- Poruka
- 71.112
Sprema se “bomba” iz Atine: Partizan pregovara sa Slukasom
Grčkom košarkašu Kostasu Slukasu istekao je ugovor sa Olimpijakosom te uveliko traju priče o njegovom narednom klubu, među potencijalnim je i Partizan.Grčki portal “SDNA” prenosi da je bilo pregovora između dve strane, ali i navodi da je on trenutno bliži odlasku u Tursku.
Za njega su zainteresovani Efes i Fenerbahče, a zbog ranije saradnje sa Erdemom Džanom u Feneru, bliži je odluci da mu se pridruži u Efesu.
Ono što je sigurno jeste da Slukas narednu sezonu neće dočekati u Olimpijakosu, iako je po osvajanju titule u Grčkoj bilo govora o nastavku saradnje.
“Videćemo da li ću ostati u Olimpijakosu ili ne, razgovaraćemo tokom narednih dana i videćemo šta dalje. Želja postoji, naravno, ali postoje i problemi i ukoliko ne budu rešeni želja neće biti dovoljna”, rekao je tada Slukas, ali problemi izgleda nisu rešeni i potražiće novi klub.
Prevaga na stranu Partizana mogao bi da bude sjajan odnos koji grčki košarkaš ima sa trenerom crno-belih Željkom Obradovićem.
“Rekao sam mnogo puta da Željka vidim kao svog košarkaškog oca. Mnogo sam naučio od njega, ne samo o košarci, nego i generalno o životu, naučio me je kako da razmišljam, mnogo stvari van košarke. On je najbolji, on je legenda i mogu da kažem da je on jedan genije košarke. Ali i generalno kao čovek”, rekao je pre dve godine za “Sport klub” bivši igrač Fenerbahčea, gde je i sarađivao sa srpskim stručnjakom.
Slukas je ove sezone odigrao 36 utakmica u Evroligi i u proseku beležio 11 poena po meču uz 5,6 asistencija.
-