parking servis

:roll:

A jeste culi, mozda sam to vec pisao ovde, da zeleni pauk, ima 3 zaposlena... :lol: Vozaca, sekretaricu i direktora... :mrgreen:

Za tog direktora je i napravljen taj pauk, jer je to otac od neke visoke funkcionerke iz LSV... ;) Tako je bilo pre par godina, kada je osnovan zeleni pauk, sada se mozda nesto promenilo. (mozda su ubacli jos par zaposlenih u administraciji)

Ako nista makar kafe kuvaricu...:)

Ima li neko komentar sto plava zona izgleda ima tendenciju da se prosiri sve od Merkatora da Telepa?:evil: Bojim se da cemo za par godina morati da parkiramo u Veterniku, mjkmu, pa da se vratimo peshke kutji na spavanje da bismo opet sutra skoknuli do Veternika po auto kako bismo isli autom na posao.:roll:

Ima li neko komentar sto plava zona izgleda ima tendenciju da se prosiri sve od Merkatora da Telepa?:evil: Bojim se da cemo za par godina morati da parkiramo u Veterniku, mjkmu, pa da se vratimo peshke kutji na spavanje da bismo opet sutra skoknuli do Veternika po auto kako bismo isli autom na posao.:roll:

Ako sam dobro razumeo u planu je da se do 2015 godice ceo grad pokrije parking zonama. A to znaci i Telep, Novo Naselje, Detelinara, cak ce se uvesti zone unutar " dvorista ". Znaci plava zona ce biti unutar kvarta, tj dela koji je ogradjen zgradama koje su prilikom izgradnje i napravila/dobila ta patking mesta...

Ako sam dobro razumeo u planu je da se do 2015 godice ceo grad pokrije parking zonama. A to znaci i Telep, Novo Naselje, Detelinara, cak ce se uvesti zone unutar " dvorista ". Znaci plava zona ce biti unutar kvarta, tj dela koji je ogradjen zgradama koje su prilikom izgradnje i napravila/dobila ta patking mesta...

MA nemoguce! Zar cemo placati ispred svoje zgrade???

Ja resila da batalim auto do prve kishe. Nije mi toliko zhao ni para za gorivo ni za odrzavanje, ali mi presedne svaka setnja po centru kad znam da mora da traje samo dva sata da bih bacila na to glupo parkiranje samo dva sladoleda, a ne tri cetiri. :evil:

jedna od najlepsih zamki parking servisa je na bulevaru oslobodjenja ispred dalton zgrade gde u nizu parking mesta fale dva koja su pored pesackog prelaza gde redovno svakih pola sata podizu vozila bogata lovina je to, bilo bi to u redu da je na neki nacin oznaceno a ovako od isprane boje jedva se vidi i pesacki prelaz a parking mesta se uopste ne vide i ko moze zameriti coveku koji po najvecoj guzvi sav srecan vidi slobodno mesto i parkira se

E naivan si. Pa svi parkinzi u gradu su najobičnija zamka jer ni jedan milimetar tih površina nije vlasništvo Parking servisa i trebalo bi da slobodno, besplatno parkiramo na bilo kom javnom parkingu. Neka od obelezenih praking mesta zapravo i nisu parkinzi nego samo nacrtane crte po trotoaru ili ulici cime je oduzeto mesto za kretanje i automobila i pesaka. Neke ulice su cak postale sasvim tesne za prolaz jer je cela jedna traka zauzeta oznakama za parking.

Poslednja izmena:
E naivan si. Pa svi parkinzi u gradu su najobičnija zamka jer ni jedan milimetar tih površina nije vlasništvo Parking servisa i trebalo bi da slobodno, besplatno parkiramo na bilo kom javnom parkingu. Neka od obelezenih praking mesta zapravo i nisu parkinzi nego samo nacrtane crte po trotoaru ili ulici cime je oduzeto mesto za kretanje i automobila i pesaka. Neke ulice su cak postale sasvim tesne za prolaz jer je cela jedna traka zauzeta oznakama za parking.

Vidis to je greska. Sva povrsina je javna povrsina i kao takva priada gradu, odnosno republici. Zato i placas porez na stan iako si platila kada si kupila stan. Samo je problem u tome sto veliki deo parking mesta u gradu pripada zgradama, odnosno izgradjeni su kada i zgrada za potrebe stanara koji sy to i dodatno platili. Problem je sto naplacuju parking mesta isped garaza ukoliko se garaza koristi u druge svrhe, na samoj ulici...

Vidis to je greska. Sva povrsina je javna povrsina i kao takva priada gradu, odnosno republici. Zato i placas porez na stan iako si platila kada si kupila stan. Samo je problem u tome sto veliki deo parking mesta u gradu pripada zgradama, odnosno izgradjeni su kada i zgrada za potrebe stanara koji sy to i dodatno platili. Problem je sto naplacuju parking mesta isped garaza ukoliko se garaza koristi u druge svrhe, na samoj ulici...

Ma jasno mi je kome pripadaju, ali je debilno da oni crtaju linije po trotoaru da bi napravili parkinge, a trotoar je predvidjen da se ljudi setaju. A upravo sam i pricala o takvim parkinzima ispred zgrada i o onima uz trotoare. To naplacivati je cista kradja. Pre svega, raspitaj se koliko toga uopste stize u gradski budzet. :aha:

Veliki parkinzi i garaze bi trebalo da se naplacuju, ali da onda Parking servis ima neki stepen odgovornosti za ostecenja auta u toku tog parkiranja.

Znači, po važećem zakonu o bezbednosti saobraćaja,

kako u prethodnom, tako i u novom, naručilac usluge odnošenja vozila je
Ministarstvo unutrašnjih poslova, a ne potrošač. Parking servis je dužan
da tu uslugu odnošenja naplati MUP-u, a ne potrošaču, a MUP je taj koji treba, kao što je napisao i mandatnu kaznu..., na taj način da ispiše i kaznu za odnošenje vozila i da je ostavi

potrošaču kako bi u zakonskom roku i platio. Znači, potrošač treba da plati, ako je kriv, sve troškove MUP-u (čitaj državi), a ne parking servisu, a parking servis svoju uslugu mora da fakturiše MUP-u, a ne potrošaču.

Nadjoh negde...

Nema kraja bezobrazluku Parking Servisa:

Parkiralište kod Instituta u Sremskoj Kamenici od sledeće nedelje biće pod naplatom. Parking servis je saopštio da se parkiranje neće naplaćivati do ponedeljka ujutro u 7h kada zvanično počinje naplata.

Parkiralište je pod rampom, što znači da se parking naplaćuje na izlasku sa parkirališta, a cena za sat parkiranja košta 35 dinara. Parking kapaciteta 204 mesta će se naplaćivati svakog dana od 7 do 20 časova.

Saopšteno je da je parkiralište izgrađeno na inicijativu Instuta koji se zbog velikih problema sa parking prostorom, za pomoć obratio Upravi za saobraćaj i puteve Grada.

Izvor: http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Parkiraliste-kod-Instituta-pod-naplatom.html

Back