ili su prosto sebicna bica koja uvek racunaju na to da je najbitnije ugoditi coveku
ovo je....prosto i jednostavno
evo kod mene ovde ima kuja koja vec 8 ili 9 godina zivi kod zgrade...
uvek je spavala u fotelji ispod jedne terase.U pitanju je pas koji je nekada davno imao gazde ali su je izbacili.Ljudi cija je terasa bila,su je sterilisali,hranili...dali joj tu fotelju....
Pre oko godinu dana,mozda malo jace,su prodali taj stan i dosli su drugi ljudi....Rekli su da im pas uopste ne smeta(namerno sam ih pitala,da znam sta da ocekujem)
Odjednom su se pre nedelju dana pobunili protiv nje i za njima je skocilo jos nekoliko njih...
Fotelju su sklonili odatle i stavili je da kisne.Jedan deda preti da ce je ubiti,ostali kazu da je ne zele tu vise posto kao ima buve i smrdi i laje....sto nije tachno,posto joj se redovno menja ogrlica protiv buva i krpelja i ne smrdi...a laje ponekad kada cuje nesto sto je sumnjivo i to nije histerican dugotrajan lavez,nego zalaje 5 do 10 puta i ucuti.
Nikada nikoga nije napala,nikada nije pokazala ni najmanju trunku agresivnosti.Cuva nas kraj od drugih pasa i td....Ogromna vecina je voli i hrani i debela je kao bure.
Ona je vec stara....sada jadna lezi na betonu...hladnom i tvrdom....sreca je u tome sto ide leto....
Uslov da ostane(njih 5oro jos i uslove postavlja velikoj vecini stanara) je da joj se napravi kucica koja ce da stoji 15ak metara od terase tih snobova...valjda misle da je sa tih 15 metara nece cuti kako laje ponekad...ne znam...
tako da....eto....vidim kakva prava ima pas koji, iako je ulicni, ipak daje nesto zauzvrat stanarima nase i ove druge zgrade....
Okomili su se na kuche sada kada je kuche vec staro...predpostavljam da su to ljudi koji su svoje roditelje strpali u dom kada im je "istekao rok".....
P.S. kucica se vec uveliko pravi i stize sutra ili preksutra,a fotelju smo stavili ispod terase jednih dobrih ljudi....samo ona nece tu,ona hoce tamo gde je uvek bila....