Patkove skice

Nemam potrebu da stvaram kult....
Samopotvrdjivanje....?
Imam potrebu da kao ludak glasno iznesem svoje misli....jer ih tako rafinišem, produbljujem, ostavljam na nemilost pakosnicima i nerazumnima, a sebe ne lišavam lekcije koja proističe iz posmatranja njihovih reakcija sa doslednom i distanciranom pažnjom....a i ne zaboravim ih....
Nisam razumeo šta znači samopotvrdjivanje , da li je u ovom smislu ili u smislu potvrdjivanje svojih vrednosti u očima drugih.....ako je prvo , onda možda graničim sa potrebom osobe da sebi pokaže tačnu vrednost svog rada (potvrdjivanje sebi) , a ako je ovo drugo , da li je onda samopotvrdjivanje dobar naziv za tako nešto.....

Inače kult se stvara drugačije , a ne provociranjem svih ......i iznošenjem radikalnih misli , za koje nema šanse da se nadje podrška u većem broju osoba.

patak cemu takva agresivnost? imam razlog zasto sam pitala koliko imas god? samo zelim da tvoje stavove bolje shvatim a zbog toga jednostavno zelim da znam da li imas 20 ili 50 god....zrelost zivotnih stavova je vecinom uvjetovana zivotnim iskustvom....zato bi me malo cudilo da si tek 20 ....naravno postoje i iznimke....nije bilo niceg loseg u mom pitanju...sory ako sam ti bila previse privatna...jednostavno sam radoznala ....

Čovek će otkriti sve o genima za nekih 10 godina.
Medjutim , pravu dubinu znanja će steći tek za nekih 60-100 godina.
Naravno ako i dalje bude živeo na zemlji.

Kad čovek otkrije jednačinu gena, tj kako izgleda osoba na osnovu njenog DNK, koji su mu organi više pod udarom , a koji manje.Kako sve razvija osetljivosti u emotivnom i intelektualnom polju zavisno od genotipa, a koliko zavisno od spavanja , hranjenja , vaspitanja i vežbi koje ima dok je u razvoju. Čovek će onda biti u poziciji da shvati koliko je stvarno njegovo ponašanje deo podsvesnog i iracionalnog , a koliko je sve to samo opravdanje danas za manipulacije i lenjost.

I opet će se javiti vakuum vreme , kada će se čoveku činiti da zna sve o genima i šta geni čine do trenutka kad će videti nešto što je totalno površno propustio u silnom ushićenju od otkrivanja onoga što je svesno tragao....

Taj medjuvakuum je opasna stvar i to je velika opasnost i za društvo i za genski potencijal čoveka.
Možda je utešno , a možda i u vezi to što će velike promene i krize da se dese u to vreme ili pre toga.
Šteta je što če ljudski rod uvek sebe držati na granici samouništenja , samo zato što veruje u optimistički ishod situacija kao što su gubitak magnetnog polja zemlje, udar komete i asteroida, potpuna kontrola genskih promena, potpuno poznavanje šta se menja kad se menjaju geni , kontrola samodestruktivnih poriva društvenih celina , radi prestiža nad drugom društvenom celinom, narodom...

Sve od nabrojanog se može sprečiti , od gubitka magnetnog polja zemlje, do zaštite od meteora, pa do genske pogreške i totalnog preseljenja na druge planete ili čak u putovanje vasionom zvano galaktika ili krstarica , već sam zaboravio šta od ta dva beše samo ratnička , a šta egzistencijalna svemirska sredina....

Ne tražim komentar.....

Polno razmnožavanje se odvija pored potrebnog spajanja i zbog toga što se tako vrše rekombinacije gena i veća različitost jedinki, da bi bolje delovala evolucija, a i zbog procesa koji vrši popravak oštećenih gena....koji se dešava prilikom rekombinacije....

Medjutim , hermafroditi takodje vrše razmenu polnih ćelija iako imaju na lageru i jedno i drugo polno seme.
Tu medjutim ima jedno zanimljivo pravilo, a to je da se dva hermafrodita kad se nadju prvo bore , ko će koga da zajaši i prvi ubode.....Onaj koji to uspe , on glumi u odnosu muškarca, a onaj koji ne uspe glumi ženku (raspoznatljivo na osnovu bodlje, polnog organa , koji se uzima kao muški polni organ).
Nadmoć koja dovodi do pretvaranja gubitnika u ženku, tipičan zatvorski refleks...
Muva koja procenjuje da je sporo mahanje ustvari maksimalna brzina mahanja i onda umesto da bude oterana , biva još drskija i nametljivija. Baš kao i ljudi kad im blago ukažeš na ono što ti smeta.

Bez komentara.....

A sto ne otvoris svoj sajt... ne kapiram... ja sad treba da kazem sta mislim o tebi?

Pa, ok. Mislim da si pametan, ali u nekom napretku usporava te gordost.

Mislim da nemas puno srece sa zenama, bar ne na duge staze, dok na kratke staze neke mozda i bivaju zavedene tvojom retorikom.

