Peđa se objesio jer su mu branili brak sa ženom druge vere

nije kriv lik nego oboje(tj tacko ko od njih mi ne znamo)...
a on je kriv ako.je zbog tako.neceg sebi oduzeo zivot tj zao mi lika sto je dosao u takvo stanje i nije imao kog da mu pomogne...

Nisam ni mislio da je "kriv". Čovek u zdravom stanju svesti ne čini takve stvari.
Nikad nisam krivio, niti osuđivao ljude koji su počinili tako nešto.

Poslednja izmena:
Није имао храбрости да се супротстави тати и мами, али је имао храбрости да себи одузме живот.

34 године.

Мама и тата не дају.

Није му пало на памет да не би дозволили ни да се убије?

Није имао храбрости да се супротстави тати и мами, али је имао храбрости да себи одузме живот.

34 године.

Мама и тата не дају.

Није му пало на памет да не би дозволили ни да се убије?

Откуд ти знаш шта је било.
Можда није у питању храброст, него дилема изгубити родитеље или ....

Кад се човјек нађе на мукама и не ВИДИ ИЗЛАЗ, мука на муку се пење.... Нико од нас није имун на то.
Море бити милион разлога...

Један познаник, родитељи обоје доктори, имају пара на бацање и само су њега имали.... Био у рату, добијао медаље за храброст.... наизглед све било да не море боље бити ... и извршио самоубиство... Нико не зна зашто и кроз какве муке је пролазио да се одлучи на тај корак.

Кад се човјек нађе на мукама и не ВИДИ ИЗЛАЗ, мука на муку се пење.... Нико од нас није имун на то.

Један познаник, родитељи обоје доктори, имају пара на бацање и само су њега имали.... Био у рату, добијао медаље за храброст.... наизглед све било да не море боље бити ... и извршио самоубиство... Нико не зна зашто и кроз какве муке је пролазио да се одлучи на тај корак.

Твој пријатељ је био у рату, и није ни чудо да је флипнуо.

А овај дилему да ли да изгуби девојку или родитеље решио тако што се убио.

Бежи, бре, мекушци.

Оправдање за подизање руке на себе могу да нађем само за људе који су на самрти, а трпе неподношљиве болове и нема наде за излечење.

Ја о овој теми толико.

Твој пријатељ је био у рату, и није ни чудо да је флипнуо.

А овај дилему да ли да изгуби девојку или родитеље решио тако што се убио.

Бежи, бре, мекушци.

Оправдање за подизање руке на себе могу да нађем само за људе који су на самрти, а трпе неподношљиве болове и нема наде за излечење.

Ја о овој теми толико.

Нико се не убије тек тако, да разреши дилему јер је мекушац.

Самоубиство је увек последица тешке, запуштене психичке болести. Вероватно депресије.

Не знамо какав је био Пеђа. Можда је имао поремећај личности. Вероватније је да је имао клиничку депресију. Знаш оно, не кад је сив дан па ти се спава депресија, него депресија као кад осећаш црну жуч која ти куља трбухом а ти не знаш како да је зауставиш него би само да нестанеш.

С обзиром на то да је код нас психијатрија на веома ниским гранама, не чуди што то није лечио.

Тај дом ми делује као место где се човек разболи.

Poslednja izmena:
Драги колега, знаш песму "Ричард Кори"? Робинсон.

In fine, we thought that he was everything...

Whenever Richard Cory went down town,
We people on the pavement looked at him:
He was a gentleman from sole to crown,
Clean favored, and imperially slim.

And he was always quietly arrayed,
And he was always human when he talked;
But still he fluttered pulses when he said,
"Good-morning," and he glittered when he walked.

And he was rich—yes, richer than a king—
And admirably schooled in every grace:
In fine, we thought that he was everything
To make us wish that we were in his place.

So on we worked, and waited for the light,
And went without the meat, and cursed the bread;
And Richard Cory, one calm summer night,
Went home and put a bullet through his head.

