KraNp
Veoma poznat
- Poruka
- 10.558
Јел пече ко од вас ?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Јел пече ко од вас ?
Pitaj....Занимале ме неке ствари у вези тога да питам.
Неко каже да ракија добија на квалитету ако што дуже стоји у НОВОМ бурету. А на ЈТ слушам неког сељака који каже да ракија губи квалитет ако стоји у старим бурадима јер наводно само ново буре има те елементе у себи које првој ракији даје квалитет. То код мене у Ужицу никад нисам чуо а познати смо као алкохоличарски крај. Друга ствар......он тврди да ракија ако годинама стоји у дрвеном бурету, па чак и ПРВОМ.....ГУБИ НА КВАЛИТЕТУ јер наводно хемијске реакције чине своје да дестилат изгуби неке куррце-палце и да зато увек треба додавати део нове ракије како би се дао подстицај старој. Зар ракија није квалитетнија ако јој се ништа недодаје.Pitaj....
Kakvo god da je bure, novo ili staro, rakija treba samo da odstoji u njemu jedno krace vrijeme, a potom se pretace u staklene flaše i cuva na tamnom mjestu ujednačene temperature....dakle, tacno je - ako rakija stoji dugo u buretu, gubi i na kvaliteti i na količini....Неко каже да ракија добија на квалитету ако што дуже стоји у НОВОМ бурету. А на ЈТ слушам неког сељака који каже да ракија губи квалитет ако стоји у старим бурадима јер наводно само ново буре има те елементе у себи које првој ракији даје квалитет. То код мене у Ужицу никад нисам чуо а познати смо као алкохоличарски крај. Друга ствар......он тврди да ракија ако годинама стоји у дрвеном бурету, па чак и ПРВОМ.....ГУБИ НА КВАЛИТЕТУ јер наводно хемијске реакције чине своје да дестилат изгуби неке куррце-палце и да зато увек треба додавати део нове ракије како би се дао подстицај старој. Зар ракија није квалитетнија ако јој се ништа недодаје.
Tačno tako a stose tiče boje da bude žuta moj otac stavi grančicu od šljive oseče očisti oljuštri koru i stavi unutra i ona tako stoji kada prespe u stakleno posudje bude predobra svi pitaju kako peče tako rakijuKakvo god da je bure, novo ili staro, rakija treba samo da odstoji u njemu jedno krace vrijeme, a potom se pretace u staklene flaše i cuva na tamnom mjestu ujednačene temperature....dakle, tacno je - ako rakija stoji dugo u buretu, gubi i na kvaliteti i na količini....
Tako je....to nista ne kvari rakiju, a dobije lijepu boju, ko voli ....Tačno tako a stose tiče boje da bude žuta moj otac stavi grančicu od šljive oseče očisti oljuštri koru i stavi unutra i ona tako stoji kada prespe u stakleno posudje bude predobra svi pitaju kako peče tako rakiju
Bure upija rakiju i imaje sve manje morase presuti što starija sve boljaTako je....to nista ne kvari rakiju, a dobije lijepu boju, ko voli ....
Da, bure "pije" rakiju....koliko dugo tvoj otac ostavi rakiju u buretu, prije pretakanja ...Bure upija rakiju i imaje sve manje morase presuti što starija sve bolja
Pa nzm sad tačno par meseci odprilikeDa, bure "pije" rakiju....koliko dugo tvoj otac ostavi rakiju u buretu, prije pretakanja ...
Tako sam i mislio, dovoljno je mjesec-dva .....Pa nzm sad tačno par meseci odprilike
Неко каже да ракија добија на квалитету ако што дуже стоји у НОВОМ бурету. А на ЈТ слушам неког сељака који каже да ракија губи квалитет ако стоји у старим бурадима јер наводно само ново буре има те елементе у себи које првој ракији даје квалитет. То код мене у Ужицу никад нисам чуо а познати смо као алкохоличарски крај. Друга ствар......он тврди да ракија ако годинама стоји у дрвеном бурету, па чак и ПРВОМ.....ГУБИ НА КВАЛИТЕТУ јер наводно хемијске реакције чине своје да дестилат изгуби неке куррце-палце и да зато увек треба додавати део нове ракије како би се дао подстицај старој. Зар ракија није квалитетнија ако јој се ништа недодаје.