pa kad mu pas nije ispao pametan, kao sto je lep
da ne padnu obojica, da neko i dalje cuva i voli plemenitu rasu
a ja vidjam
velike snaucere, pa mi bude zao kada znam da zivi u malom stancicu i da ce da sizne...
cisto zlostavljanje
Naravno da je to zlostavljanje.
Veliki psi zahtevaju prostor u najmanju ruku dvorište al' objasni ti to iskompleksiranoj individui koja je tolikog kera u stanju da drži u par desetina kvadrata , izvede 2 puta na pišanje da je selo vidi , a pri tome se ne pridržava osnovnih zakonskih pravila.
Protiv takvih se boriti svagde i na svakom mestu.
Juče gledam ljomberku kod Hrama , izvela džukštište k'o tele , zapalila pljugu i blene u nebesa , a pas bez povoca i korpe i neko treba da gleda u pasulj da li će mu nešto kvrcnuti da te unakazi dok si živ...nije tu taj jadni pas kriv nego ta džukela kojoj je mučenik nekom kosmičkom nepravdom pripao .
Danas sam ladno slikala još jednu takvu ovde kod mene u komšiluku, parkiću :
Gomila dece se igra, izveli ih iz jednog obdaništa, a seljančura sedi na klupi pored, zadigla suknju do prljavih joj gaća i luftira ono što se ustvari pere , a veliki pas spustio uši i tren je falio da se iskezi i nasrne na dete koje je potrčalo za lopticom.
Nije me mrzelo da izvadim mobilni, par klikova i nje i psa bez povoca i brnjice i op komunalnu i to da ona dobro vidi .
Zatrčala se ka meni ciganštura kad skočiše ljudi okolo pa čak i sa obližnje bus stanice da je pobegla koliko je noge nose ali je neki prepoznaše tako da
komunalci dobijaju komplet i sliku i ton sa sve njenom adresom gde stanuje i trt da sada ništa ne urade.
Protiv njih jedino to može da pomogne i jedino tako i možemo da se borimo : znači slikajte ih i šaljite prijave, nema treće.
Uzgred i ja imam psa , malog ali nikada bez povoca i za najkraću šetnju uz mene je sva dokumentacija o vakcinaciji kao i obavezne kesice za brabonjčiće koje kuca ostavi ...tako se drži pas , a ljomberke svoje nevaspitanje neka sprovode u svojim kućama ako im to dozvoljavaju ti koji ih trpe.