Partizan bojkotuje KLS?

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Buduća legenda
Poruka
25.422

Šokantna odluka Partizana: Crno-beli neće igrati domaće prvenstvo!​

Crno-beli obavestili javnost da je za njih sezona završena
Ono čega su se ljubitelji košarke u Srbiji pribojavali, nažalost se i dogodilo... Partizan je odlučio da bojkotuje domaće prvenstvo.

KK Partizan.jpg

Nezadovoljni činjenicom da se parovi u našem prvenstvu i prednost domaćeg terena odlučuje na osnovu plasmana u ABA ligi, crno-beli su odlučili da bojkotuju domaće prvenstvo.

U sredu je održan sastanak sa predstavnicima klubova u prostorijama KLS-a, ali niko od predstavnika Partizana se nije pojavio, što je bio jasan pokazatelj da klub iz Humske ne daje legitimitet ovom takmičenju.
Nakon duge polemike koja se vodila u klubu doneli su odluku ne nastupe u KLS.

Saopštenje crno-belih prenosimo u celosti:

KK Partizan NIS je završio sezonu 2021/22 i neće se takmičiti u plej-ofu domaće Superlige. Ovakvu odluku, klub je doneo nakon svih dešavanja tokom finalne serije plej-ofa AdmiralBet ABA lige.

Posle svih apela koji su stizali i iz KK Crvena zvezda MTS i KK Partizan NIS, na svih pet utakmica su se dešavali brojni incidenti koji su dovodili do prekida utakmica, ugrožavanja bezbednosti igrača i članova stručnog štaba, delimičnog i potpunog pražnjenja dvorane, kazni i brukanja srpske, odnosno regionalne košarke pred čitavim košarkaškim svetom.

U svim događanjima, iz Partizana NIS nije izostala samokritičnost, jer su i predsednik Ostoja Mijailović u javnim nastupima i trener Željko Obradović na konferencijama za medije, javno kritikovali neodgovorne pojedince među navijačima crno-belih zbog njihovog neprimerenog ponašanja. Na žalost, nije urodilo plodom.

Ovim činom, Partizan NIS želi da pošalje poruku kako više ne želi da bude deo huliganskih pirova neodgovornih pojedinaca koji navijaju bilo za Partizan ili Crvenu zvezdu. Osnovano sumnjamo da bi eventualno novo finale između Partizana NIS i Crvene zvezde MTS bilo još jedan poligon za iživljavanje huligana i slanje još jedne grozne poruke u svet.

Istovremeno, klub ovim činom ostavlja prostor svim relevantnim faktorima da do početka nove sezone sednu i donesu rešenje koje će sprečiti da se slične stvari ikada ponove.

Želja KK Partizan NIS je da naš Beograd i naša Srbija imaju dva predstavnika u Evroligi, a ovakvim ponašanjem pojedinaca i njihovim nesankcionisanjem, do ostvarenja te želje nikada nećemo doći.

Naša zemlja je pokazala da je kadra da organizuje vrhunske sportske događaje. Baš nedavno održani “Final Four” Evrolige pravi je primer za to. Dvorana puna navijača Olimpijakosa praćenih navijačima Crvene zvezde, ukupno četiri kluba, veliki broj turista u našem gradu i niti jedan jedini incident.

Zaključak: Ipak možemo! I to je slika koju bi svi trebali da šaljemo iz Beograda kao košarkaške prestonice Evrope.

Takođe, ovom prilikom želimo da ukažemo i na činjenicu da za 20 godina učestvovanja u Evroligi i Evrokupu, na svim utakmicama u Beogradu zabeleženi incidenti kao na poslednjih pet utakmica finalne serije AdmiralBet ABA lige. To nam govori da nada za ispravljanje duboko ukorenjenih pogrešnih stvari ipak ima osnova.

Zbog toga što nada ipak postoji, KK Partizan NIS će u narednom periodu učinite sve što je u njegovoj moći da se godinama nagomilavani problemi u Košarkaškoj ligi Srbije konačno reše i da se liga iz pozicije u kojoj pojedinci imaju monopol na donošenje svih bitnih odluka vrati pod okrilje nacionalnog Saveza koji bi bio garant jednakih uslova za sve. Jer samo jednaki uslovi za sve su dobra osnova da se tenzije smire i da se okrenemo isključivo košarci.

