Pas ima srčanog crva

• Začetnik teme Začetnik teme Holy1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dobar dan.

Danas sam vodio psa kod veterinara, ustanovljen mu je srčani crv. Sta da radim?

Veterinar mi kaze da ga je ujeo zarazeni komarac koji mu je to preneo. Kaze da mora da prima terapiju narednih 9 meseci. Volim svog psa i odgovoran sam ali sam loseg materijalnog stanja. Radim za mala primanja. Ne znam koliko novca ce mi uzeti veterinar za terapiju? Posto sam cuo od drugara da je njemu neki veterinar uzimao za neke terapije po 100 do 200e mesecno, ja nisam u mogucnosti toliko izdvojiti mesecno za mog psa. Jako mi je zao, ne znam sta da radim.

Kolike su sanse da ostane u zivotu posle tih terapija? Pas je skroz smrsao u roku os 3-4 dana.
trebala si da se o ovome informises kod veterinara..koliko kostaju lekovi i lecenje , jer od srcanog crva pas mora da se leci , ozbiljna je bolest
cak mozes i oko cene da se dogovoris jer ne verujem da ce ijedan veterinar da odbije da leci psa ako nemas dovoljno para..mozda platiš samo lekove ..ne znam koliko sve to košta , napisaše gore u postu da je kapsula 290,00 din..pa verujem da imaš toliko da platis za svog psa...ja bih se odrekla svega i jela bih svaki drugi dan da sam u situaciji da nemam dovoljno novca a pas mi je bolestan ..

trebala si da se o ovome informises kod veterinara..koliko kostaju lekovi i lecenje , jer od srcanog crva pas mora da se leci , ozbiljna je bolest
cak mozes i oko cene da se dogovoris jer ne verujem da ce ijedan veterinar da odbije da leci psa ako nemas dovoljno para..mozda platiš samo lekove ..ne znam koliko sve to košta , napisaše gore u postu da je kapsula 290,00 din..pa verujem da imaš toliko da platis za svog psa...ja bih se odrekla svega i jela bih svaki drugi dan da sam u situaciji da nemam dovoljno novca a pas mi je bolestan ..
Imam toliko novca naravno. Ja sam rekao nemam mesecno da izdvojim po 50-100e za terapije. Najbitnije mi je da znam da ce terapija sigurno pomoci?

Onaj ko je rekao da posle terapije pas postaje negativan na crva ukoliko je izlecen je u pravu. Pitao sam veterinara. Ovo pisem jer su neki tvrdili da posle lecenja u psu ostaju crvi i da on sa tim nastavlja da zivi..

Terapija je sledeca:

Prvo se radi test za ceva i vadi se krva slika.
3 dana prima nekakve inekcije.
4 dan pocinje da uzima tablete 2 ujutru i 2 uvece. Potrebno je 24 kutija. I prima prvu vakcinu (terapiju) za ubijanje crva.
onda se dolazi na svakih 14 dana na vakcinisanje kos veterinara.
Ako se dese neki novi problemi i simptomi uporedo se to resava.
I tako procedura traje 9 meseci, a onda posle toga se ponovo radi tesr za crva da se ustanovi dal je terapija bila uspesna.

Nama je krv pokazala da je pas malaksao i da ima mala ostecenja jetre. Rekao mi je veterinar da te tablete sto treba da piju malo stete jetri.. Nadam se najboljem.

Onaj ko je rekao da posle terapije pas postaje negativan na crva ukoliko je izlecen je u pravu. Pitao sam veterinara. Ovo pisem jer su neki tvrdili da posle lecenja u psu ostaju crvi i da on sa tim nastavlja da zivi..
gledao sam seriju pit bulovi i robijasi
po njima se skoro svi psi LECE od srcanog crva ako se na vreme pocnu leciti
lecenje traje nekoliko meseci
nije mi jasno zasto se raspitujes ovde , ako vec imas dobrih veterinara?
siguran sam da oni znaju mnogo vise nego forumasi
ovde dobijas samo informacije iz druge ili trece ruke

