Pas cuvar:)

doberman:)

Početnik
Poruka
3
E ovako..Prvo pozdrav svima! :) Hteo sam da uzmem psa cuvara za kucu,da prvenstveno brani mene,i moju porodicu,da bude hrabar,odlucan i poslusan,da me slusa i bude spreman i da napadne kad mu dam komandu..

Imam veliko dvoriste (oko 45 ari) i zivim na selu,razmisljao sam kojeg cu psa da uzmem i vec dugo vremena se mislim oko
-Dogo Argentino (Argentinska doga)
-Doberman
to su mi 2 psa koja su mi najlepsi i ispunjavaju one karakteristike od gore..zanima me vase misljenje koji je od ova dva psa bolji i koji po vasem misljenju vise ispunjava gore navedene uslove..zanimam me vase misljenje,pa ako bi mogli da mi kazete sta da kupim? :)

E ovako..Prvo pozdrav svima! :) Hteo sam da uzmem psa cuvara za kucu,da prvenstveno brani mene,i moju porodicu,da bude hrabar,odlucan i poslusan,da me slusa i bude spreman i da napadne kad mu dam komandu..

Imam veliko dvoriste (oko 45 ari) i zivim na selu,razmisljao sam kojeg cu psa da uzmem i vec dugo vremena se mislim oko
-Doberman
to su mi 2 psa koja su mi najlepsi i ispunjavaju one karakteristike od gore..zanima me vase misljenje koji je od ova dva psa bolji i koji po vasem misljenju vise ispunjava gore navedene uslove..zanimam me vase misljenje,pa ako bi mogli da mi kazete sta da kupim? :)

Kako mislis da napadne kad mu das komandu?( to ce uraditi svaki dresiran pas,ali zasto bi to uradio?) Imas mnogo cuvara recimo:Sarac,Kavkazac, Rot,NO,Malinoa,tu su i Dobi i Dogo,ali moras da imas u vidu dali pas moze da trpi zimu/vrucinu ,uslovi koje mozes da mu pruzis itd. u glavnom sluzbeni psi su po meni najbolji za obuku i kontrolu da ne napadne neko neduzno bice.....

-Doberman
Doberman je fin izbor, nije ni tako opasan, ali doberaman zimi ne moze na snegu i hladnoci.
verujem da je tako i sa Dogo Argentino.. Ako vec zelis da biras izmedju ova dva, onda svakako doberman.

DA ne podnosi našu zimu i boravak isključivo napolju, u boksu im drastično skraćuje život. Takođe, obe rase su sklone izvrtanju želuca, DA imaju još nekih dodatnih zdravstvenih problema... Jesi li možda razmišljao o robusnijem, izdržljivijem dobermanovom rođaku francuskom boseronu? Ili da usvojiš nekog većeg psa iz azila? Usvojeni odrasli psi umeju da budu beskrajno zahvalni, moja jeste mala rastom ali je odličan čuvar, niko pored nje ne sme da uđe u kuću, osim na moju i komandu moje ćerke-muža baš i ne zarezuje što se toga tiče, on je bio protiv da je zadržimo dok nije video koliko je dobro što ne može bilo ko bilo kad u toku dana da ga cima za rukav u kući, dok odmara. Ima po azilima dosta većih pasa, što rasnih, što mešanaca, sa dobrim čuvarskim genima, samo treba pogledati. Ima recimo u Kraljevu jedan mešanac DA i nemačkog oštrodlakog ptičara, divan sa drugim psima, divan sa decom, verujem da bi umeo da pokaže zahvalnost i čuvajući imovinu.

Back