Чим постанем одговоран за медије, овакви ће бити ухапшени, не брини. Ионако је 90% вести о којима се овде расправља непроверено булажњење "новинара".
Да си прегледао текст који си навео, запазио би изјаву једног уједеног да су им деца(!) помогла да ухвате пса који их је изуједао...мени је то довољно да посумњам да је пас био злостављан од стране једног или више њих, могуће и нападнут или претучен. Наравно, пас нема право да се брани него има да легне и да га гомила психијатријских болесника туче до смрти. Само, има један проблем. Пси то не знају.
Ако си мислио да ће цифра од 15.000 уједа бити нека прича, преварио си се. Пас није пуњена играчка коју можеш да бациш када се заситиш игре. Пас је обавеза.
Напуштен пас је продукт људског егоцентричног идиотлука по којем све око њега мора њему да служи.
Све док постоје такви људи, можете да убијате, трујете, кољете или изигравате велике ловце колико хоћете, увек ће доћи нови напуштени пси који ће да уједају. Ко не уме да уклони узрок, увек ће уживати у последицама. А можда и ви уживате у последицама и начину отклањања последица?
Ja tebe uopste

Moj stav je umeren u odnosu na ono sto su drugi pricali, ali ponovicu ti jos jednom posto vas ima puno koje mrzi da citaju, a vole da se prepucavaju.
Prvo pas mora da ima vlasnika, koji ce brinuti o njemu.
Ako ne moze da brine o njemu mora da mu nadje drugog vlasnika, a ako ne moze da mu nadje drugogo vlasnika, onda da ga odnese u prihvatiliste.
Ako si pazljivo procitao vidis da nisam za to da se psi napustaju.
Dodao bih i da je potrebno registrovanje i obelezavanje ljubimaca, pa onda i kazna onima koji ih napuste. Tako da je to prva odrbrana od lutalica.
Prihvatiliste onda treba aktivno da trazi vlasnika za napustene pse, oni mogu lakse da organizuju mrezu zainteresovanih ljudi i da udome pse.
I tek onda sam rekao da pse treba uspavati.
E sad, problem se kod nas oteo kontroli, tako da ili ce ga drzava resiti ili ce resavati ljudi svojim grubim metodama, to nije pitanje moje zelje ili protivljenja, vec realnosti.
I da se razumemo u svetu ljudi se sve vrti oko ljudi, pas moze da dobije realnu zastitu samo preko coveka i ne drugacije i to je jos jedna realnost, a sad ti prepustam isprazno moralisanje.