasnila . Sta vise,mnogi i ne obracju paznju na to,a to je velika greska!
Predpostavljam,posto vam je kucni prijatelj da vam odredjene stvari ne naplacuje ili radi po nizoj ceni pa zbog toga ne zelite da budete u losim odnosima ili da menjate majstora. Ako se zaista utvrdi da je pedofil (a verujem da postoje nacini,npr tvoja prijateljica koja je psiholog) zamenite gospodina.Postoje i drugi majstori,zar ne?

Ma ti si zakasnila ama baš, ovde je počela polemika da li i kako raskrinkati eventualnog pedofila, pa je krenula tema da li je majstor pedofil ili samo obična budala koja ne kapira da tuđu decu ne treba maziti i ljubiti (posebno ako svoju nisi mazio i ljubio), a na kraju ispade da mame koje svoju decu paze baš ni ne umeju da ih paze, a one mame koje kritikuju neke druge mame, uh, te ispadoše najgora vrsta, sveusvemu, tema otišla u majčinu, a pedofili i dalje haraju zemljom Srbijom, sad, dal' će neko ukapirati ko su pedofili, ili će na forumu mlatiti praznu slamu, to je pitanje ne za nas na forumu,već za neke druge instance:(

Ne znam da li su ti sumnje opravdane ili ne, ali ja na tvom mestu bih otvoreno, bez uvijanja rekla doticnom da ne gnjavi moje dete, da je ona mala, da to meni smeta, da joj ne daje slatkise i bombone , ako me prethodno ne pita, jer ce pokvariti rucak.Meni je u celoj prici, najsumnjivije to sto se on presvlaci u njenoj sobi. Majstor, koji je pretpostavljam , u prasnjavoj,prljavoj radnoj odeci, ulazi u deciju sobu da se presvuce ?! Odrastao je covek, verujem da zna da se takve stvari ne rade u decijoj sobi i da to nije higijenski. Poznato je da deca pipaju sve i svasta, a posle stavljaju ruke usta, tako da napomenula bih mu da nadje drugo mesto za presvlacenje. I sve bih to rekla, ostrim tonom, da ako ima neke zadnje namere, shvati da si ga prozrela.Isti bih stav zauzela prema muzu, ako smatras da ti on moze biti problem- neces da ti majstor koji ima pune ruke posla (prljavog) dira dete, covek koji provodi vreme sa raznim ljudima, da je ljubi ,ona je mala i osetljiva moze da se razboli, neces da joj daje slatkise , jer posle toga nece lepo da ruca. Mislim da nece ulaziti mnogo u polemiku sa tobom, takvi su cesto muskarci, veruju da mama najbolje zna sta je najbolje za dete.A tvojoj devojcici lepo objasni da kada cika majstor dodje treba da se skloni , jer on mora da radi, da mu ne smeta, ako vec ne postoji opcija da je odvedes kod bake ili negde drugde. Ako on jeste to sto sumnjas, posle ovakvog stava on ce shvatiti da si prozrela njegove namere i smirice se. Oni su takodje vrlo oprezni i intuitivni , osecaju ako su provaljeni i ako treba da stanu.

bravo-potpisujem! napokon!!! čitam 'ša pišete i ne mogu da verujem da neki misle da ovde "nema ovih"??? ima ih...pune novine...a šta je sa onima koje ne uhvate-pa ne stignu u novine?

Lov na veshtice. Kada se narod dovoljno zastrashi pedofilima, biche moguche uperiti prstom u bilo kog mushkarca koji ne odgovara sistemu i optuzziti ga da je pedofil. Deca che svcedochiti za shaku slatkisha i lomacha mozze da pochne da gori.

Shto ne znachi da ne postoje situacije kada itekako treba ukloniti iz okruzzenja ljude koji vole da kontrolishu slabije.

procitala sam temu i ovo je jedan od najpametnijih postova
hvala pipi...

e sad molila bih da me ne napljujete odma
niti da me proglasite za neku ogorcenu i zajedljivu opajdaru
posto vidim i da su se lepile takve etikete
da, pedofili postoje, i da treba opratiti paznju i sacuvati svoje najmilije, a i svu ostalu decu...

ali... meni sve ovde nekako 'smrdi'
mama koja kuka po forumu, cekala je da se majstor zavrsi sa poslom pa da vise ne dolazi kod njih u kucu, guta tu neke kapi
koja histerija
zar je toliko tesko bilo sesti sa tim covekom i reci mu u lice da vam je neprijatno i da ne zelite da vazu devojcicu cmace, stavlja u krilo i deli bombone
kao i za presvlacenje
da nije mesto za to soba, a svakako ne decija soba, i da ne zelite nikakve neprijatne situacije za svoje dete...

a to, svi se kao nesto jedu, ona hoce da poludi i najradije bi mu sasule sve u lice, al se suzdrzava... nije mi jasno
zasto bi se ona bacila na tamo nekog coveka i ispoljila agresiju prema njemu, a da pre toga nisu ni razgovarali...
aman.... znaci, meni ovde sve mirisi samo na paranoicnu reakciju nekoga kome ta valerijana i nije bas adekvatna terapija....

Back