Dobar dan.
Moj pas je za 4 dana smršao sa 50kg na 30kg.
Ustanovljen mu je srčani crv, ali to što osbija hranu da jede, kako kaze veterinar, moze biti zbog loseg stanja bubrega (pretpostavka).
Kostur je. Sinoc sam mislio da nece docekati jutro, u koliko je losem stanju bio. Nista jeo nije, a povratio je sve ono sto je pojeo od re neki dan. Povracao je preko 20- puta, i to samo vodu, posto u zeludcu nema nista. Juce je popio 30l vode, a hranu nece ni da vidi.
Jutros, ga odnesemo na infuziju. Nije mogao da ustane, ja i brat ga nosili na rukama. Dao mu je veterinar dve infuzije i onda je tek uspeo nekako da se usravi na noge, al jedva, i to se tetura. Rekao mi je da mu je davao svasta u inekcijama da pocne da jede..
Ja evo ceo dan pokusavam da mi dam da jede, kupio sam sve zivo da proba - on okrece glavu a ako pokusam da mu otvorim usta on stisne zube ko malo dete. Dajem mu vodu na dvakih sat ipo vremena i to po 3-4 gutljaja (tako mi je veterinar rekao).
Sta da radim? Slab je , bas je slab. Nece da jede a iz dana u dan postaje sve vrci kostur. Veterinar govori da ima nade da ozdravi velike, al ja vidim da se on muci.. Nije jos ni prvu terapiju protiv srcanog crva, saniramo to sto nece da jede.
Ako ovako nastavi i sutra, ne znam sta cu. Ne mogu ga stalno na infuziju kad nece da jede,a pritom je sve slabiji i mrsaviji kostur. Rekao mi veterinar da skuvam pirinca i tu vodu da mu dam kroz spric nekako...
Dal neko zna koliko se plaća vakcina za spavanje i posle koliko deluje. Dal mogu ja da ga pokopam? Posto zivim 30km od veterinara, les da se ne rasapdne i ne usmrdi u autu, ali hocu da ga pokopam psa 2km od kuce u jednoj sumi u kojoj smo zajedno setali.