Драги колега, знаш песму "Ричард Кори"? Робинсон.

In fine, we thought that he was everything...

Whenever Richard Cory went down town,
We people on the pavement looked at him:
He was a gentleman from sole to crown,
Clean favored, and imperially slim.

And he was always quietly arrayed,
And he was always human when he talked;
But still he fluttered pulses when he said,
"Good-morning," and he glittered when he walked.

And he was rich—yes, richer than a king—
And admirably schooled in every grace:
In fine, we thought that he was everything
To make us wish that we were in his place.

So on we worked, and waited for the light,
And went without the meat, and cursed the bread;
And Richard Cory, one calm summer night,
Went home and put a bullet through his head.

Савршено.

Хвала на овој песми о Ричарду Корију. :)

Konačno glas razuma...

Савршено.

Хвала на овој песми о Ричарду Корију. :)

Људи су ноторно глупави и слабо капирају шта је и у њиховој сопственој глави, а не у туђој.

Све знају, све осуђују, и све би они то боље... тобоже.

Čovek od 30 godina se ne besi zbog ljubavi i trica.

Ne piše da li je bio zaposlen, od čega je živeo , od čega bolovao i sl.

Kod ovakvih situacija je sve to povezano , a kad takav neki očajnik, depresivni čovek , a malo li je razloga danas za depresiju , ne vidi više ništa ispred sebe niti razlog da ujutro ustane , uradi ovo što je nesrećni Peđa uradio i ne vidim razlog da ga i mi ovde razvlačimo bzvz.

Neka počiva u miru , on je sve svoje probleme rešio, teško je ovima koji ostadoše iza njega.

I još nešto , o ovim spekulacijama koje se forsiraju po našim medijima, gle čuda, da njegovi rositelji nisu dozvolili da se ženi muslimankom , upravo je obrnuto bar koliko sam ja upoznata sa ondašnjim dešavanjima.

Pre se bosanski pravoslavci prilagođavaju i mire sa drugim koncesijama nego Hrvati i muslimani odande i pravoslavci u tim situacijama ne prave velike probleme i to je to.

Čovek od 30 godina se ne besi zbog ljubavi i trica.

Ne piše da li je bio zaposlen, od čega je živeo , od čega bolovao i sl.

Kod ovakvih situacija je sve to povezano , a kad takav neki očajnik, depresivni čovek , a malo li je razloga danas za depresiju , ne vidi više ništa ispred sebe niti razlog da ujutro ustane , uradi ovo što je nesrećni Peđa uradio i ne vidim razlog da ga i mi ovde razvlačimo bzvz.

Neka počiva u miru , on je sve svoje probleme rešio, teško je ovima koji ostadoše iza njega.

I još nešto , o ovim spekulacijama koje se forsiraju po našim medijima, gle čuda, da njegovi rositelji nisu dozvolili da se ženi muslimankom , upravo je obrnuto bar koliko sam ja upoznata sa ondašnjim dešavanjima.

Pre se bosanski pravoslavci prilagođavaju i mire sa drugim koncesijama nego Hrvati i muslimani odande i pravoslavci u tim situacijama ne prave velike probleme i to je to.

За депресију не требају разлози, већ пацијент има дисбаланс хемије у мозгу. Има мањак норадреналина, серотонина и окситоцина. И још неке ствари.

Човек може да има разлог да буде тужан, али депресија је болест. Као што може да ти се не трчи јер те мрзи, а неко не може да трчи јер нема ногу. Обоје, у суштини, не трче.

Или као нпр. што неко може да буде шашкаст и раздраган, а ти конкретно на пример имаш вишак неких хормона па си манична.

Манита, што кажу бабе.

А можда га она није хтела и није га фермала.

Тешко је проценити ако ниси у тој ситуацији.

Moguća je ta verzija okidača.
Piše da je planirao da je ženi 10 god. unazad, a nigde i da su bili u vezi.
Bitna je nacionalna pripadnost za vest.

Back