gazela
Veoma poznat
- Poruka
- 10.256
Ne znam da li je neko primetio da su sve Koeljove knjige tanusne,imaju oko stotinaka stranica.
I to je smisljeno uradjeno da bi se vise knjiga prodalo,jer Koeljo svakako zna da je njegova publika niskoobrazovana,da nije istinski ljubitelj knjiga i da nece rado prihvatiti knjige od 400-500 stranica.
I nije Koeljo jedini danas pisac koji se drizi tog lukavstva.Uglavnom danas ti pisci sa tanusnim knjigama krupnih slova od stotinak strana,i nisu nicemu vredni,cista komercijala i kiceraj.
Piscu veliki novac i ne mogu da donesu ljudi od stila,ljudi koji mogu metafizicki ponirati,jer takvih ljudi je vrlo malo a njima treba vrlo mnogo publike.
Jednog Platona,Hegela ili Junga ne moze svako voleti i razumeti.Moze tek vrlo mali broj odabranih.
Molim? Znas sta - ovaj ti je post da covek umre od smeha...Prvo- ja citam Koelja zato sto su mu romani jednostavni i podsticajni...Recimo, "Na obali reke Pjedre..." mi je totalno bezveze, ali salje poruku da covek moze sve i da je ljubav najvaznija i smatram da vredi citati je...Ta lazna mistika, koju on propagira, moze nekad da iritira, ali budi u coveku optimizam...Inace, po tvom postu vidim da sam ja procitala jedno 100 puta vise knjiga od tebe, a ti, eto, mene nazva laznim ljubiteljem knjige...Ako smo kod toga sta ko cita - Nicea sam citala u drugoj godini gimnazije sa 17 godina, a "Ilijadu" i "Odiseju" u drugom razredu Osnovne skole...Tako da ti je konstatacija vise nego smesna..