Pas lutalica skoro ubio dečaka

Sa tog istog linka.

Ko laze ne znam, znam samo da je muka doci do vakcina i seruma.
A nasi se nece opametiti dok neko ne umre od besila, cak i onda ce prebacivati krivicu jedan na drugoga.

Javasluk je prisutan u svim sferama naseg drustva , pa ni ovakvi slucajevi nisu izuzetak .

Zaprapascuje cinjenica da iko moze da ima psa , a da mu u uvo nije istetoviran maticni broj vlasnika . To i jeste pocetak svih problema .

Sa tog istog linka.

Ko laze ne znam, znam samo da je muka doci do vakcina i seruma.
A nasi se nece opametiti dok neko ne umre od besila, cak i onda ce prebacivati krivicu jedan na drugoga.

"Како кажу у Пастеровом заводу, хуманог беснила немамо већ 32 године. Дневно здравствена служба прими 30 до100 пацијената озлеђених од животиња у целој Србији, а само мање од десет одсто мора да прими серум и вакцину против беснила."

Лаж је да нема вакцина како си навео у својој поруци.

Да те подсетим:
Члан 343.
(1) Ко изношењем или проношењем лажних вести или тврђења
изазове панику, или теже нарушавање јавног реда или мира или осујети или
значајније омете спровођење одлука и мера државних органа или организација
које врше јавна овлашћења,
казниће се новчаном казном или затвором до једне године.
(2) Ако је дело из става 1. овог члана учињено путем средстава
јавног информисања или сличних средстава или на јавном скупу,
учинилац ће се казнити затвором до три године.

"Како кажу у Пастеровом заводу, хуманог беснила немамо већ 32 године. Дневно здравствена служба прими 30 до100 пацијената озлеђених од животиња у целој Србији, а само мање од десет одсто мора да прими серум и вакцину против беснила."

Лаж је да нема вакцина како си навео у својој поруци.

Да те подсетим:
Члан 343.
(1) Ко изношењем или проношењем лажних вести или тврђења
изазове панику, или теже нарушавање јавног реда или мира или осујети или
значајније омете спровођење одлука и мера државних органа или организација
које врше јавна овлашћења,
казниће се новчаном казном или затвором до једне године.
(2) Ако је дело из става 1. овог члана учињено путем средстава
јавног информисања или сличних средстава или на јавном скупу,
учинилац ће се казнити затвором до три године.

Pa idi hapsi novinara. :mrgreen:

Drago mi je da te ne zabrinjava onih 15000 ujeda. :lol:
Ili je i to dezinformacija. :mrgreen:

Лаж.
"Пастеров завод увек има довољно и серума и вакцине и они се дистрибуирају само у овлашћене антирабичне станице при институтима и заводима за јавно здравље или инфективним клиникама, а не и домовима здравља. Зато је важно да сваки дом здравља, где се прво јављају пацијенти, има, поред везе са својом надлежном антирабичном станицом, и телефоне Пастеровог завода и у сваком сумњивом случају одмах може добити најкомпетентнију информацију о поступку с пацијентом – каже др Лалошевић."
http://www.dnevnik.rs/node/30305

Utoliko gore! Onda vakcina ima ali lekari nemaju pojma proceduru za potupak sa pacijentima: posledica je opet ista, ima je, ali ko da je nema.

Pa idi hapsi novinara. :mrgreen:

Drago mi je da te ne zabrinjava onih 15000 ujeda. :lol:
Ili je i to dezinformacija. :mrgreen:

Чим постанем одговоран за медије, овакви ће бити ухапшени, не брини. Ионако је 90% вести о којима се овде расправља непроверено булажњење "новинара".
Да си прегледао текст који си навео, запазио би изјаву једног уједеног да су им деца(!) помогла да ухвате пса који их је изуједао...мени је то довољно да посумњам да је пас био злостављан од стране једног или више њих, могуће и нападнут или претучен. Наравно, пас нема право да се брани него има да легне и да га гомила психијатријских болесника туче до смрти. Само, има један проблем. Пси то не знају.
Ако си мислио да ће цифра од 15.000 уједа бити нека прича, преварио си се. Пас није пуњена играчка коју можеш да бациш када се заситиш игре. Пас је обавеза.
Напуштен пас је продукт људског егоцентричног идиотлука по којем све око њега мора њему да служи.
Све док постоје такви људи, можете да убијате, трујете, кољете или изигравате велике ловце колико хоћете, увек ће доћи нови напуштени пси који ће да уједају. Ко не уме да уклони узрок, увек ће уживати у последицама. А можда и ви уживате у последицама и начину отклањања последица?

