pas ili macka

• Začetnik teme Začetnik teme deja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Volim i pse i mačke, pse imam, volela bih da imam i mačku u kući, ali mislim da bi nastao pakao, ovi moji su mnogo grubi u igri, mislim da bi maca utekla glavom bez obzira kad im dođe žuta minuta

Razumem te potpuno, imam po jedno od obe vrste, i trude se da se drže podalje jedno od drugog. Razmišljam, kad konačno ogradimo dvorište i nabavimo još jednog psa, moraću da nabavim i mačije pojačanje, da bi makar bili izjednačene brojnosti.

Питање на овој теми је лажно и оно се код истинских љубитеља животиња уопште не поставља.Оно што може да буде питање је да ли имамо услове да држимо живиње. Сигурно да се за мачку лакше нађе простор, а за пса већ мало теже у кући, па одлуке у многоме зависе од тога.
Они су разлићите животиње и питање је шта нама као чуварима више одговара.Ако постоје добри услови није никакав проблем што се тиће самих животиња иамти и псе и мачкејер они врло брзо науче да живе заједно у оквиру породице , нарочито ако одрастају заједно.

Питање на овој теми је лажно и оно се код истинских љубитеља животиња уопште не поставља.Оно што може да буде питање је да ли имамо услове да држимо живиње. Сигурно да се за мачку лакше нађе простор, а за пса већ мало теже у кући, па одлуке у многоме зависе од тога.
Они су разлићите животиње и питање је шта нама као чуварима више одговара.Ако постоје добри услови није никакав проблем што се тиће самих животиња иамти и псе и мачкејер они врло брзо науче да живе заједно у оквиру породице , нарочито ако одрастају заједно.

Tako je. Uslovi za držanje kućnih ljubimaca su najvažniji. Imati kućnog ljubimca a nemati uslove ni za sebe je mučenje za obe strane.
I još. Znam slučajeve koji imaju veliko dvorište, pas je ugrađenom prostoru a živi u totalno nehigijenskim uslovima. Retko im čiste volijeru ali bar ih hrane.

- - - - - - - - - -

Imam macku a ranije sam imao pse. Sa mackama je dosta lakse, znaju da iskuliraju ali i traze prostor za sebe i da se puno ne diraju. Sa psima se nema mira ali su privrzeniji.

Potpisujem da su psi prvrženiji :)

A moj je stav dijametralno suprotan. Ako macka mora da zivi u zatvorenom prostoru ( svejedno koliki je stan) i da ne moze da izlazi napolje,
to nije zivot, to je kao sto je i zivot ptice u kavezu.Psi koji zive sa svojim coporom ( nema veze da li je shupa, vila, stan na osmom spratu),
srecni su, a srecni su i vlasnici jer moraju s njima da izlaze u setnju barem 3x dnevno. Ko to ne moze ne bi trebalo da ima nikakvog kucnog ljubimca.

Imam sedam mačaka (doduše jednog čekamo da se vrati kući) i jedno kuče. Ne bih se odrekla nikog, svako je poseban na svoj način.
Lakše je držati mačke, jer su urednije, manje zahtevne u održavanju, a ako vas vole to je kao da ste neka druga mačka koja brine o njima. Međutim, nema načina da se opiše pažljivost i vernost psa. Izuzetna bića su i psi i mačke. Svako ko ima uslove da ih drži, treba da ih ima.

Back