Parga

Pa da , to je to...negde izadje oko 90 e ali zato pamtis ceo zivot :)
kastiki.jpg

Onaj Porto Katsiki o kome sam pricala gore :)
Voda je ovde ledenaaaaaaaaaa ali je nesto najlepse na svetu :)
Skakanje sa broda, ma, idem ponovo, ali na Zakintos ovog puta ;)

Jos jedna prelepa slika. Ako si sama ovo slikala, onda stvrano imas smisla za fotografiju.

Kaošto rekoše ˝kolege forumaši˝ čini mi se da nije mesto za ludi provod, ali ako hoćeš da vidiš i doživiš grčku iz spotova i prospekata, a iz nekog razloga nemožeš na ostrva, PRAVAC Parga, moja preporuka je TimTravel i ako nisi nešto željna luksuta vila Mavilis (odličan položaj u odnosu na plažu i grad) a i odnos cena/kvalitet je na mestu.
Ali malo duži put, veće cene penjanje uz brdo i spuštanje niz brdo VREDI.
Evo par sličica ako uspem da postujem.

Plaža Lihonos nedaleko od Parge
IMG_0759.JPG

Parga - pogled sa Ali Pašine tvrđave
IMG_0557.jpg

Parga noću, pogled sa Venecijanske tvrđave
IMG_0672.JPG

Pogled na Valtos plažu
IMG_1019.JPG

I neizbežno, deo puta između Janjine i mora
IMG_1057.JPG

POZDRAV!

Kaošto rekoše ˝kolege forumaši˝ čini mi se da nije mesto za ludi provod, ali ako hoćeš da vidiš i doživiš grčku iz spotova i prospekata, a iz nekog razloga nemožeš na ostrva, PRAVAC Parga, moja preporuka je TimTravel i ako nisi nešto željna luksuta vila Mavilis (odličan položaj u odnosu na plažu i grad) a i odnos cena/kvalitet je na mestu.
Ali malo duži put, veće cene penjanje uz brdo i spuštanje niz brdo VREDI.

Znaci Paarga je prava stvar... !

Zanimaju me cene hrane u supermaketima u Pargi ,Suprug i ja idemo sa dvoje maje dece u Septembru preko Monderame iz Nisa.Da li je Parga pravi izbor?

Na zalost, u Pargi ne postoje supermarketi, vec nekoliko manjih prodavnica. Zbog toga je snabdevanje nesto skuplje nego, na primer u drugim mestima gde se nalaze veliki trgovinski lanci.
Cene - kako sta. Mlecni i mesni proizvodi su tradicionalno skupi u Grckoj. Voda za pice nije skupa, kao i drugi osvezavajuci napici. Nismo skoro nigde mogli da nadjemo supe iz kesice, pa mozda nije losa ideja da ih ponesete ako to jedete. Spagete i sosevi (Barilla, Buitoni) su jeftiniji nego kod nas.

Parga bas nije idealno mesto za malu decu, posto ima dosta uzbrdica i plicak brzo prestaje, ali je sve ostalo divno i moze vam biti lepo. U svakom slucaju, odlicno je sto ste izabrali septembar, tada su guzve mnogo manje.

Recimo da su prošle godine cene u Pargi u odnosu na Polihrono 2006. u semptembru bile i do 40% veće.
E sad to možda ovde niko neće ili retko ko će da kaže, ili bar ja imam takav utisak, ponesete lepo torbu sa osnovnim namirnicama odavde i rešite jedan deo velikog problema, da ne budem pogrešno shvaćen nije u pitanju opcija komplet ˝paradajz turizma˝ nego čista bolje uštedeti neki dinar i potrošiti na izlet ili neki obilazak.
Pa za sosove i špagete SIGURNO su jeftinije na Halkidikiju a za Pargu baš i nisam nešto siguran.
E sad pošto je prošle godine moj klinac imao nepune 2 za njega smo nosili KRAVICU ali Boga mi i ROSU, radi svake sigurnosti, kesice supe i ostalo što može da se na brzaka spremi a da bude kvalitetno.
NEMOJ TE JESTI PICU pored plaže Valtos, zaboravio sam ime lokala, ima veliku terasu na spratu do ulice, jer će vam dati smrznutu i samo opečenu. Cena nije bitna ali je botan kvalitet. A najgore je što ta pica u supermarketu košta tri puta jeftinije.
Sad ovako neznam šta bih još mogao da napišem u vezi klinaca i njihovih potreba.
Ma biće vam EXTRA, mi ove godine ne idemo nogde jer čekamo još jednog člana ekspedicija koji treba da se rodi do 10. jula ali nakon utisaka iz Parge baterije su nam pune za narednih 5 god. A kriterijum za dušu i lepotu mesta je sad znatno podignut.

