Patike starke.

• Začetnik teme Začetnik teme Dany6
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dany6

Zainteresovan član
Poruka
348
Uzeo sam starke duboke (Chuck Taylor's 2),broj 43 i tesko mi ih je obuci (ukoliko bas ne opustim pertle maltene skroz),i kada ih obucem nekako mi se cine uske i potijesne,duzina mi odgovara prsti me ne zuljaju od vrh patike,ali osjecam kao da mi onaj "cep" bijela guma pritisce prste odozgo,i sa strana mi je bas nekako usko,desna i nije toliko kakva je lijeva patika,cini mi se uza nego desna...I sada kada mirujem dok sjedim osjecam taj pritisak da me malo stiskaju ...Nisam starke bas,bas dugo nosio pa ne znam da li su one takve ili mi treba 1 broj veci?
Mozda ce neko reci ili pomisliti da je glupa tema i pitanje ali meni nije...
Mislite li da kada bi uzeo broj veci,44 umjesto 43 da bi mi bile velike?da li bi samo dobio na duzini ili bi dobio i na sirini?
Prsti mi dodju do br 1 na prikazanoj sliki.
17-49-41-hu5aT1sQRTHnyvfm_e-sudbbqWuILEPihJodtY4UG_g.png

Poslednja izmena:
  • Podržavam
Reactions: DUH
Uzeo sam starke duboke (Chuck Taylor's 2),broj 43 i tesko mi ih je obuci (ukoliko bas ne opustim pertle maltene skroz),i kada ih obucem nekako mi se cine uske i potijesne,duzina mi odgovara prsti me ne zuljaju od vrh patike,ali osjecam kao da mi onaj "cep" bijela guma pritisce prste odozgo,i sa strana mi je bas nekako usko,desna i nije toliko kakva je lijeva patika,cini mi se uza nego desna...I sada kada mirujem dok sjedim osjecam taj pritisak da me malo stiskaju ...Nisam starke bas,bas dugo nosio pa ne znam da li su one takve ili mi treba 1 broj veci?
Mozda ce neko reci ili pomisliti da je glupa tema i pitanje ali meni nije...
Mislite li da kada bi uzeo broj veci,44 umjesto 43 da bi mi bile velike?da li bi samo dobio na duzini ili bi dobio i na sirini?
Prsti mi dodju do br 1 na prikazanoj sliki.
Pogledajte prilog 648084
Mislim da su ti dobre. Olabavi pertle, dok ti se noga ne navikne na kalup.Ako ti je druga noga ok u njima, onda su ti dobre. Čovek nema dve iste noge, ruke...meni se to takođe dešavalo s obućom.

• Podržavam
Mislim da su ti dobre. Olabavi pertle, dok ti se noga ne navikne na kalup.Ako ti je druga noga ok u njima, onda su ti dobre. Čovek nema dve iste noge, ruke...meni se to takođe dešavalo s obućom.
Olabavio sam ih,ali opet se nekako cine uske i ne osjecam bas neki komfort...Ne znam kada bi zamjenuo za jedan broj veci da li bi bile velike onda,sa 43 na 44.

старке се типично купују веће због истог разлога који помињеш.
Сад кад си већ купио, обувај дебеле чарапе док се не разглаве.
Ја сам носио наше/италијанске ципеле 42-42.5 а старке 44.5 (10.5 амерички број). Испочетка сам мислио да су као чамци да бих укапирао да сам у ствару увек носио тесну обућу без икакве потребе.

старке се типично купују веће због истог разлога који помињеш.
Сад кад си већ купио, обувај дебеле чарапе док се не разглаве.
Ја сам носио наше/италијанске ципеле 42-42.5 а старке 44.5 (10.5 амерички број). Испочетка сам мислио да су као чамци да бих укапирао да сам у ствару увек носио тесну обућу без икакве потребе.
Noga se rašljempa s godinama, nije to
samo kod žena (trudnoća i to). Velika većina ljudi sa četrdeset godina nosi broj veću obuću sa 40 od one koju je nosila sa 25. Oću da kažem verovatno ti je kao mladom odgovarao broj 42 sad više ne

• Podržavam
samo kod žena (trudnoća i to). Velika većina ljudi sa četrdeset godina nosi broj veću obuću sa 40 od one koju je nosila sa 25. Oću da kažem verovatno ti je kao mladom odgovarao broj 42 sad više ne
Da, sa 37.5 "dogurala" sam do 39, znala sam da nije do kalupa (mjerila patike one od pre i nove") samo mi nije bilo jasno kako i zašto.
Znači, to je normalno.

има и то, али код мене је био моментални прелаз кад сам видео како то други раде.
Не знам одакле тај комплекс "да ти ципеле не буду ко чамци", па онда носиш теску обућу и патиш? Мене су тако одгајали па ми узело да се отргнем.

• Podržavam
Jeste, ja imam tri para ljubičanstvenih u tri nijanse
моје прве су биле тамно љубичасте јер су биле на распродаји. Нико нормалан није тео да купи мушке у тој боји, а мени се баш свиделе, и плус добра цена.

• Podržavam

Back