Pas je coveku najveci prijatelj,covek je psu najveci neprijatelj.

Ma,jok bre,sto da trosisi impulse na komunalnu policiju,prepises od zlotvora recept sa kreozanom....:evil:
Mnogi ljudi koji drze pse na lancu,ne drze ih iz ljubavi vec da bi cuvali njihovu imovinu..a to nema veze ni sa ljubavi,ni humanosti,to je zloupotreba zivotinja...:evil:

Kakav kreozan?! Da nisi pomesala Zlotvor(ku) sa nekim? Komunalna policija mojim komsijama moze da naredi da vrate kapije i da pse drze u dvoristu, umesto da ih pustaju da spartaju putem i napadaju prolaznike, dok ih neko ne potruje. A sto se tice lanaca i bokseva, poznato je da su se vukovi pripitomili iz obostrane koristi i da je selekcija pasa na rase izvrsena za odredjene namene. Ne vidim kao nelegitimno imati psa koji je i cuvar i ljubimac (kao sto je kod mene slucaj) ali nisam pristalica da se pas drzi iskljucivo na kratkom lancu (komsije svog malog drze na lancu 1,5-2m) ili u malom boksu (druge komsije svog NO drze u boksu 2x2m).

Ma,jok bre,sto da trosisi impulse na komunalnu policiju,prepises od zlotvora recept sa kreozanom....:evil:
Mnogi ljudi koji drze pse na lancu,ne drze ih iz ljubavi vec da bi cuvali njihovu imovinu..a to nema veze ni sa ljubavi,ni humanosti,to je zloupotreba zivotinja...:evil:

ovo mora da je slucajno, al nebitno
postoji nacin na koji se stvari rade
ispravan, zakonski i moralno
zvanje komunalne policije spada u takve poteze
i dogovor spada u takve poteze
ali postoje ljudi, s obje strane, koji nisu spremni za dogovor
da li je meni smetalo sto komsija pusta svoju pitbulicu
da napada mog psa i druge pse
a dernja se i ljuti kad neko, u samobrani, udari njegovog raspustenog i agresivnog psa
naravno da mi je smetalo
u njegovom slucaju ako je neko pozvao komunalnu policiju na kraju balade
bio je u pravu
da se napad ponovio ja bi to prva uradila
bukvalno iz staha za druge ljude, mog psa i sve ostale pse
prosto takvo ponasanje nanosi stetu svima nama
ljudima i psima

i jos jedna stvar
taj pas nije takav zbog pasmine
Lora se sad super slaze sa pitom i stafordicom
al ti psi imaju normalne i prijateljski nastrojene vlasnike
pa su i odgojeni da se prijateljski ponasaju i savrseno uravnotezeni
budala moze i toy pudlu pretvorit u cudovistance
samo je, sreca u nesreci, sto su male shanse da toy pudla
nekog gadno izujeda

Poslednja izmena:
reverse-1338914739_dog_rocks_baby.gif

PSECA MUDROST Interesantno je to sa ljudima. Psa kojeg vidimo na ulici zovemo lutalicom, a mi ljudi toliko lutamo u svojim zivotima. On samo trazi dom i ljubav, a mnogi ljudi uopste ne znaju za cim tragaju i na sta trose svoje zivote. Kompas je odavno izgubljen. Ko je tu onda prava lutalica? Kao ponosni cimer dva predivna psa, cesto kazem da bi trebalo uciti od zivotinja. Njihova zivotna radost, zahvalnost i bezrezervna ljubav, samo su neki od razloga. Zivot bi nas visestruko nagradio kada nam ne bi bilo ispod casti da jednostavna i univerzalna pravila pseceg zivota ponekad i sami primenimo. Na primer: Kada tvoji voljeni stignu kuci, uvek potrci da ih pozdravis. Uzivaj u dugim setnjama, svezem vazduhu i vetru koji ti duva u lice. Kad god mozes dremni i protegni se pre nego sto ustanes. Zastani i uzivaj na travi kada je lepo vreme. Kada je previse toplo, pij dosta vode i pritaji se u debeloj hladovini. Jedi sa uzitkom. Prestani da jedes kad si se najeo. Igraj se svakodnevno. Kada si srecan, skaci od radosti. Kada ugroze tvoju teritoriju, stavi im to do znanja. Ne ujedaj, ako i malo rezanja moze da postigne cilj. Budi poslusan, jer je to za tvoje dobro. Kada te kritikuju, sedi, saslusaj i zapamti da je to jer te vole. Prvom prilikom prekini tisinu posle svadje i pokazi im da su ti prijatelji. Prvi oprosti. Budi lojalan i veran. Budi zahvalan za svaku neznu rec i topao pogled. Nikad se ne pretvaraj da si ono sto nisi. Ako je ono sto zelis zakopano, kopaj sve dok ga ne nadjes. Kada neko ima dobar dan, raduj se s njim. Kada neko ima los dan, budi tih... nezno se priljubi... i pokazi da saosecas. I jednostavno... voli.
A na sve to sam majstorski uvezbala onaj cuveni pseci pogled. Kad zatrepcem trepuskama sve bacam u nesvest.

1240614_537289869678234_2083998900_n.jpg

Back