PASCAL - Zadaci, resenja, problemi, izazovi...

Evo neki programcic iz srednje koji sam uspeo da nadjem .
Kod:
program ai ;
 var
  x,br,prva,zadnja : integer ;
begin
 writeln ('Unesite prirodan broj od 1 do 100 ');
 readln (x);
 case x of
 1..9 : begin
         br := 1  ;
         prva := x  ;
         zadnja := x ;
         end;
 10..99 : begin
           br :=2    ;
           prva := x div 10   ;
           zadnja := x mod 10 ;
          end ;
 100 : begin
        br := 3    ;
        prva := 1   ;
        zadnja := 0   ;
        end   ;
 else writeln ('Broj koji ste uneli je nekorektan');
 end;
 writeln ('Broj koji ste uneli ima ',br,' cifara , prva cifra mu je ',prva,' a zadnja ',zadnja);
 readln;
end.

Nazvao sam ga AI jer sam bio bas iznenadjen programiranjem u srednjoj - pa me ovaj programcic podsecao na neku vrstu vestacke inteligencije . Ha ha ha ! :lol:

a jel se prihvata kao resenje za stampanje koda programa ovako nesto

=============program ================
program zadatak;
var f:file;
begin
assign(f,'c:\kod.txt'); reset(f);
while not(eof(f)) do write(f);
end.

==============kod.txt===============

program zadatak;
var f:file;
begin
assign(f,'c:\kod.txt'); reset(f);
while not(eof(f)) do write(f);
end.

Ako si mislio na ovo:
jos jedan tezi, iako ne izgleda tako: napisati program koji stampa svoj izvorni kod.
onda će autor zadatka morati da odgovori, mada mislim da je ideja bila da program na osnovu svog naziva odnosno naziva izvršene datoteke nađe datoteku istog imena sa tipom .pas na primer i onda nju da odštampa. No, valjda će se autor pojaviti u dogledno vreme.

Banci:
Treba mi pomoc za ovaj program.
Sportista je planirao u toku n dana da prepliva prvog dana A kilometara, a svaki treci dan 10 % vise od norme predhodnog dana.Koliko treba sportista svakog dana i ukupno dana da prepliva.
Treba mi ovaj program za 9. februar.
U tom programu treba primenuti naredbu for.
Zadatak baš nije najjasniji. Da li se pri pokretanju programa zadaje broj dana koliko sportista pliva i onda je potrebno za svaki dan izračunati koliko je tog dana preplivao km i ukupno km do tada ili nešto drugo?

Sem toga, ako misliš da ti neko pomogne napiši šta si do sada uradio (pošalji kod) pa da vidimo gde si zapeo.

bojan p:
Zadatak baš nije najjasniji. Da li se pri pokretanju programa zadaje broj dana koliko sportista pliva i onda je potrebno za svaki dan izračunati koliko je tog dana preplivao km i ukupno km do tada ili nešto drugo?

Sem toga, ako misliš da ti neko pomogne napiši šta si do sada uradio (pošalji kod) pa da vidimo gde si zapeo.
Pri pokretanju programa zadaje broj dana koliko sportista pliva i onda je potrebno za svaki dan izračunati koliko je tog dana preplivao km i ukupno km.

Značenje te poruke je suviše uopšteno tako da je teško utvrditi šta je zaista prouzrokovalo grešku. Neki od mogućih razloga su:
- kvadratni koren negativnog broja
- deljenje nulom
- suviše komplikovan izraz za izračunavnje
- prepunjen stek numeričkog koprocesora
- rad sa NaN vrednostima
- prazan stek (zbog neke greške) prilikom izračunavanja.

Praktično svaka operacija sa floating point brojevima koja proizvede grešku prekida program sa greškom 207 Invalid floating point operation.

bojan p:
Značenje te poruke je suviše uopšteno tako da je teško utvrditi šta je zaista prouzrokovalo grešku. Neki od mogućih razloga su:
- kvadratni koren negativnog broja
- deljenje nulom
- suviše komplikovan izraz za izračunavnje
- prepunjen stek numeričkog koprocesora
- rad sa NaN vrednostima
- prazan stek (zbog neke greške) prilikom izračunavanja.

Praktično svaka operacija sa floating point brojevima koja proizvede grešku prekida program sa greškom 207 Invalid floating point operation.
Mislim da je to u pitanju.

Back