Patrijarh Irinej se sastao sa Asadom

anajade

Elita
Poruka
22.182
Sirijski predsednik Bašar el Asad primio je u Damasku patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja, koji je izrazio uverenje da će Sirija uspeti da prevaziđe situaciju kroz koju prolazi i ponovo preuzme istorijsku ulogu države efikasne u uspostavljanju stabilnosti i širenju mira i ljubavi u regionu
Kako je javila sirijska novinska agencija Sana, Irinej je podvukao da odlučnost sirijskog naroda da ostane jedinstven, suočen sa terorizmom, čiji je očevidac bio tokom posete Damasku, ojačava takvo njegovo uverenje.
On je istakao da visoko ceni principijelan i jasan stav predsednika Asada u podršci Srbiji i Kosovu, navodi Sana.
Asad je izrazio zadovoljstvo zbog humanitarnih stavova patrijarha Irineja da promoviše vrednosti ljubavi i odbacuje ekstremizam.
Asad je podvukao da su Sirija i Srbija bile izložene pokušaju međunarodnog mešanja da im se podrije suvernitet i socijalni sistem i da odlučnost naroda dveju zemalja u suočavanju sa takvim pokušajima, predstavlja solidnu osnovu za jačanje dijaloga i saradnje, što stvara osnovu za dugoročne odnose u interesu oba naroda, prenosi Sana.
Saastanku je prisustvovao i patrijarh antiohijski i svega Istoka Jovan Deseti.
http://rs.n1info.com/Vesti/a488978/Patrijarh-Irinej-se-sastao-sa-Asadom.html

asp.jpg

Pacoli osudio sastanak
Ministar vanjskih poslova Kosova Bedžet Pacoli osudio je sasatanak pravoslavnih vjerskih lidera sa Asadom i pozvao Irineja da posjeti mjesta gdje su ubijani kosovski Albanci "umjesto što ponovo posjećuje ratnog zločinca".
"Sram ga bilo", naveo je Pacoli na Tviteru

Da ponovim ono što sam napisao na dugoj temi jedino ću se truditi da ovaj put ne pogrešim u pisanju :mrgreen:
Sve čestitke samom vrhu SPC koji su za razliku od pi*koplašljive zvanične administracije Srbije imali kuraži da podrže i odaju priznanje čoveku čija strana je spasila hrišćanske zajednice u Siriji. Da su kojim slučajem pobedili američki prijatelji, hrišćanskim zajednicama ( kao uostalom sve zajednice izvan sunita) u najboljem slučaju , i to oni koji bi imali sreće, završili bi u izgnanstvu.

Poslednja izmena od moderatora:
Da ponovim ono što sam napisao na dugoj temi jedino ću se truditi da ovaj put ne pogrešim u pisanju :mrgreen:
Sve čestitke samom vrhu SPC koji su za razliku od pičkoplašljive zvanične administracije Srbije imali kuraži da podrže i odaju priznanje čoveku čija strana je spasila hrišćanske zajednice u Siriji. Da su kojim slučajem pobedili američki prijatelji, hrišćanskim zajednicama ( kao uostalom sve zajednice izvan sunita) u najboljem slučaju , i to oni koji bi imali sreće, završili bi u izgnanstvu.
kako ne vidis tu iza asada u senci je i vucic i putin al fali milo..:rotf:

Sve čestitke samom vrhu SPC koji su za razliku od pi*koplašljive zvanične administracije Srbije imali kuraži da podrže i odaju priznanje čoveku čija strana je spasila hrišćanske zajednice u Siriji. Da su kojim slučajem pobedili američki prijatelji, hrišćanskim zajednicama ( kao uostalom sve zajednice izvan sunita) u najboljem slučaju , i to oni koji bi imali sreće, završili bi u izgnanstvu.

Предухитрио си ме.

Ne znači im ništa, svuda su ruševine.
Нису свуда рушевине ..тамо где је ишао да служи све је лепо и читаво и било је пуно православних Хришћана који су дошли да поздраве патријарха Иринеја ..поносна сам на њега и ову одлуку да посети Сирију ..Овим је показао да је велики човек и велики верник ..сам чин сусрета са верницима из Сирије је био величанствен ...за њих је то значило много ..свака му част

mi se tu sprdamo
ali lako je glumiti diplomatiju sa zemljama koje su uspesne, uticajne, uvlaciti im se u dupe , glumiti prijateljstvo

kad je zemlja na kolenima kao Sirija nije moderno ici im u posetu posebno kad su se zamerili Amerima
svaka cast patrijarhu

najbizarnija u celoj prici je reakcije Pacolija
ko njemu drma kavez i odakle njemu ideja da bude zabrinut za demokratiju :lol:
u fazonu: "Sta bre sirijske zrtve??? A albanske"
koliko je to neopisivo bizarno i nepotrebno komentarisati
u Siriji su poginule stotine hiljada ljudi on to poredi sa siptarima

mi se tu sprdamo
ali lako je glumiti diplomatiju sa zemljama koje su uspesne, uticajne, uvlaciti im se u dupe , glumiti prijateljstvo

kad je zemlja na kolenima kao Sirija nije moderno ici im u posetu posebno kad su se zamerili Amerima
svaka cast patrijarhu

najbizarnija u celoj prici je reakcije Pacolija
ko njemu drma kavez i odakle njemu ideja da bude zabrinut za demokratiju :lol:
u fazonu: "Sta bre sirijske zrtve??? A albanske"
koliko je to neopisivo bizarno i nepotrebno komentarisati
u Siriji su poginule stotine hiljada ljudi on to poredi sa siptarima

Ne znam, mislim da nije hrišćanski bacati hemijsko oružje na civile.

U tom smislu je ova vizita Pahomija promašaj

Back