PC SUITE

• Začetnik teme Začetnik teme qwertyu
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Q

qwertyu

Gost
Ovo cudo od programa nicemu ne valja barem kod mene. Fino ga instaliram sve namjestim, upalim infrared na mobilnom, priblizim mobilni kompu, uspostave ``vezu``, komp prepozna telefon...ma sve ok ali... nece da sinhronizira nikako. Ne mogu slike s mobilnog da prebacim na kompujter jer nece da sinhronizira slike....ima li ko kakvu ideju sta da radim????
Molim vas pomozite!

``Da si još napisao koje je marke telefon, koji tip, koji PC Suite, koja verzija ...
Šta očekuješ na osnovu ovakvog posta ?``

Marka telefona: Nokia 7250i
PC Suite: Nokia 7250i pc suite version 5

Pod ovo ``koji tip`` ne znam sta podrazumijevas!
Na osnovu ovakvog posta ocekujem bilo kakvu pomoc ili savjet!

i ja imam isto 7250i i pc suite 5.0,koliko znam sa njim ne mozes da prebacis slike iz tel. u kom.ali mozes obrnuto,mozda i gresim.ja koristim i handset manager za prebacivanje slika

Nokia PC Suite radi opasno slabo. Pogotovo na Windows XP-u...

Meni je trebalo nedelju dana da isti nateram da radi sa N6600 preko BT-a, ali je bilo davno pa ne mogu da se setim tacno kako je sve to proradilo. Non-stop je pucao (najvise u File Transfer-u... Backup standardno ne radi preko BT-a...) Umeo je da ne nadje telefon... I na kraju je poceo da se pusta samo kao 'sivi' prozor bez icega aktivnog (i ako ga je detektovao)... Nije pomagalo ni brisanje/ponovno instaliranje... Ocistio sam registry sa programom koji mozes skinuti sa www.nokia.com od svih entry-ja koje je PC Suite uneo, pa ni to nije pomoglo...

Onda nakon nekoliko dana naprasno proradio...

Ali ipak, i dalje puca na File Transfer-u i isuvise je nestabilan da bih ga koristio. Kad mi treba razmena fajlova, FExplore na telefonu, direktno slanje preko BT-a sa kompa i to je to... Nazalost, ne verujem da postoji file explorer za 7250i.

Budi uporan... pre ili kasnije ce proraditi (ako nalazi telefon... ako ga ne nalazi to je skroz treca stvar)...

Pokusala sam s onim Mobile media sto mi neko rece ali ne ide, indetifikovao je mobilni i sve je bilo ok i nasla sam slike i kad sam htjela da ih otvorim nije moglo. Pisalo je samo nesto kao ``demo image, you can transfer image in full version...`` to vjerovatno ne moze jer trebam da kupim ovaj program! Ili vec sta je problem ne znam ni ja!
Ovaj PC Suite sto ja sada imam je sasvim ok, pronadje telefon, mogu cak sa kompa da saljem poruke i tako to ali sto se slika tice tu nece ni malim prstom da mrdne.
Neko gore spomenu da mu ide sve ok s PC Suite 5.0 verzijom....ja sma trazila to na googl-u ali nista, cini mi se da je svaki isti.
Jos me zanima KAKO DA OCISTIM REGISTRY?? moze li neko ukratko da mi objasni!!??

hvala puno!
ako imate jos kakav predlog ideju javite molim vas!

Htjedoh jos reci da sam prije super mogla prebacivati slike s PC suitom i sve je bilo ok i sa sinronizacijom ali vise nista i to odjednom nece vise ni slike da mi pokaze!!!
:(

My Computer - Nokia Phone Browser - Nokia xxxx - Gallery - Images

onda obicnim drag&dropom prevlacis te slike (i melodije!) sa kompa na tel i obrnuto!

kod mene (Nokia 3200, Nokia PC Suite 5.64, Sweex IR adapter, WinXP Pro SP1) sve radi odlicno! (Imam i Oxygen Phone Manager, ali mi se PC Suite vise svidja!)

Pokusala sam i sa PC Suite 6 i sve ok radi ali slike nece ni da pokaze niti da sinhronizuje ni sa Lotusom 5 ni sa Lotusom 6....nece nikako!
Pokusala sam i sa onim Media Mobil (ili kako se ono vec zove)...tu sam pokusala da kliknem na sliku i da je prebacim na komp i to fino uspije ali kad hocu da vidim sliku pise `You can transfer this image in full version``...znaci ne moze dok ne kupim Mobil Mediu!
IMA LI JOS KAKAV PREDLOG KAKO DA PREBACIM SLIKE S MOBA NA KOMP!!!!!!!

qwertyu, jesi li pokusala ono sto sam ja rekao u prethodnom postu?

vidi kako to izgleda kod mene:

nokia-2.png

ono Slika_001 i Slika_002 su slike koje sam ja slikao kamericom, i koje sad drag&drop-om mogu da prevucem u bilo koji folder (npr. direktno na desktop), ali i druge slike isto tako mogu sa kompa da prevucem na telefon (isto vazi i za polifone melodije!)

Pokusala sam to s MOBILE MEDIA ali nece, a sa PC Suitom nece ni da mi pokaze slike. Isla sam i na ono: MY COMPUTER, NOKIA PHONE BROWSER, GALLERY, PHOTOS ali onda se pojavi ona cetkica kao sto cisti foldere i onda kaze NOKIA PHONE DOES NOT RESPONDING.
Koji ti operativni sistem koristis???

qwertyu:
Isla sam i na ono: MY COMPUTER, NOKIA PHONE BROWSER, GALLERY, PHOTOS ali onda se pojavi ona cetkica kao sto cisti foldere i onda kaze NOKIA PHONE DOES NOT RESPONDING.
Koji ti operativni sistem koristis???
hm... pa, vec sam reako: WinXP Pro SP1...

medjutim, mnogo je vaznije koji ti IR adapter koristis? Ja sam kod mene probao dva pre ovoga (jedan uopste nije radio, jednom je pucala veza svaka 2 minuta... tek je ovaj treci - Sweex - radio kako treba! Inace, ja sam cuo samo dobre reci o Sweex IR!)

uzgred, ne razumem o kavoj "cetkici" govoris? :?: jesi li lepo instalirala drivere za IR? probaj to ponovo!

Ej izvini za ovo oko operativnog sistema nisam ni vidjela da si vec rekao.
Nego mozes li mi reci kako da vidim koji mi je IR adapter. Tesko se snalazim s ovim, a jos plus na svedskom je koji ja ni ne znam bas najbolje pa mi se jos teze snaci....SORRY :(

Back