Pariz

Redmond

Elita
Poruka
16.913
Planiram da odem tamo 28mog, ostajem 5 dana, interesuju me neki korisni saveti... tipa koliko love da ponesem? Šta od hrane ne smem da propustim? Da li su Francuzi postali malo otvoreniji za komunikaciju na engleskom u poslednje vreme ili su i dalje baksuzi? Svaki savet dobrodošao...

Paris-texas.jpg

Planiram da odem tamo 28mog, ostajem 5 dana, interesuju me neki korisni saveti... tipa koliko love da ponesem? Šta od hrane ne smem da propustim? Da li su Francuzi postali malo otvoreniji za komunikaciju na engleskom u poslednje vreme ili su i dalje baksuzi? Svaki savet dobrodošao...
I dalje su baksuzi. Moraćeš naći hranu po zvaničnim bircuzima, jer ne prodaju ražnjiće na ulici kao kod nas

Ne znam da ti odgovorim tačno na ta pitanja , ali ponesi onoliko kao kad bi poneo na letovanju od 5 dana ili hranio se u Beogradu kad izađeš.Pusti hranu ...gledaj , šetaj i uživaj . Pariz je prelep. :D

Nauči ovo , nije teško
pogledaj kako se izgovara sam

Dobro jutro - Bon matin
Dobar dan - Bon jour
Dobro veče - Bon nuit
Hvala - Merci
Excuse moi , pouvez vouz me dire - Izvinite , možete li mi reći ....i okreneš na engleskom
:lol:
Ceniće trud ;)

preko agencije, nocenje sa doruckom, fakultativni odlasci se doplacuju ali me interesuje budzet za hranu, suvenire i tako te sitnice sa strane
Meni bi bilo dovoljno , ne znam koliko sam ja reper , ali ti ponesi malo više , vratićeš u svakom slučaju ako ne potrošiš .
Kafa je evro , dva , dva ipo max , osim na baš ekskluzivnim mestima .

ma da, al mislim mimo tih fakultativa
Pa zavisi, ali trebalo bi onda da i 300 bude dovoljno, i ja sam imala ND tako da u principu, ko trosi toliko na hranu kad je van ili u takvom gradu? Neki fast fud ti je dovoljan.

A sto se kafa i sokova tice tice zavisi gde sednes, ali opet, i da svaki dan sedis po jednom u ma kom kaficu (bistrou) trebalo bi da bude dovoljno.:tick:

Naravno bolje je da poneses vise ako vec mozes cisto zbog nekih nepredvidjenih okolnosti, ili ti se nesto sto nisi planirao zasvidja, pa na kraju ako ne potrosis, vratices. Srecno!

Jedino jos da dodam, ne budi cicija kao sto sam ja bila, ali to vec mozda i znas ako si bio u nekom velikom muzeju, za Luvr obavezno kupi prospekt i nacrt muzeja (na ulazu se prodaje), jer dolazis u opasnost ne toliko da zalutas, koliko da ne vidis ono sto najvise zelis (npr ako imas neku sliku koju posebno zelis da vidis, Mona Lizu, Tajnu veceru i sl.).

Na trgu Konkord nikako ne prelazi ulicu ma koliko ti se cinilo da je lako, gore, nego podzemnim prolazom, zaista je opasno, iskusila sam licno i nikom ne bih pozelela tako nesto. To vazi za sve prelaze.

Verovatno za to znas i sam, ali to je ono gde sam ja bila pogresila, pa prenosim svoje iskustvo, mozda ipak pomogne.

Back