Pasat tdi pumpa dizna motor 96 kw trese volan u leru

jukabg

Iskusan
Poruka
6.551
Pozdrav svima.Mesecima pokusavam resiti problem "kod mehanicara"tresenje volana u leru ali niko pojma od njih nema sta je to.Pregledaju komplet auto nista ne nadju i nikom nista.
Ima li ko imalo vizije sta je problem?Postao sam dosadan sa ovim ali nemam resenja.
Nisu nosaci motora,nije do dizni,nije bregasta,nije nista ali istim intazitetom pravi vibraciju 2 godine.Boze sacuvaj.Proveravao sam 3 druga pasata i mirni u volanu.
B.5.5 je pasat 130 konja dizel.
Kaze meh kod mene su obicni nosaci nisu hidraulicni sa uljem.
Hebem li ga vozio sam kod par majstora i nista.
Problem ostaje.Unapred zahvalan na korektnim komentarima bez podjebavanja molim na ovoj temi ne da mi se oko ovog salit.Druge teme mogu.

Марио зна.

@mario80

AIdro_m0hDghuUiZBRlO7YcEBl6Vixeeb5ZY3omLp6pW9NXyBmQ=s900-c-k-c0x00ffffff-no-rj

Verujem u te price...kako bre to resit?Sta im ode neka guma?Pa vibraciju prenosi na volan?
Ma ide mi na zivce da mi se volan trese .U voznji nije samo u leru!
Svi obicni nosaci mi top.Dizne menjo ko zmaj idu.Bregastu menjo.Trap utego.Ma top auto ali eto mora mu nesto bit neki k.....
Pa ako vrhovi letve ne valjaju onda je ona problem?a nema veze puska volana?
Hebote jutros pitam majstora jel letva nesto on kaze nije i nije.
Vibracija mi je ista 2 godine.Zvuk za 3 i ne menja se 2 godine.Nista jace ne trese uvek isto.Zacimentirano nesto.

Poslednja izmena:
Verovatno se trese i požarni zid sveukupno. Generalno ako ti nisu dobri nosači motora onda se sve trese. U srbiji je relativan pojam kada je neki deo za zamenu. Često sam čuo "može to još da gura" a delovi imaju lufta.

Majstor zameni jednu stvar i ti odeš da centriraš trap a još tri stvari imaju lufta. Pa za tri meseca opet ista akcija.

Kada voziš star auto moraš dosta toga sam da znaš.

I ta letva volana ima nosače oni vole da istrule sa godinama, naročito ako je cureo antifriz ili kočiono ulje, motorno. Bilo kakvo. Možda je neko nešto budžio auspuh?

Ka kada sam pravio jedan stari auto i sad napravim kompletan auspuh ali ga vežem na šasiju bez gumenih distancera. To sve zuji vibrira pecka volan. Odvojim to lepo dodam gumene kocke i auto se ne čuje. Ne znaš da radi.

Možda je neko nešto zgovnao. Dovoljno jedan šraf letve volana da nema gumeni amortizer - sve vibrira.

Jutros ih pregledao majstor ni milimetar lufta nemaju.Kaze obicni su.Nisu hidraulicni oni sa uljem.E sad mozda su tvrdi pa i oni bacaju vibraciju na volan?E tu ne mogu nista.Orginali su 750 eur 5 komada oni sa uljem.To necu.E sad moguce da lufta nemaju ali da ipak nisu ni dobri.
Eto rešio si problem. To ti je isto kao kada ovi ugrađuju fiksni zamajac pa pukne radilica.a vibracije ko traktor.

Verovatno se trese i požarni zid sveukupno. Generalno ako ti nisu dobri nosači motora onda se sve trese. U srbiji je relativan pojam kada je neki deo za zamenu. Često sam čuo "može to još da gura" a delovi imaju lufta.

Majstor zameni jednu stvar i ti odeš da centriraš trap a još tri stvari imaju lufta. Pa za tri meseca opet ista akcija.

Kada voziš star auto moraš dosta toga sam da znaš.
Moras da budes skoro ko mehanicar.

Verujem u te price...kako bre to resit?Sta im ode neka guma?Pa vibraciju prenosi na volan?
Ma ide mi na zivce da mi se volan trese .U voznji nije samo u leru!
Svi obicni nosaci mi top.Dizne menjo ko zmaj idu.Bregastu menjo.Trap utego.Ma top auto ali eto mora mu nesto bit neki k.....
Pa ako vrhovi letve ne valjaju onda je ona problem?a nema veze puska volana?
Hebote jutros pitam majstora jel letva nesto on kaze nije i nije.
Vibracija mi je ista 2 godine.Zvuk za 3 i ne menja se 2 godine.Nista jace ne trese uvek isto.Zacimentirano nesto.
Pusti letvu volana i trap tj Maria ..:) ..Kad auto trese znaci da ti nesto nije u balasu . Kako radi u leru jel prekida imali li nekih dodatnih zvukova iz menjača .. Obično su dizne ili zamajac ..

Pusti letvu volana i trap tj Maria ..:) ..Kad auto trese znaci da ti nesto nije u balasu . Kako radi u leru jel prekida imali li nekih dodatnih zvukova iz menjača .. Obično su dizne ili zamajac ..
Juce bio kod majstora seo covek u auto sve isprobao i nisu ni dizne ni zamajac.Dizne menjao pre 3 meseca top su lepo auto ide .Zamajac menjao pre godinu i po.U leru volan vibrira i nije miran istim intezitetom 2 godine.Niti se pogorsava sta niti je bolje.Oseca se lagana vibracija i na levim vratima kada stavim ruku.Ne prekida nista u leru.Da ga pustim 24 sata da radi 24 sata tresucka volan "istim intezitetom".
Uvek istim.Bez promena.Kad krenem voziti do 140 km na sat nista ne trese.Radi ko Honda benzinac.Onda autoput preko 140 opet bruji.Na balans masinama sve ispravno navodno izuzev 1 zadnje gume gde gazeci sloj malo izlizan.
Letnje gume fulda 2 god stare

presle oko 25.000 letnjih kilometara.

A jedino da lik nije slozio sacks zamajac kako treba kad je menjo?
Ili da ovi sto su menjali dizne nisu trofili neznam.
Ovaj majstor juce(55 mu god)odlican majstor nije nasao nista ali eto meni vibracija volan smeta((vecini ljudi i ne smeta jbg)

Poslednja izmena:
Nadam se da ces resiti taj problem sa vibracijama.
Jel si probao da stavis neke druge felne ?
Nisam jos ovih dana cu probati ako se dogovorim da mi daju da probam na autu pa platim.Ne verujem vise ni u njihove balans masine po vulkanizerskim radnjama.
Da mi alu felne ,stavim i orlovaca do bubanj potoka.Ako ne trese platim felne i jos ga castim.Ovako na oko?Nema sanse.
Vrlo moguce da i od felni hoce tresti iako svi kazu nije felna vec nosac motora!!!!
A frajer juce stangom po nosacima ne moze milimetar da se vidi lufta.Utegnuti ko pracka.
Ili je nesto u pusci volana ili felne ili neki drugi nosac u autu koji niko i ne vidi.
Pomislio sam juce da dizne nisu slozene kako treba.Ma jok kaze ovaj juce top su.

Back