Ima ih puno....sad je posle Dare bilo bar 30 filmova na RTS1 i 2, sto moze da znaci da postoji kampanja a mozda i ne...
U svim tim filmovima je bilo bas direktno prikazano Jasenovac i ciscenje ili sama sukobljenost gradjanske podele, naglasenija nego u Srbiji cetnici i partizani..
Bar je u filmovima naglasenija...
U sustini kako pricaju stari ljudi , i u realu je bilo tako , koja te vojska povede, ako si pametan, smugnes prvo ili drugo vece...
Naravno to ti niko nece reci jer je trenutno i na forumu i ovako medju ljudima u toku mrznja prema proslom vrednosnom sistemu pa onda se laze na veliko i opravdava se to laganje time da je i nekad u proslosti lagano takodje...to su reakcije male svesti i primitivnih umova, gde razocaranost i povredjenost navodi na kulminaciju pripadnosti novom pokretu...gde u sustini nije ni bitno sta je prosli sistem vrednosti vazno da je propao..
Gde nadje na balkanu gde je svako u pravu i cist i posten , a sve ili vecina zrtava su nevinih da ocekujes objektivnost..
Sto se tice kinematografije, SFRJ kinematografija je nudila da vidis i kritiku i razdor i predstojece slabosti celog drustva...ko ume da gleda...
Samo sad se prica da niko nije znao za Jasenovac, a ja sam sasvim sam , bez icijeg uplitanja znao i cak je bio i neki album i slicice i normalno sam dolazio do informacija o svacemu...osim o DB...