P.S. Verovatno će vam vodiči reći ali da znate da u autobusu ostavite nešto toplije za obući jer je na Metzovu 10.09. u 5i30h ujutru bilo svega 9.5 stepeni ipak je to 1750m nadmorske visine.

POZDRAV!

Interesuje me da li neko putuje u Pargu 8. jula, sa agencijom Robinson? Idem U vilu Mavilis.
(Inače, tu ponudu imaju i agencije Tim travel, Rotema, Tranšped. Prodaju Robinsonove aranžmane. )
Hvala,
pozdrav!

interesuju me komentari,slike,ljudi koji su bili na ovom mestu,utisci,..
konkretno plaze,priroda,cene,koliko je dugacak put....
po nekim slikama vidim da je jako lepo

Parga je po meni dobra destinacija za maksimalno 4-5 dana, a u kombinaciji sa Lefkadom, Itakom i Kefalonijom. Jedan dan ti otpadne na obilazak Paxosa i Antipaxosa, a preostala 2-3 da obidjes sve plaze u okolini. Za ostala ovde pomenuta ostrva treba izdvojiti znatno vise vremena (pogotovo za Kefaloniju).

citam komentare i gledam slike i ne mogu da docekam da krenem...moje drustvo i ja idemo 28. jula aranzman je preko agencije Robinson...jel vas ima jos koji idu tada

cao svima...
ja sam planirao da sa devojkom ovaj odmor provedem na krfu, ali evo poslednjih par dana me nagovaraju da to ipak bude parga...inace..sam se odusevio samo komentarima na ovom i slicnim forumima. imam pitanje za vila Tamousis...ima neka dobra ponuda..kao sto je receno u jednom od postova gore..pa me stvarno zanima da li je neko bio..neka slika i komentar...lokacija i sam smestaj!!
posto bih pojurio da uplatim pocetkom sledece nedelje..planiramo u septembru..pa mi u tom slucaju odgovara i datum 3.09....druga solucija mi je vila GIOHANA preko argusa, ona je 05.09...sve kasnijeg datuma mi ne bi odgovaralo......i opet da podsetm za pitanje za vila Tamousis preko ivanturs i agencije Mondorama ...
Hvala!!!!

sjajno i ja idem u pargu ali me jedino brinu ti super marketi!!!

Nema razloga za brigu. Moje ovogodisnje iskustvo je pokazalo da je obicna prodavnica u Pargi jeftinija od velikog trgovinskog lanca na grčkim ostrvima. Mozda nije tako jeftino kao u Paraliji, ali je Parga neuporedivo lepsa.

Po mom misljenju, najjeftiniji je market nedaleko od Pizo Krioneri plaze (tacno pored stazice koja izbija na plazu, ne mozete da promasite). Neke kategorije namirnica su svuda skupe u Grckoj (hleb,mleko npr.), a za ostalo ste na odmoru, nemojte da lupate glavu oko sitnica, ne idete na odmor da kuvate.

interesuju me komentari,slike,ljudi koji su bili na ovom mestu,utisci,..
konkretno plaze,priroda,cene,koliko je dugacak put....
po nekim slikama vidim da je jako lepo
U Pargi sam letovao prethodne 2 godine(Elpida- odlicna lokacija i jos bolji smestaj). Mesto je carobno. Nije za ljude koji uzivaju da im je plaza na 50 m, koji nece ili ne zele da pesace, koji vole i na letovanju ocekuju celonocni provod. Jeste za sve one koji uzivaju u sada tako retkim autenticnim mediteranskim mestima, koji su skloni avanturi i ponesto napora da se do dobre plaze dodje. Ko u Pargi bude 15. avgusta mocice da dozivi Barcarolu, lokalnu proslavu kojom mestani slave povratak Pargana u rodno mesto. Bio prosle godine, sjajno je. Iz Parge mozete ici na Krf, Lefkadu, Paxi i Antipaxi, Acheron, rec je o jednodnevnim izletima koji su zaista nezaboravni. Ovo mesto je nesto skuplje, ali ga necete zaboraviti. Ukoliko ste hi tec komformista ne idite u Pargu, ako ste sitnicavi ovo mesto ni slucajno nije za Vas. Ali ukoliko zelite da ponesto nezaboravne patine poneste u sebi Parga je pravi izbor. Imam na stotine fotografija i "tone" utisaka i informacija, pa ukoliko nekoga zanima rado cu ih ustupiti. Jos samo 6 dana jer onda ove godine odoh na Lefkadu.
P.S. Obisao celu Grcku, zaljubljenik Jonske obale koju odlicno poznajem. I na kraju savet, ukoliko mozete idite autom u ove krajeve. To ce Vas dozivljaj uciniti neuporedivo kvalitetnijim.

Back