Pas po imenu Proteo

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.915
Nakon potresa u Kahramanmarašu, epicentru potresa, pas po imenu Proteo, koji je radio sa timom koji je Meksiko poslao u Tursku, stradao je ispod ruševina zgrade koja se srušila na njega dok je tražio.

Pas, koji je izvučen ispod ruševina, uprkos svim intervencijama nije mogao biti spasen.

“Mi patimo”

U izjavi koju je dalo meksičko Ministarstvo nacionalne odbrane (SEDENA), „Kao pripadnici meksičke vojske i vazduhoplovstva, duboko smo ožalošćeni gubitkom našeg velikog druga, psa po imenu Proteo. Ispunili ste svoju dužnost kao dio meksičkog tima u naporima potrage i spašavanja koje smo provodili za našu braću u Turskoj. Hvala vam na vašem herojskom radu.” rečeno je.

Meksički tim za traganje i spašavanje održao je ceremoniju za Proteo.

thank-you-proteo.jpg

mexicos-search-dog-proteo-died-in-wreck3-683x1024.webp

Svi su psi spasioci putovali kućama prvom klasom Turkish Airlinasa.

Da :) to sam i ja procitala

Zanimljivo je kad vidiš da često ljudi imaju psa koji je jako komforan , protrci , nahraniš ga, naučiš ga da satima ceka dok dodjes sa posla da ga izvedes

S druge strane ulože mnogo vremena i nauče ih da traže preživele u katastrofama i ta stvorenja njuse i kopaju satima neprekidno

Zao mi je kad sam čula da je stradao i tačno je suza krenula

Da :) to sam i ja procitala

Zanimljivo je kad vidiš da često ljudi imaju psa koji je jako komforan , protrci , nahraniš ga, naučiš ga da satima ceka dok dodjes sa posla da ga izvedes

S druge strane ulože mnogo vremena i nauče ih da traže preživele u katastrofama i ta stvorenja njuse i kopaju satima neprekidno

Zao mi je kad sam čula da je stradao i tačno je suza krenula

Ne mogu i ne želim da razumem ljude koji mrze pse, koji ne brinu o svojim ljubimcima, koji ih izbace na ulicu… meni bukvalno treba neki jači lek za smirenje kad vidim sve one lutalice po Srbiji. To je pokazatelj brutalnosti- ko je u stanju da zanemari i maltretira psa tako će sutradan i drugog čoveka.

Back