PARALIA- za i protiv

Sad me uplaši, kako misliš preskupo:confused: Letovanje mi je jedina prilika da uživam u hrani, a da nemoram da je spremam:manikir:

Kada sam rekao "preskupo", mislio sam na beach barove poput Mediterraniana...tamo ces videti uglavnom bogatiju grcku klijentelu (primetio sam da dolaze cak iz Thessaloniki) i ponkegog turistu iz zapadne Evrope...u gradu ima restorana sa pristojnim cenama (uostalom, naveo sam primer gyrosa sa salatom i pomfritom + pivo za 5€).

može da se kupe kožne jakne i uopšte sve od kože za jeftine pare jer ima preko 100 radnji sa kožom.... a protiv.... velika gužva i mala plaža....

To sto se prodaje od koze do pre 5-6 godina je bio dobro, sada je uglavnom trecerazredno (osim ako ne odes u odredjene radnje gde ces naci bunde za 5000€ pa na gore).

Plaze su kilometarske i na mnogim mestima nema nikog...uostalom, pogledaj fotke na prethodnoj strani...to je snimljeno krajem maja ili pocetkom juna prosle godine.

bio prosle godine od 20-tog jula. rezime:

1. za razliku od crnogorskog primorja, plaza cista u smislu da se ne osecaju WC-i i da se ne sekirate da dumpuju fekalije u more.
2. premnogo meduza
3. premnogo trave koje vetar nanosi na plazu i skupljaju molovi za razbijanje talasa.
4. nimalo mediteranska atmosfera - jedine palme su krzljave palmice u saksijama na glavnom trgu i po tavernama, sve ostalo su listopadno drvece i kukuruzi, mediteranske arhitekture nema - ovo je livada na kojoj je u zadnjih 15 godina izgradjeno puno vila za low-budget turiste. Sveukupno vise kao Borca koja izlazi na more, nego Grcka.
5. kao da je svaki dan vasar (nocu izgleda kao Banghkok), prepuno standova i prodavnica, dominiraju prodavnice krzna i koze. jeftino. za Srbe jos jeftinije.
6. od stvari za videti vredi izlet za Solun, Meteore ili Skiathos (kad vidite Skiathos vise se necete vracati ovamo, kao sto se meni desilo, i hvala Bogu na tome), ima i lokalnih tura za posetu Dionu ili vrhu Olimpa. U Paraliji od landmarka samo crkva u centru.
7. ljubazni ljudi.

sve u svemu cistije, jeftinije i ljubaznije od Crne Gore (sa izuzetkom starih gradova kojih u ovom delu (osim Platamona) nema, a koji nose mnogo atmosfere), losije od, pretpostavljam, svega ostalog sa izuzetkom Bugarske koja je meni dno dna po onome sto sam video. potpuno liseno svakog sadrzaja osim kupovine koznih jakni i kupanja ako Vam ne smeta flora i fauna.

Vratismo se mi iz Paralije. Nismo znali šta da očekujemo pre svega zbog smeštaja, koji je ispostavilo se bio pristojan za moj ukus, sve sređeno, gazdarica fina(a i mi smo bili takvi:cool:), plaža prekoputa samo pređeš ulicu.
More je plitko tako da obratite pažnju na kolena, ali je idealno za manju decu, ne mora da se trči non stop. Meduza je bilo stalno od onih prozirnih do plavih, ali nas nisu dirale, pošto je bilo zainteresovane omladine da ih vadi iz vode. Iskreno, more je bilo u nekim trenucima dosta prljavo, ali deci to nije smetalo. Gužve u ovom delu gde smo mi bili, kafić Coral preko puta škole, nije bilo. Super izbor muzike,strana, bez Cece:D ležaljke 3e-piće.
Inače, cene su i više nego pristojne, ne vredi nešto nositi odavde, postoje Lidl i Arvantidis(čak dva) :ok: O koži i bundama ne bih da pišem, cene smešne, izbor ogroman:eek:
Pošto je ovo bio penzionerski odmor, nismo išli u obilaske, pa nas sledeće godine očekuje put kolima:klap:

Back