Pas u stanu, Zašto?

Pas ne smrdi ukoliko živi u čistom okruženju, redovno se kupa i zdrav je. Znam na mojim psima. Malo se može osetiti specifičan miris kod većih pasa, ali to je prosto normalno. Haski uopšte ne smrdi, znam na mom psu. Dugodlaki psi se linjaju tokom toplih dana, četkanjem se problem rešava. Svaki pas se treba šetati 2 puta dnevno, to je osnova. Imam i pudlu, ona je aktivna, trčkara, luduje, možeš s njom ceo grad da pretrčiš,a sa druge strane moj Kane korso..Ta lenčuga bi ceo dan spavala.
Psi se razlikuju..
Nisam rekla da se pas USMRDI. Rekla sam da mužjaci imaju specifičan miris koji mnogim ljudima ne paše. Pas se kupa redovno, ali "redovno" ne znači svaki dan ko čovek. Ako imaš dugoglakog psa, on će se linjati ma koliko ga ti redovno češljao.
Naravno, psi se razlikuju, mada ima rasa koje nikako nisu za stan.

Nisam rekla da se pas USMRDI. Rekla sam da mužjaci imaju specifičan miris koji mnogim ljudima ne paše. Pas se kupa redovno, ali "redovno" ne znači svaki dan ko čovek. Ako imaš dugoglakog psa, on će se linjati ma koliko ga ti redovno češljao.
Naravno, psi se razlikuju, mada ima rasa koje nikako nisu za stan.
Pa nisam ni ja napisala da se usmrdi.
Imaju samo oni mužjaci koji nisu kastrirani. Koliko ja imam iskustva..Kad kažem redovno, mislim dva puta u 6 meseci..To je dovoljno za kratkodlake. Za kovrdžave i dugodlake malo češće jer može i dlaka da se ućeba itd..
Ima dosta rasa koje nisu za stan, to je normalno.

Pa nisam ni ja napisala da se usmrdi.
Imaju samo oni mužjaci koji nisu kastrirani. Koliko ja imam iskustva..Kad kažem redovno, mislim dva puta u 6 meseci..To je dovoljno za kratkodlake. Za kovrdžave i dugodlake malo češće jer može i dlaka da se ućeba itd..
Ima dosta rasa koje nisu za stan, to je normalno.
Tačno. Ja nisam htela svog da kastriram.

IMG-12942011a6bffe115cd62cb94ea54d2d-V.jpg
Maya... Vani je debeli minus vec druga nedelja juce ujutro -40 danas -32 ...a njoj je bas lose u kuci😄😄

Niste nikako u pravu. Ovo sada ne pisem jer ja imam psa u stanu nego pas zeli da zivi sa svojim
coporom, a copor smo tu mi, ljudi, deca ( ako ih ima). Radni psi moraju da zive sa svojim ljiudima
koji ih obucavaju i rade s njima, oni su 24 sata zajedno, a policajci obicno nemaju vile sa dvoristima od
jednog hektara nego neki i dvosoban stan.

Ja licno imam veliki stan, a i ogromnu terasu ( 100 qm terasa, stan je veci), moj pas nece nikada
na terasu ako ja nisam tamo jer je navikao da uvek bude s nama. Psi koji zive kao moj pas, a nadam
se da se vlasnici tako ponasaju, sa psom idu barem 3 puta u setnje ( mi sa nasim idemo 5x, ali zato
sto mi tako hocemo), srecemo druge pse, decu, ljude, socijalizujemo se svi zajedno.
Inace samo kao stenci ( od 8-16 nedelja) grickaju po stanu sta nadju, sa stencima izlazim cak
i nocu jer ne zelim da piske u stanu, a nikada nisu kakili u stanu ili na terasi.
Koja je rasa i pitanju, ako nije tajna?

Celog života sam udomljavao štence sa ulice, uvek su živeli u dvorištu, sa izuzetkom jednog kojeg sam našao u novembru pa je zimu proveo u kući, ali je posle živeo napolju i samo ponekad ulazio. Sada živim u stanu i zbog dece smo (pre)prošle jeseni nakon dosta istraživanja uzeli rasnog Havanezera. On je savršen za stan, ne linja se, nije bučan, poslušan, išao je sa nama na more letos itd.

Ipak, smatram da nije moranje da se ima pas u stanu, to je ipak životinja, obaveza je i traži svoje. Kada ovaj završi svoj vek, sigurno neću uzimati drugog sem ako ne budem prešao u kuću sa dvorištem. A ko ima dvorište a nema psa, taj nije normalan :D

Koja je rasa i pitanju, ako nije tajna?
NIje tajna, barem psi kod mene nikada nisu tajna.
Beraded collie, to mu dodje iz pasmine Lesi ( skotski ovcar) ili border collie, ili bobtail.
Nit smrde nit mirisu ( ja svoje pse nikada ne kupam, cetkam i cesljam kad se setim, a to je
obicno na desetak dana), ne linjaju se kao recimo kratkodlaki nego kad ispadne lopta dlake,
pokupis i ides dalje.
Ja sam jako osetljiva na mirise, ne bih da mi bilo sta smrducka pa ni pas, obicno smrduckaju
kad su im zubi pokvareni, ovako bez razloga nikada, barem ovi moji.

otheloo.jpg

Ljudi sada drze pse u kuci/stanu zato sto su videli da neko tamo ima psa/macku i sad hoce i on to. Jednostavno, ljudska glupost nema granice.
Ne bih se složio s tobom ,ja živim u zemlji gde ima puno snega i leda Jako je hladno baš jako ,ovde ni jedan pas nije napolju osim haskija i to uopće nije niko vidio od nekoga nego jednostavno ti pas ne bi preživeo vani..