Срчани црв је опака и смртоносна болест коју преноси једна врста комараца.Комарац уједом убацује ларве срчаног црва које могу да остану у организму учаурене и по неколико година, аликада долази до пуцања чауре црви одлазе крвотоком у срце и то је крај. Истина је да може да они могу да се униште, али и ако преживи пас постаје тежак болесник. Лечење траје дуго , а резултат је крајње неизвестан. Ако се на време утврди тестом да је пас заражен, али да су црви још увек учаурени може да се лечи успешно, али је и то вишемесечна терапија.
Мени су браови добермани имали срчаног црва. код мужјака Најса у кренули и стигли до срца. Лечили смога неким системом од четири терапије ,али је после друге туре угинуо.
Жека Никита је на тесту била позитивна, али су још увек црви били учаурени два месеца је римала терапију али код ње је терапија деловала и доживела је дубоку старост (дванаест и по година без икаквих сметњи.
Постоји препарат у ампули за заштиту за срчаног црва и ставља се једном месечно, као и оне ампуле за спољне паразите, али треба правити паузу између ствљања једног и другог препарата.

1632253852833.jpeg

1632253886719.jpeg

1632253935213.jpeg

Dobar dan.

Moj pas je za 4 dana smršao sa 50kg na 30kg.
Ustanovljen mu je srčani crv, ali to što osbija hranu da jede, kako kaze veterinar, moze biti zbog loseg stanja bubrega (pretpostavka).

Kostur je. Sinoc sam mislio da nece docekati jutro, u koliko je losem stanju bio. Nista jeo nije, a povratio je sve ono sto je pojeo od re neki dan. Povracao je preko 20- puta, i to samo vodu, posto u zeludcu nema nista. Juce je popio 30l vode, a hranu nece ni da vidi.

Jutros, ga odnesemo na infuziju. Nije mogao da ustane, ja i brat ga nosili na rukama. Dao mu je veterinar dve infuzije i onda je tek uspeo nekako da se usravi na noge, al jedva, i to se tetura. Rekao mi je da mu je davao svasta u inekcijama da pocne da jede..

Ja evo ceo dan pokusavam da mi dam da jede, kupio sam sve zivo da proba - on okrece glavu a ako pokusam da mu otvorim usta on stisne zube ko malo dete. Dajem mu vodu na dvakih sat ipo vremena i to po 3-4 gutljaja (tako mi je veterinar rekao).

Sta da radim? Slab je , bas je slab. Nece da jede a iz dana u dan postaje sve vrci kostur. Veterinar govori da ima nade da ozdravi velike, al ja vidim da se on muci.. Nije jos ni prvu terapiju protiv srcanog crva, saniramo to sto nece da jede.

Ako ovako nastavi i sutra, ne znam sta cu. Ne mogu ga stalno na infuziju kad nece da jede,a pritom je sve slabiji i mrsaviji kostur. Rekao mi veterinar da skuvam pirinca i tu vodu da mu dam kroz spric nekako...

Dal neko zna koliko se plaća vakcina za spavanje i posle koliko deluje. Dal mogu ja da ga pokopam? Posto zivim 30km od veterinara, les da se ne rasapdne i ne usmrdi u autu, ali hocu da ga pokopam psa 2km od kuce u jednoj sumi u kojoj smo zajedno setali.

Mislim da možeš da ga odneseš kući a nije to neka udaljenost i neće se ništa desiti.
Koliko košta uspavljivanje ne znam.
kako da ga gledam takvog dok to rade... Moracu izaci napolje. A mrtvog ga nositi u kolima.. onda u dzaku jos 1km da ga zakopam, po blatu i kisi.. A treba velika raka..

Ali opet ne zelim da ga bace na smetlište i zapale. Zelim u zemlju..

Veterinar me ubedju stalno da ima nade, a ja iz sata u sat vidim da je sve gore i da se sve vise muci. On je kost i koža, rebra ucrtana, karlica, vrat se osusio, glava smanjila.. Dal bi ga ti jaki antibiotici i terapija jos ubili kad je tako slabasan?

Back