Ovakav stav kluba je jedinstven i podržali su ga svi njegovi članovi, od Uprave, predsednika, stručnog štaba, do igrača. Partizan NIS ostaje na svom putu, okrenut takmičenjima u regionu i pod okriljem Evrolige, bez bilo kakvih ideja da se takmiči u bilo kojim drugim ligama.

Ovim putem, KK Partizan NIS još jednom upućuje javni apel da se problemi koji potresaju srpsku i regionalnu košarku reše zajedničkim naporima. Samo tako ćemo moći da idemo napred.

Sportski pozdrav do naredne sezone
,

KK Partizan NIS“

Kurir sport

Не бојкотује КК Партизан АБА лигу него плеј-оф КЛС, односно националну лигу Србије, тако да би можда било добро промијенити наслов теме.

Bojkotuje ne nacionalnu već privatnu ligu Srbije Čovića.
КЛС каква год да је, и какве год мањкавости имала, била приватна лига неког Човића или пак неког другог (а онда се прије почетка сезоне огласе и саопште "смета то, то и то, ајде да покушамо поправити", прије почетка сезоне) јесте национална лига Србије, друге немамо, ко не поштује националну лигу Србије, тешко да поштује Србију.

Sport je ovde totalno urušen i obesmišljen, debelo ogrezao u mafijaško-političke tokove.

Ne govorim ovde o odnosu Partizan-Zvezda, već generalno.

Pogledajte cirkus oko opstanka i izlaska u Evropu u fudbalskoj SL.
Pogledajte regularni deo KLS, kakve su tu tek štele bile, naročito kod borbe za opstanak.
Pogledajte odbojku gde jedan čovek vodi dva kluba, pri čemu je jedan pretprošle sezone osvojio prvenstvo, a drugi kup.
Pogledajte vaterpolo i šta Gangula radi.

Srpski sport je dotakao najniže grane i što je nagore, nastavlja da se urušava i dalje.
A posledice će tek da se vide u godinama koje slede...

Poslednja izmena od moderatora:
КК Партизан је свесно бојкотовао српску лигу са пуним правом и то подржавам. Као хрватски клуб он и треба да се врати у матично хрватско првенство и тамо да игра. Пуна подршка репатријацији овог клуба и његовом одласку из Србију у своју праву домовину.

Goran Grbović bez dlake na jeziku: Baš me zanima ko će da kazni Partizan?​

Legenda crno-belih u svom stilu

Nekadašnji košarkaš Partizana, a sada direktor Arene Goran Grbović kaže da razume zašto je Partizan odustao od učešća u završnici Košarkaške lige Srbije i da su glavni krivci pre svega čelni ljudi ABA lige.

Košarkaški klub Partizan saopštio je da je završio sezonu 2021/22. i neće se takmičiti u plej-ofu domaće Superlige Srbije. Klub je ovakvu odluku, kako se navodi, doneo nakon svih dešavanja tokom finalne serije plej-ofa AdmiralBet ABA lige protiv Crvene zvezde.

- U saopštenju kluba vrlo jasno stoji. Osnovni razlog istupanja je bezbednost igrača i posetilaca. Ja sam protiv toga da se mečevi ne završavaju na sportskom terenu, ali mislim da derbi ne bi bio bezbedan. Odluka je takva kakva jeste, i to jer za mene u redu.

Potom se osvrnuo i na eventualnu kaznu koju bi crno-beli zbog ove odluke mogli da "zarade" - dva ranga niže takmičenje.

- Po pravilniku Partizan bi trebao da ode dva ranga niže. Baš me interesuje kako će to da izgleda i ko će biti taj ko će potpisati da će Partizan igrati u nižem rangu. A, što se tiče Partizana, to njima savršeno odgovara da razvijaju svoje juniore. Ja već odavno mislim da je KLS bezvredno takmičenje. Ako ima 12 ekipa po 15, 16, igrača, a ne možete da nađete jednog jedinog igrača za ABA ligu od tih 180, da igra ni u najgorem timu lige, to nešto ne valja - jasan je slavni košarkaš.

- Nije se predvidelo ni u jednom trenutku da će se ABA raspasti, jer će Crvena zvezda i Partizan igrati zajedno u Evroligi. Kakav će onda smisao imati ABA liga. Imate primer u Grčkoj gde Olimpijakos zbog neigranja protiv Panatinaikosa u finalu njihovog plej-ofa igra drugu ligu, ali bez obzira na to igra Evroligu - navodi Grbović.

