Pasivna agresivnost

Meni to lici na sve sefove i direktore uopste na one koji imaju neku moc,vlast😑
Ovo po forumu i po mrezama su budalastine u rl vecina onih koji imaju neku vlast su mi takvi.

Pocev od nekih desetarcica po vojsci jos pa nekih tzv sefova.sve kroz salu nesto pod je bav aju a kada nesto hoces da pitas namerno te kao ignorisu odnosno gledaju nesto drugo dok ti ko tele cekas da pogledaju u tvom pravcu.
Nepristojni i bezobrazni ljudi uglavnom.
Ja obicno istu taktiku primenjujem prema takvima a to ih izludi.ignorisem ih ili se pravim lud da ih ne vidim.
licno mislim da su to paljevine iskompleksirane koje su trenutno u poziciji da imaju neku vlast.i uvek "moglo je to bolje"🙄.
Eto nisam ni znao da postoji taj izraz"pasivno agresivan"😑.svasta covek procita ovde

Bold 1: Jedna moja šefovica je bila pasivno-agresivna. Nas desetak je tako mobingovala.

Bold 2: Meni su poljuljali samopouzdanje tzv "prijatelji" sa Fejsbuka.

Odustala sam od romana koji sam sređivala zbog njih. Odustala sam skoro i od pisanja na blogu.

Pasivno-agresivne osobe imaju visoko mišljenje o sebi. Zapravo su sasvim prosečni.

Ne razumem samu sebe što sam se nervirala zbog male grupice virtualnih "prijatelja".

Zaboravila sam onu poslovicu " Nije bitno šta kaže, već ko kaže".

Bold 1: Jedna moja šefovica je bila pasivno-agresivna. Nas desetak je tako mobingovala.

Bold 2: Meni su poljuljali samopouzdanje tzv "prijatelji" sa Fejsbuka.

Odustala sam od romana koji sam sređivala zbog njih. Odustala sam skoro i od pisanja na blogu.

Pasivno-agresivne osobe imaju visoko mišljenje o sebi. Zapravo su sasvim prosečni.

Ne razumem samu sebe što sam se nervirala zbog male grupice virtualnih "prijatelja".

Zaboravila sam onu poslovicu " Nije bitno šta kaže, već ko kaže".
Ovo cu da snimim da zapamtim da ne ulecem u slicne greske😑
doduse ja se ne obazirem na te virtualne prijatelje to su mi budalastine.
Samo pitanje za stavku 1?kako resiti te takve tzv sefove?ignorisanje mi nesto nije resenje.namestiti ih nesto?

Ovo cu da snimim da zapamtim da ne ulecem u slicne greske😑
doduse ja se ne obazirem na te virtualne prijatelje to su mi budalastine.
Samo pitanje za stavku 1?kako resiti te takve tzv sefove?ignorisanje mi nesto nije resenje.namestiti ih nesto?

Kako se rešiti takvih šefova? Sve zavisi gde radiš. Ako radiš u nekom preduzeću koje ima više šefova i više različitih poslova, tražiš premeštaj. Isto važi i ukoliko radiš u nekoj stranoj kompaniji.

Radila sam u organu državne uprave u kome postoje Odeljenja. Pobegla sam od te šefovice jer sam tražila da radim u drugom Odeljenju.

Malo duže sam čekala premeštaj, bila na bolovanju i na kraju dobila premeštaj u drugo Odeljenje.

A možeš i da nađeš novi posao.

moze neki primer u praksi za - verbalna pohvala, izrečena emocionalnim tonom koji nije u skladu sa izgovorenim (neverbalni signali komunikacije nisu u skladu sa verblanim)

Bez osmeha neko kaže "Super radiš, ali.." pa sledi niz kritika na tvoj račun.

U virtualnom svetu jedan " prijatelj mi " mi je rekao, napisao da ništa nije dobro što pišem " Pišeš kao da si u drugom razredu ali si profesionalac kad radiš sa nekim intervju"

Neko te prvo pohvali, a zatim ti upućuje niz kritika i ta pasivno-agresivna osoba želi da bude mnogo, mnogo bolja od tebe.

Kako se rešiti takvih šefova? Sve zavisi gde radiš. Ako radiš u nekom preduzeću koje ima više šefova i više različitih poslova, tražiš premeštaj. Isto važi i ukoliko radiš u nekoj stranoj kompaniji.

Radila sam u organu državne uprave u kome postoje Odeljenja. Pobegla sam od te šefovice jer sam tražila da radim u drugom Odeljenju.

Malo duže sam čekala premeštaj, bila na bolovanju i na kraju dobila premeštaj u drugo Odeljenje.

A možeš i da menjas firmu
Hvala 🙏 nemam iskustva sa ovim tzv normalnim firmama.pre bilo jednostavnije.
Ja menjam,u stvari vec sam u pregovorima sa novom companijom.bolje da zbrisem nego da me stresiraju.😑
Novi sef u novoj kompaniji bi trebalo da mi bude drug iz predhodnog zivota 😁.razumes🙂
Takvi mi odgovaraju

U virtualnom svetu jedan " prijatelj mi " mi je rekao, napisao da ništa nije dobro što pišem " Pišeš kao da si u drugom razredu ali si profesionalac kad radiš sa nekim intervju"
Neko te prvo pohvali, a zatim ti upućuje niz kritika i ta pasivno-agresivna osoba želi da bude mnogo, mnogo bolja od tebe.
Ovi tvoji primeri mogu, a ne moraju biti primer “pasivno agresivnog” ponasanja,
nije svaka kritika “pasivno agresivan”
Klasicni primeri “pasivno agresivnog” ponasanja je kad neko ne moze da se suprotstavi nekom direktno pa onda sabotira itd- tj zeli da deluje agresivno, ali mu okolnosti (ili karakter) ne dozvoljavaju pa onda to radi okolno, a razlozi mogu biti razni.

