Pedagoske mere

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Педагошке мере...

Не знам, некако се васпитавамо успут, како да то објасним?

Васпитавамо се кроз гледање цртаћа заједно, па онда анализирамо зашто је нешто добро, зашто не, шта нас је изнервирало, а шта не...

Васпитавамо се кроз разговоре, разговоре, разговоре, некад сам уморна, и спава ми се, а она би да прича и да анализира.

И шта мислите да урадимо? Причамо, наравно :lol:

Од догађаја у школи, понашања другара и другарица, онога што уче, преко књига које чита, па до понашања нашег Звонцета...

Ретко сам у ситуацији да вичем на њу, заиста ретко.

Можда сам само имала среће са дететом, а можда су и ти бескрајни разговори и љутња с времена на време допринели томе, немам појма.

Stalno se polemise da li je dopusteno dete kaznjavati fizicki, a nigde se ne pominje kaznjavanje ignorisanjem, zastrasivanjem.....
To sto je nesto nevidljivo, ne znaci da je manje bolno i manje stetno.

Pasivno agresivno ponasanje je bolnije, opasnije i razornije od bilo kog drugog ponasanja medju ljudima, a narocito u odnosu roditelja prema detetu.

...a sto mora da bude ili - ili...mozda je najbolje da nema ni batinanja ni mucenja:lol:...

...koliko sam upucena Danci su prvi zabranili fizicko kaznjavanje dece pre bezmalo osamdesetak godina, mozda cak ima i vise...to mogu ljudi da kontrolisu a kako mogu da znaju da li neko psihicki zlostavlja dete? Nikako...

...generalna prevencija i stav zakonodavca se prostiru i na psiholoski aspekt...e sada, ako je neko lud i ubija u detetu zivot u bilo kom smislu sta mozes, tamna brojka je kod dece, incesta i silovanja najveca...nemas kontrolu ko sta radi u njegovoj kuci nad licima koja od njega zavise emotivno. Autoritet moze da bude stub a moze da bude pokazivanje moci roditelja...i kazniti je normalno, nisu deca roboti, ali jedno je kazniti nema cokolade, nema knjige veceras ili igrice ili...pojma nemam...kazniti postupak a ne malog coveka u njemu, ja sam sestricinu kaznila par puta i uvek joj objasnila zasto i sta ne valja (oduzimanjem igracke:lol: koju bih popela da ne moze da je do'vati) a drugo je ispirati mu mozak kako je bezobrazan, los, zao, etiketirati dete...uverena sam da se te etikete nikada ne zaboravljaju...

Pogledajte prilog 386372

koje su najuspesnije pedagoske mere koje su primenjivali vasi roditelji i koje primenjujete vi :)
sta je to sto je uvek urodilo plodom, a sta je izazivalo samo revolt kod vas ili vase dece

- - - - - - - - - -

hvala milose :)
molim moda da doda o u naslov

Sad sam u materiji, dosta sam čitala o vaspitanju dece, mada sam verujem pročitala 1% kod nas dostupne literature i to je da se izgubiš u oprečnim stavovima koji tvrde da je svako drugačije ophođenje sa decom blago rečeno kamikazni poduhvat.
Uz to iznenađuje činjenica da retko u vezi čega, kao u vezi vaspitanja i uopšte podizanja dece, ljudi vole da pametuju. Svako sve zna. Njihova deca su imala neviđenu sreću da imaju njih za roditelje, nepogrešive, savršeno dosledne, uzorne, uz istančan osećaj za doziranje ljubavi i discipline. Naročito kako prolazi vreme pa se sve zaboravi...
Ja se ubih balansirajući, zadovoljna sam ako nisam tokom dana napravila previše grešaka koje uopšte mogu da sagledam.

Мани се књига, ти најбоље знаш своје дете.

Код неког детета пали разговор, код неког викање, код неког претње, код неког ћушка...

И опет ти као мајка најбоље знаш кад шта да урадиш, јер не пали исто сваки пут.

cuska cuska nego sta,ne znam nikog da je postao probisvet kog su lemali a i bolje da otvoreno znas s kim imas posla,nego sto su se razmazeni snobovi uvukli u sve pore ovog raspalog drustva i sto nam kroje reatrdirane sudbine

Pogledajte prilog 386372

koje su najuspesnije pedagoske mere koje su primenjivali vasi roditelji i koje primenjujete vi :)
sta je to sto je uvek urodilo plodom, a sta je izazivalo samo revolt kod vas ili vase dece

- - - - - - - - - -

hvala milose :)
molim moda da doda o u naslov

lepa tema
imao bi puno toga da napišem, al me mrzi da kucam, pa ću samo da kažem da je oklagija češće služila za batine nego za razvlačenje testa, šamare i pesnice u glavu ne računam, dok je otac bio sa nama i opasač je sevao, vrbov prutić neizostavni deo
ono sa nabijanjem glave u tanjir kad ne mogu da pojedem sve, to sam već pomenuo ranije

- - - - - - - - - -

a ja...ja sam liberalan roditelj

Мани се књига, ти најбоље знаш своје дете.

Код неког детета пали разговор, код неког викање, код неког претње, код неког ћушка...

И опет ти као мајка најбоље знаш кад шта да урадиш, јер не пали исто сваки пут.

To možda kod nešto starije dece. Kod ovako male znači mi sugestija, drugo mišljenje jer isreno nemam pojma ni šta hoće, ni što se žali, ni kako postupati u nekim situacijama. Ovako dobiješ neku predstavu šta bi još moglo da se proba, možeš da naslutiš gde grešiš. Ne rešava problem, to sigurno, ali te trgne kad se zabaguješ u pogrešnim procenama i rutini.

Back