Mislim da nisi neki pokvaren tip i da odlicno reagujes na prijateljski i na neki mudar nastup.

... ovo je u stvari tvoj pokusaj da pokazes da mozes da trpis kritiku, dok je istina zapravo... malo drugacija...

Sve u svemu, drag si lik i malo konfuzan ponekad... od 1 do 10... gossca ti daje osmicu, jer si zanimljiv i privlacis mi paznju, iako me cesto i malo nerviraju tvoji postovi.

gossca:
A sto ne otvoris svoj sajt... ne kapiram... ja sad treba da kazem sta mislim o tebi?

Pa, ok. Mislim da si pametan, ali u nekom napretku usporava te gordost.

Mislim da nemas puno srece sa zenama, bar ne na duge staze, dok na kratke staze neke mozda i bivaju zavedene tvojom retorikom.

Mislim da nisi neki pokvaren tip i da odlicno reagujes na prijateljski i na neki mudar nastup.

... ovo je u stvari tvoj pokusaj da pokazes da mozes da trpis kritiku, dok je istina zapravo... malo drugacija...

Sve u svemu, drag si lik i malo konfuzan ponekad... od 1 do 10... gossca ti daje osmicu, jer si zanimljiv i privlacis mi paznju, iako me cesto i malo nerviraju tvoji postovi.

skoro da se slozim osim eto sto mu ja dajem cistu 10-tku.. :lol:
a zasto?
pa bas zato sto uspije da me nanervira ponekada...a takvi su rijetki... :wink:

Gljiva zjalelovka:
ali takvi koji reaguju kao ti su chini mi se chesti :lol:

pa nemam bas takvo iskustvo...prije ce biti obrnuto..ljudi ne vole bas kada im netko otvoreno da do znanja da su intelektualno na nizoj ljestvici...mene to ne smeta...stovise, potice moju zelju za duelom... :wink: bez obzira na to sto vec unaprijed znam da je borba izgubljena... :confused:

aha..ok moja greska..sve u svemu..mnogo volem kad me patak nervira.. :wink:

kak da to objasnim..mozda nerviranje nije prava rijec...vise onako mentalno skakljanje.. :wink: eto to je mozda sada razumljivije...

mnoge forumase ovdje iritiraju njegovi stavovi sto se tice M-Z odnosa..ali u biti je pace vecinom u pravu..samo sto je mnogima to tesko priznati..autosugestija je cudo.. :wink:
sto si cesce i glasnije nesto ponavljas to istinitije zvuci... :wink: a i lakse se podnosi..
to sto on ima muda da jasno i glasno kaze ono sto misli bez obzira koliko se to misljenje kosilo s vecinom i jeste njegova jacina..barem u mojim ocima...

ali sta ja znam..opet se kacim di mi nije mjesto..pa ce da me prozivaju poslje.. :roll:

ne znam ja bogami, o tim stavovima nishta, ni da li Patak ima muda, shto tako pricha, necu da se mijesham, jer nema svrhe, ja sam podanik smijeha i budalashtina...
ima svakako pametnih misli, ali moj mozak je zastao u razvoju, pa ostadoh zensko...ponekad prochitam neshto, pa mi padne na pamet ''ej, gljivo, shta mislish da imash muza koji ovako govori i svaki dan da ovako govori'', i onda odgovorim sama sebi:''naslov u crnoj hronici''zena ubila muza, bez ijedne rijechi, sa osmjehom na licu''...zato ja volim ono shto mojim ganglijama prija, a to su zjale, za odmor i razonodu dushe, i nemam nikakvu zelju ni da djelujem pametno... :smile:

Gljiva zjalelovka:
ne znam ja bogami, o tim stavovima nishta, ni da li Patak ima muda, shto tako pricha, necu da se mijesham, jer nema svrhe, ja sam podanik smijeha i budalashtina...
ima svakako pametnih misli, ali moj mozak je zastao u razvoju, pa ostadoh zensko...ponekad prochitam neshto, pa mi padne na pamet ''ej, gljivo, shta mislish da imash muza koji ovako govori i svaki dan da ovako govori'', i onda odgovorim sama sebi:''naslov u crnoj hronici''zena ubila muza, bez ijedne rijechi, sa osmjehom na licu''...zato ja volim ono shto mojim ganglijama prija, a to su zjale, za odmor i razonodu dushe, i nemam nikakvu zelju ni da djelujem pametno... :smile:

hahahahaha..je li smijem ovo da citiram :wink:

Uh bre SRBI....
Kad napišem bez komentara, onda se svi nadju da komentarišu....

Ovo je tema koja služi da neki koji stalno pitaju i ne razumeju odake šta u mojim tvrdnjama lakše dodju do odgovora , bez da budu zbunjeni ili da moraju baš da pet puta postavljaju postove i pitanja.

A zato postoji druga tema sa prvim postom koji ima naslov chat , koji je za ovakve reakcije , sprdačine i ostala nadmudrivanja i prkošenja .

Back