Zašto su vlasnici pasa postali toliko narcisoidni ? Ostave psa samog u stanu, laje i zavija satima. Maltretiranje i životinja i komšija.
U kafićima da ne pričam, puštaju pse da skaču ljudima po glavi, jedu im iz tanjira, laju stalno a vlasnici to dopuštaju. Još ako im nešto prigovorite oni dobiju nervni slom. Jel iko okad uspeo da ubedi vlasnika psa da nije u pravu? Strahota.

Zavisi od vrste psa, recimo nemackog ovcara , haskija ili neke lovacke pse i ovcare nije preporucljivo drzati u stanu i sumnjam da im to prija dok postoje vrste pasa koje su idealne za stan, koje ne zahtevaju puno kretanja, prostora, itd, kao recimo engleski buldog koji i malo teze podnosi ekstremne uslove pa nema sanse da ga sad po ovoj zimi ostavis da spava napolju (promrzo bi) ili leti na 40 stepeni , mora da budu unutra u rashladjenoj prostoriji, naravno ima i drugih vrsta pasa koje nije bas preporucljivo drzati napolju na otvorenom i koji su vise kucni psi.

Zašto su vlasnici pasa postali toliko narcisoidni ? Ostave psa samog u stanu, laje i zavija satima. Maltretiranje i životinja i komšija.
U kafićima da ne pričam, puštaju pse da skaču ljudima po glavi, jedu im iz tanjira, laju stalno a vlasnici to dopuštaju. Još ako im nešto prigovorite oni dobiju nervni slom. Jel iko okad uspeo da ubedi vlasnika psa da nije u pravu? Strahota.
Takvi vlasnici su neodgovorni, samoživi, sebični.
Kao vlasnik pasa, takva vrsta vlasnika mi ide na živce. Arogantni i samo čekaju sa nekim da se prepiru. Koliko znam, psima u zatvorenim kafićima je ulaz zabranjen, a ukoliko su kafići napolju i pas je na povodcu uz stolicu svog vlasnika ne vidim problem. Ali da obigravaju oko gostiju je ne kulturno. Pa evo moj pas za primer, on je dresiran, pametan, nije agresivan, ali opet ne dozvoljavam da se on šećka bez povodca po gradu iako znam da ne bi nikog napao, ipak je on pas od 50 kilograma, balavi, ima dubok lavež i visine je teleta. Mislim da nikome ne bi bilo prijatno da dolazi u takvu situaciju i zato ću uvek strogo voditi računa.

Silne mačke ljudi kastriraju/sterilišu da bi ih držali u stanu po meni je to bolesno i devijantno. Pas prati čoveka u stopu i to je njegova odluka i volja. Pas nije za stan ali može da prođe. Više je za kuću i dvorište da vitla.

Takvi vlasnici su neodgovorni, samoživi, sebični.
Kao vlasnik pasa, takva vrsta vlasnika mi ide na živce. Arogantni i samo čekaju sa nekim da se prepiru. Koliko znam, psima u zatvorenim kafićima je ulaz zabranjen, a ukoliko su kafići napolju i pas je na povodcu uz stolicu svog vlasnika ne vidim problem. Ali da obigravaju oko gostiju je ne kulturno. Pa evo moj pas za primer, on je dresiran, pametan, nije agresivan, ali opet ne dozvoljavam da se on šećka bez povodca po gradu iako znam da ne bi nikog napao, ipak je on pas od 50 kilograma, balavi, ima dubok lavež i visine je teleta. Mislim da nikome ne bi bilo prijatno da dolazi u takvu situaciju i zato ću uvek strogo voditi računa.
Prosle godine je jedan pas sa vlasnikom - kretenom isao izmedju stolova u poslasticarnici. Na kraju se ispisao na stolicu pored mene..kad ga nisam isutirao na licu mesta :) Vlasnik gleda negde u daljinu i boli ga patka... Znaci pusti ga bez povoca medju ljude da vrslja.

Код мене у стану је "малино" који сад пуни 7 година, а узет као штене из одгајивачнице. Тада, као штене, је знао да изгризе све што му је допало њушке, ако га оставимо самог, док је после тог периода постаје друга ситуација, редовно се изводи 5-6х , а кад "има потребу" , обично за "шорање" шета до неког од нас, да се најави. У зимском периоду само обави и крене (на поводцу) обавезно кући, мада "шорање" обавља у травњаку код зграде, али оно "срање" никад није обавио ни близу ње, иако се уредно покупи у кесу и баци у ђубре. Лаје само на позив интерфона или ако је неко непознат на вратима, по дану, док ноћом постаје нечујан лежећи и чекајући сина или унука да га изведу на трчање, махом после поноћи. за познате њему нема проблема, док због њему непознатих, иде у собу где га затварамо, јер је он првенствено наш чувар. Да се лети лиња и има нешто длака, не можемо ништа, али од петарди и усисивача бежи к'о "ђаво од крста". Очекујући селидбу у кућу са двориштем, сумњам да би дозволио да живи напољу у зимском периоду пошто је навикнут на кућне услове, а искрено и ми.

NIje tajna, barem psi kod mene nikada nisu tajna.
Beraded collie, to mu dodje iz pasmine Lesi ( skotski ovcar) ili border collie, ili bobtail.
Nit smrde nit mirisu ( ja svoje pse nikada ne kupam, cetkam i cesljam kad se setim, a to je
obicno na desetak dana), ne linjaju se kao recimo kratkodlaki nego kad ispadne lopta dlake,
pokupis i ides dalje.
Ja sam jako osetljiva na mirise, ne bih da mi bilo sta smrducka pa ni pas, obicno smrduckaju
kad su im zubi pokvareni, ovako bez razloga nikada, barem ovi moji.

Pogledajte prilog 1090794
Prelepi :heart:

Back