Utoliko gore! Onda vakcina ima ali lekari nemaju pojma proceduru za potupak sa pacijentima: posledica je opet ista, ima je, ali ko da je nema.

Управо тако. То сам већ негде написао у првој поруци коју сам оставио овде, на овој теми.
Мене фасцинира да лекар у дому здравља не зна како да поступи у случају уједа пса. И да лекар у дому здравља дозволи да пацијенти сами траже вакцине, серуме иако не знају ни шта им треба, ни у ком року, ни коме да се обрате. У целој расправи, нико се није нашао да пита шта су ти лекари радили ако нису знали како да поступају у оваквим случајевима? Превили и опрали рану? И послали кући? Па такви би требали одмах да попију отказ и да им се диплома поништи.

Чим постанем одговоран за медије, овакви ће бити ухапшени, не брини. Ионако је 90% вести о којима се овде расправља непроверено булажњење "новинара".
Да си прегледао текст који си навео, запазио би изјаву једног уједеног да су им деца(!) помогла да ухвате пса који их је изуједао...мени је то довољно да посумњам да је пас био злостављан од стране једног или више њих, могуће и нападнут или претучен. Наравно, пас нема право да се брани него има да легне и да га гомила психијатријских болесника туче до смрти. Само, има један проблем. Пси то не знају.
Ако си мислио да ће цифра од 15.000 уједа бити нека прича, преварио си се. Пас није пуњена играчка коју можеш да бациш када се заситиш игре. Пас је обавеза.
Напуштен пас је продукт људског егоцентричног идиотлука по којем све око њега мора њему да служи.
Све док постоје такви људи, можете да убијате, трујете, кољете или изигравате велике ловце колико хоћете, увек ће доћи нови напуштени пси који ће да уједају. Ко не уме да уклони узрок, увек ће уживати у последицама. А можда и ви уживате у последицама и начину отклањања последица?

Ja tebe uopste :dontunderstand:
Moj stav je umeren u odnosu na ono sto su drugi pricali, ali ponovicu ti jos jednom posto vas ima puno koje mrzi da citaju, a vole da se prepucavaju.

Prvo pas mora da ima vlasnika, koji ce brinuti o njemu.
Ako ne moze da brine o njemu mora da mu nadje drugog vlasnika, a ako ne moze da mu nadje drugogo vlasnika, onda da ga odnese u prihvatiliste.
Ako si pazljivo procitao vidis da nisam za to da se psi napustaju.
Dodao bih i da je potrebno registrovanje i obelezavanje ljubimaca, pa onda i kazna onima koji ih napuste. Tako da je to prva odrbrana od lutalica.

Prihvatiliste onda treba aktivno da trazi vlasnika za napustene pse, oni mogu lakse da organizuju mrezu zainteresovanih ljudi i da udome pse.

I tek onda sam rekao da pse treba uspavati.

E sad, problem se kod nas oteo kontroli, tako da ili ce ga drzava resiti ili ce resavati ljudi svojim grubim metodama, to nije pitanje moje zelje ili protivljenja, vec realnosti.

I da se razumemo u svetu ljudi se sve vrti oko ljudi, pas moze da dobije realnu zastitu samo preko coveka i ne drugacije i to je jos jedna realnost, a sad ti prepustam isprazno moralisanje. :bye:

Управо тако. То сам већ негде написао у првој поруци коју сам оставио овде, на овој теми.
Мене фасцинира да лекар у дому здравља не зна како да поступи у случају уједа пса. И да лекар у дому здравља дозволи да пацијенти сами траже вакцине, серуме иако не знају ни шта им треба, ни у ком року, ни коме да се обрате. У целој расправи, нико се није нашао да пита шта су ти лекари радили ако нису знали како да поступају у оваквим случајевима? Превили и опрали рану? И послали кући? Па такви би требали одмах да попију отказ и да им се диплома поништи.

Malo pre si mi pretio zatvorom, zato sto sam ukazao da ne postoji adekvatna zastita od besnila, a sad kazes da to niko nije pomenu. :roll:

Inace, mrzi me vise da sirim pricu na lekare, jer su oni propast u svakom pogledu, ovde je mnogo veci problem nesposobnost drzave da se izobori sa velikim brojem lutalica.

