Pašteta od tunjevine

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
390.930
Sastojci:

2 konzerve tunjevine
2 kašičice senfa
125 g margarina sobne temperature
sok od limuna
prepečeni susam, po ukusu
so, biber, po ukusu
peršun za dekoraciju, po želji

Recept i slika su sa neta
fa2fe129dbb6166bfedf0ad3695410a1_670x0.jpg

Priprema:

Tunjevinu dobro ocedite, a margarin penasto umutite.
Pomešajte tunjevinu i margarin, pa im dodajte senf, limun, prepečeni susam i začinite po ukusu solju i biberom.
Stavite u frižider da se fino ohladi.
Dekorišite peršunom ili seckanim maslinama

Ne znam, ne bih stavio margarin (pa čak ni puter)

Meni je u ovoj kombinaciji mnogo bolje majonez i pavlaka umesto margarina/putera.

Susam može a može i par kapi susamovog ulja za šmek, Kanađani dodaju malo seckanog luka pa čak i malo rendane jabuke (greni smit ili neka kiselija). Super kombinacija.

Ovo je verovatno neka Azijska verzija, jer susam se ne stavlja u tuna pate.
Uglavnom ide cream cheese (ne znam koji bi to proizvod bio u Srb), neko stavlja majonez, kapar, limun, mirodjija…ostali začini po želji..

Ne bih ni ja stavljao margarin. Moj tata koristi, pored senfa, majonez i kuvana jaja da pravi riblju paštetu. Mada, on je uglavnom pravi od sardine a ne od tune.

Uglavnom ide cream cheese (ne znam koji bi to proizvod bio u Srb)
Pa samo doslovno prevedeš: krem sir. Mada ja lično ni njega ne bih stavljao u riblju paštetu.

Ne bih ni ja stavljao margarin. Moj tata koristi, pored senfa, majonez i kuvana jaja da pravi riblju paštetu. Mada, on je uglavnom pravi od sardine a ne od tune.

Pa samo doslovno prevedeš: krem sir. Mada ja lično ni njega ne bih stavljao u riblju paštetu.

Mora krem sir ili nešto tečno da ga napravi više sposobno za mazanje…
I dobro ispadne.. Svakako je zgodno sto svako prema svom ukusu može da eksperimentiše…

Kanađani dodaju malo seckanog luka pa čak i malo rendane jabuke (greni smit ili neka kiselija). Super kombinacija.
Napomena: Kanadjani pre jedu svezu tunjevinu nego konzerviranu, drasticna razlika je u ukusu i kvalitetu sveze i konzervirane ribe. No, najcesce se u velikim lancima sendvic restorana ili fastfoodovima (Subway, Quiznos) jede klasican tuna salad, melt od tune sa majonezom i prilozima (paradajz, zelena salata, eventualno zeleni luk) na to. Neki malo bolji restorani prave sendvic sa grilovanim svezim stejkom tune, ubace ga u zemicku, preliju sa umakom od balazmika i dodaju sveze povrce. Ja kombinujem grilovani stejk tune sa prelivom od avokada i crtom kreme od modena balzamika i kaprima, sa par listova rukole, nekad ubacim i svez marzano paradajz i sve to u grilovanoj zemicki. Pa ko sta voli nek izvoli...

Poslednja izmena:
Evo jedan Tuna sandvic..sad nadjoh u svojim slikama…imam negde i sliku ahi-ahi dip (ne mogu sad da nadjem), koji je vrsta tune koje se love oko Hawaii ostrva… znaci, ništa ukusnije nisam probao, i ko god dodje u goste, odvali se od istog (sa krekerima uz Prosecco)…

IMG_2087.jpeg

Uzgred crem chease postoji i u Srbiji, jos ranije se prodavao ABC sir za mazanje a koliko sam video u snabdevenijim samoposlugama vec 15-20 godina prodaju i Philadelphia Cheese. Doduse, Filadelfija sir za mazanje u Evropi i USA/Canadi su pomalo razliciti, iako im je isti vlasnik, proizvode se od razlicitih sastojaka.

Ne znam, ne bih stavio margarin (pa čak ni puter)

Meni je u ovoj kombinaciji mnogo bolje majonez i pavlaka umesto margarina/putera.

Susam može a može i par kapi susamovog ulja za šmek, Kanađani dodaju malo seckanog luka pa čak i malo rendane jabuke (greni smit ili neka kiselija). Super kombinacija.
to je recept sa neta ..inace se u sve te paštete dodaje masnoca..uglavnom puter..pogledaj recepte na netu
u ovom receptu je margarin..koji ne bih ni ja stavila vec bih ga zamenila puterom i to ne svih 125 grama i stavila bih bareno jaje
u mnogim receptima stavlja se i crni luk

Back