Moguće je da Partizan dobije vajld-kard za Evroligu.

- Na nedavno završenom F4 u Beogradu, razmatrana je opcija da Zvezda ili Partizan dobiju specijalnu pozivnicu Evrolige, u zavisnosti ko će osvojiti ABA ligu. Sada kada je Crvena zvezda osvajanjem regionalnog takmičenja ušla automatski u elitu, i Partizan može da razmišlja o tome - jasan je Goran Grbović.

Alo.rs

КК Партизан је свесно бојкотовао српску лигу са пуним правом и то подржавам. Као хрватски клуб он и треба да се врати у матично хрватско првенство и тамо да игра. Пуна подршка репатријацији овог клуба и његовом одласку из Србију у своју праву домовину.

Evo ga ponosni naprednjak, delija, prosrbin 🤣

КЛС каква год да је, и какве год мањкавости имала, била приватна лига неког Човића или пак неког другог (а онда се прије почетка сезоне огласе и саопште "смета то, то и то, ајде да покушамо поправити", прије почетка сезоне) јесте национална лига Србије, друге немамо, ко не поштује националну лигу Србије, тешко да поштује Србију.

Posle finala Aba lige, misliš li da se ne bi isto to ponovilo i kod eventualnog finala u KLS izmedju Partizana i Zvezde?

Ja volim da gledam utakmice i jaku borbu izmedju dva tima ali mi muka više od ispada pojedinaca i huligana koji prave probleme kad god je derbi. Treba stati tome na put a za sve to je kriva isključivo država koja izgleda voli krv kad se delija i grobar kolju izmedju sebe.

Kod Srbina je urodjena mana da je grb kluba važniji od grba zemlje u kojoj živi.

Kad vidim da Piksija koji je bio dete zvezde, pljuju upravo delije, vidim koliko je sati.

Ево га лично. А испод ког камена си ти измилео и са киме имам част да разговарам.

Nema čast da se razgovara ovde sa drugosrbijancima napeednjacima. Ideš na block.

Posle finala Aba lige, misliš li da se ne bi isto to ponovilo i kod eventualnog finala u KLS izmedju Partizana i Zvezde?
Прво, требало је доћи до финала Партизан-Звезда.Можда би ФМП или Мега изненадили, можда и не би дошло до те серије.
Друго, то би био изазов и искушење за оба клуба да се ухвате у коштац са проблемом. Ако саа одгоде суочавање са пробемом, мораће се суоћити наредне и наредних сезона.
Ja volim da gledam utakmice i jaku borbu izmedju dva tima ali mi muka više od ispada pojedinaca i huligana koji prave probleme kad god je derbi. Treba stati tome na put a za sve to je kriva isključivo država koja izgleda voli krv kad se delija i grobar kolju izmedju sebe.
Свакоме је мука, сваком истинском навијачу и заљубљенику у кошарку се то огадило. Да ли је крива и колико држава? Политика јесте то све загадила, контаминирала, можда и дозирала немиле догађаје (??) да се народ истима позабави и могуће скрене пажња са других тема.
Но и ако је тако, ваља порадити да се поправи што се поправити да, да се политика одстрани, колико је могуће, да се кошаркашке утакмице врате кошаркашкој публици, да се хулигани и они који долазе у дворане зарад дивљаа одстране, али ту треба и храбрости. Уосталом, имамо избор, угасити српску кошарку, што би многи жељели, или порадити на оздрављењу не толико саме кошарке него контаминираног амбијента који прати кошарку.

Kod Srbina je urodjena mana da je grb kluba važniji od grba zemlje u kojoj živi.

Kad vidim da Piksija koji je bio dete zvezde, pljuju upravo delije, vidim koliko je sati.

Nema čast da se razgovara ovde sa drugosrbijancima napeednjacima. Ideš na block.

284938075_7496292837111155_1357395635435383328_n.jpg

oni i PIKSIJA pljuju

pametnom dosta

Neko je morao da zatraži tajm aut u nagomilanim frustracijama,koje su pretile da eskaliraju nakon 5.utakmice.
Povlačenje nije i predaja.
Olakšanje je bio i nagoveštaj WC,tako da se bezbolnije odnosilo prema neuobičajenom potezu.
Ne mislin da se može očekivati kakva drakonska kazna,više na nivou igranja bez publike na par u

Back