Malo pre si mi pretio zatvorom, zato sto sam ukazao da ne postoji adekvatna zastita od besnila, a sad kazes da to niko nije pomenu. :roll:

Inace, mrzi me vise da sirim pricu na lekare, jer su oni propast u svakom pogledu, ovde je mnogo veci problem nesposobnost drzave da se izobori sa velikim brojem lutalica.

Не, ниси тврдио да нема адекватне заштите од беснила већ си децидно тврдио да нема вакцина. Што је лаж.
А ја не претим. Ја пријатељски саветујем. Јер претња је исто што и обећање, ружно је када се не испуни.
Ово о чему смо сад започели је нешто сасвим друго али је у основи срж проблема. Здравствени радници нису ту да би контролисали популацију паса луталица. Они су ту да отклањају последице неадекватне бриге државе о псима луталицама. Ако то не умеју да раде, онда треба да раде са мотиком у пољу или већ нешто друго што неће имати за последицу људску жртву.
Проблем је што већина мисли да ће драконским истребљењем животиња и никаквим казнама за оне који их производе нешто урадити. Као игра са дрогом, с времена на време се заплени неки 1/10 део пласиране дроге, произвођачи и власници се не дирају и онда "како не можемо да искоренимо дрогу!?" Иста прича. Погрешна адреса за отклањање узрока.

Не, ниси тврдио да нема адекватне заштите од беснила већ си децидно тврдио да нема вакцина. Што је лаж.
А ја не претим. Ја пријатељски саветујем. Јер претња је исто што и обећање, ружно је када се не испуни.
Ово о чему смо сад започели је нешто сасвим друго али је у основи срж проблема. Здравствени радници нису ту да би контролисали популацију паса луталица. Они су ту да отклањају последице неадекватне бриге државе о псима луталицама. Ако то не умеју да раде, онда треба да раде са мотиком у пољу или већ нешто друго што неће имати за последицу људску жртву.
Проблем је што већина мисли да ће драконским истребљењем животиња и никаквим казнама за оне који их производе нешто урадити. Као игра са дрогом, с времена на време се заплени неки 1/10 део пласиране дроге, произвођачи и власници се не дирају и онда "како не можемо да искоренимо дрогу!?" Иста прича. Погрешна адреса за отклањање узрока.

Nisi cuo za lakonsko izrazavanje?
Toliko sam pisao o nesposobnosti nasih lekar i samoj manjkavosti organizacije lecenje, da sam mislio da se to podrazumeva. :mrgreen:
Ali ok, tebe mozda mrzi da citas moje tirade o losem radu lekara. ;)

Inace ti nudis jednu izjavu, da bi tvrdio da je prethodna izjava laz, to se tako ne radi, jer mi sad ne znamo odalke njima zaista te vakcine i da li mozemo da im verujemo na rec. ;)

Nazalost tako je svetu ljudi, kad nema jasnih i normalnih zakona i njihovog sprovodjenja, neko mora da nastrada. A stradace i ljudi i psi ovaj put.

мени је то довољно да посумњам да је пас био злостављан од стране једног или више њих, могуће и нападнут или претучен.

Какав инфантилан коментар.

Наравно да су свих седам уједених људи и жена малтретирали пса. И наравно да пси гризу само лоше људе, или, као што је написао неки апсолутни дегенерик на некој сличној теми, "штите децу на улицама", итд

Овај форум је стварно све пунији идиотизама. Стварно ме је све више срамота да имам овакав хоби.

Какав инфантилан коментар.

Наравно да су свих седам уједених људи и жена малтретирали пса. И наравно да пси гризу само лоше људе, или, као што је написао неки апсолутни дегенерик на некој сличној теми, "штите децу на улицама", итд

Овај форум је стварно све пунији идиотизама. Стварно ме је све више срамота да имам овакав хоби.[/QUOTE]

Joj :lol:

u BG vakcine protiv besnila se primaju na Infektivnoj, samo sto su mene poceli da vakcinisu tek 14 dana nakon ujeda, sto nije imalo nekog efekta, i onda sam primao jos 4 vakcine na svake jednu ili dve nedelje, ne secam seno dobro, nece ta vakcina da skodi :lol:
consoling2-1.gif

:hahaha1:

Back