Ovi tvoji primeri mogu, a ne moraju biti primer “pasivno agresivnog” ponasanja,
nije svaka kritika “pasivno agresivan”

Dobronamerne kritike su dobre i potrebne. Ali nije dobronamerno ismevanje, pa pohvala, pa kasnije samohvala ( ja sam izdao već dve knjige ).

Sama sam sebi najstrožiji kritičar i znače mi kritike. Prave, iskrene kritike su zaista uvek dobrodošle.

Sama sam sebi najstrožiji kritičar i znače mi kritike. Prave, iskrene kritike su zaista uvek dobrodošle.
U novinarstvu i pisanju i drugim oblicima umetnosti, sve vrsta kritike su “deo teritorije”.

Ako se nekom ne svidja tvoj rad, i ako je izneo svoje misljenje to ne mora biti slucaj “pasivne agresije”.

Iz iskustva- vecina problema i rasprava medju radnicima je uzrokovana nerazumevanjem, neko je nesto lose protumacio ili mu se nije svidelo sta je ovaj rekao, pa onda on uzvrati….

U novinarstvu i pisanju i drugim oblicima umetnosti, sve vrsta kritike su “deo teritorije”.

Ako se nekom ne svidja tvoj rad, i ako je izneo svoje misljenje to ne mora biti slucaj “pasivne agresije”.

Iz iskustva- vecina problema i rasprava medju radnicima je uzrokovana nerazumevanjem, neko je nesto lose protumacio ili mu se nije svidelo sta je ovaj rekao, pa onda on uzvrati….

Nisam ja važna kada je ova tema u pitanju. I nije bila samo kritika, i pre nje sam imala neke hladne odnose sa tom osobom i sa drugima, sa blogerima.. Ali je to sada prošlost.

Ja sam doživela mobing i to je ozbiljno. Ovo za pisanje nije. Znaš ko je pohvalio moj stil pisanja..i zato mi više nije bitno šta kaže, već ko kaže.

Pasivna agresija ruši međuljudske odnose i to je problem.

Zanima me, ukoliko postoji grupni mobing, da li postoji i grupna pasivna agresivnost?

Kako da prepoznamo da smo pasivno-agresivni? I da li je jedini način da se sklonimo od osoba koje su pasivno-agresivne?

Миа Фароу у "Мужеви и жене" Вуди Алена 😄 Слаба, нејака, ни мрава не би згазила, не повиси тон али добије шта хоће. Није ми блиско. Интересантно је да такве особе не ступају у директну комуникацију Ако се наљутиш, не дај Боже, то је оно Шта ти је? Јер ништа нису урадиле али те убодоше са свих страна без метка. Нема лека за то осим да прихватиш као болест.

Агресиван треба бити само према онима који су и активно и пасивно агресивни и то само ако су такви према слабијима и недужнима, тј. у одбрани себе и других, у осталим случајевима не, а пасивна агресија је можда делотворније средство од активне агресије. Мислим да се многима замера пасивна агресивност када стварно имају оправдања за тако нешто, у смислу кукања јер и оно спада у пасивну агресију, ако је неко активно нападан он има права да буде пасивно агресиван према онима који су га нападали, а не да ћути, трпи и бежи у неуротицизам. Ја, између туђе активне и пасивне агресије, лакше толеришем пасивну агресију јер је лако препознајем и умем да је игноришем.

Мислим да се многима замера пасивна агресивност када стварно имају оправдања за тако нешто, у смислу кукања јер и оно спада у пасивну агресију, ако је неко активно нападан он има права да буде пасивно агресиван према онима који су га нападали,

Шта је за тебе напад? Да ли је напад када ти неко указује на грешку у размишљању и покуша да те посаветује, или је то вербални напад од некога?

Шта је за тебе напад? Да ли је напад када ти неко указује на грешку у размишљању и покуша да те посаветује, или је то вербални напад од некога?
Напад је кад неко има лошу намеру и ако је то исказано на агресиван начин. Ако неко детаљно аргументује зашто нешто није добро, видим да тај има добре намере, али ако као и већина саветује "то је тако јер тако сам ја рекао", без жеље да објасни зашто је то тако, поготову ако још користи и увредљиве речи, то је класичан напад. Кад те неко саветује да се дигнеш уз речи "лења гу*ица" то јесте напад. Кад те неко саветује драњем, то исто јесте напад, њега није брига како се ти осећаш, а још горе је ако то не ради дискретно него ради пред другима. Људи често траже оправдања за туђу агресију под мишљењем "он ваљда мени мисли добро". Ја кад хоћу неког да посаветујем тад сам јако пажљив и детаљан, и потрудим се да ме тај разуме зашто је нешто добро, али ако и видим да тај не жели ја не наваљујем више и за разлику од разних "саветодаваца" не љутим се уопште.

Poslednja izmena:

Back