Nemanja666
Obećava
- Poruka
- 99
Prvi je cisti Knapsack, a drugi je bio prije koju godini kod na na republicko pa bi trebao imati negdje resenje. Sutra cu valjda naci vremena da nastavim tutorijale a li nisam siguran skola ubija
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
program ai ;
var
x,br,prva,zadnja : integer ;
begin
writeln ('Unesite prirodan broj od 1 do 100 ');
readln (x);
case x of
1..9 : begin
br := 1 ;
prva := x ;
zadnja := x ;
end;
10..99 : begin
br :=2 ;
prva := x div 10 ;
zadnja := x mod 10 ;
end ;
100 : begin
br := 3 ;
prva := 1 ;
zadnja := 0 ;
end ;
else writeln ('Broj koji ste uneli je nekorektan');
end;
writeln ('Broj koji ste uneli ima ',br,' cifara , prva cifra mu je ',prva,' a zadnja ',zadnja);
readln;
end.

onda će autor zadatka morati da odgovori, mada mislim da je ideja bila da program na osnovu svog naziva odnosno naziva izvršene datoteke nađe datoteku istog imena sa tipom .pas na primer i onda nju da odštampa. No, valjda će se autor pojaviti u dogledno vreme.jos jedan tezi, iako ne izgleda tako: napisati program koji stampa svoj izvorni kod.
Zadatak baš nije najjasniji. Da li se pri pokretanju programa zadaje broj dana koliko sportista pliva i onda je potrebno za svaki dan izračunati koliko je tog dana preplivao km i ukupno km do tada ili nešto drugo?Banci:Treba mi pomoc za ovaj program.
Sportista je planirao u toku n dana da prepliva prvog dana A kilometara, a svaki treci dan 10 % vise od norme predhodnog dana.Koliko treba sportista svakog dana i ukupno dana da prepliva.
Treba mi ovaj program za 9. februar.
U tom programu treba primenuti naredbu for.
Koji pascal i kada je ispiše?cvele2:Samo da pitam šta znači kada ti pascal napiše poruku: "INVALID FLOATING POINT OPERATION"????
Pri pokretanju programa zadaje broj dana koliko sportista pliva i onda je potrebno za svaki dan izračunati koliko je tog dana preplivao km i ukupno km.bojan p:Zadatak baš nije najjasniji. Da li se pri pokretanju programa zadaje broj dana koliko sportista pliva i onda je potrebno za svaki dan izračunati koliko je tog dana preplivao km i ukupno km do tada ili nešto drugo?
Sem toga, ako misliš da ti neko pomogne napiši šta si do sada uradio (pošalji kod) pa da vidimo gde si zapeo.
Verzija 7, a jel bitno kada je ispiše? Ne treba meni pomoć da pronađem grešku u zadatku, već da mi se objasni značenje ove poruke.bojan p:Koji pascal i kada je ispiše?
Mislim da je to u pitanju.bojan p:Značenje te poruke je suviše uopšteno tako da je teško utvrditi šta je zaista prouzrokovalo grešku. Neki od mogućih razloga su:
- kvadratni koren negativnog broja
- deljenje nulom
- suviše komplikovan izraz za izračunavnje
- prepunjen stek numeričkog koprocesora
- rad sa NaN vrednostima
- prazan stek (zbog neke greške) prilikom izračunavanja.
Praktično svaka operacija sa floating point brojevima koja proizvede grešku prekida program sa greškom 207 Invalid floating point operation.