parailia ili pefkohori?? ?? ??

iznervirani

Početnik
Poruka
16
Pozdrav svima, treba mi pomoc oko odabira destinacije u Grckoj. Idem sa devojkom i voleli bismo neko mesto gde ima nekih desavanja, koje nije penzionersko a opet i da ima lepe plaze. Nekim sistemom eliminacija dosli smo do Pefkohorija i Paralije. Posto idemo prvi put molim vas za misljenje, sta je po vama bolje?? Primera radi odgovara nam atmosvera kao u Budvi na primer, trazimo Budvu u Grckoj :). U svakom slucaju bio bi to kontinentalni deo Grcke. Hvala vam unapred

Ja sam letos bila u Paraliji i ne mogu reći da sam oduševljena. Ono - ok je, ništ' posebno, ali svakako ne bih tamo išla ponovo. Ima dosta naših ljudi (kao i ostalih Balkanaca), a i dosta porodica sa decom. Plaže nisu ništa naročito - ove u okviru grada su preuske i prenatrpane za moj ukus, mada postoje plaže van grada, koje su prostranije i na kojima je manja gužva, a do kojih se može doći peške. Ni dešavanja nema nešto preterano - ima jedno šetalište duž kog se nalaze radnje u kojima se može šopingovati (mada u mnogim od tih radnji izbor nije puno drugačiji od onog koji se može uočiti po domaćim). Ima nekoliko klubova u koje se može izaći, a u jedinom od tih klubova u koji sam jednom izašla, muzika i atmosfera su bile iste kao po domaćim klubovima i splavovima.
E sad, ja ne volim Budvu (kao ni crnogorsko primorje generalno), tako da mi se nikako ne bi svidelo mesto koje na nju podseća. Volim mesta koja su drugačija od onoga što imamo ovde u Srbiji, kao i mesta na kojima ima dosta stranaca (ne računam tu Rumune, Bugare, Albance i ostale naše susede) i koja imaju dobru ponudu kada su u pitanju jednodnevni izleti van grada, a Paralija se u to baš i ne uklapa. Stoga, uzimajući u obzir to što su nam kriterijumi po pitanju odabira destinacije za letovanje različiti, vama bi se možda i svidela Paralija. :D Btw, u Pefkohoriju nisam bila, tako da je ne bih mogla porediti sa Paralijom, a u Budvi sam bila davno, tako da ne bih mogla reći koliko Paralija na nju podseća. :(

Pozdrav svima, treba mi pomoc oko odabira destinacije u Grckoj. Idem sa devojkom i voleli bismo neko mesto gde ima nekih desavanja, koje nije penzionersko a opet i da ima lepe plaze. Nekim sistemom eliminacija dosli smo do Pefkohorija i Paralije. Posto idemo prvi put molim vas za misljenje, sta je po vama bolje?? Primera radi odgovara nam atmosvera kao u Budvi na primer, trazimo Budvu u Grckoj :). U svakom slucaju bio bi to kontinentalni deo Grcke. Hvala vam unapred

Gde god da odeš u kontinentalnom delu Grčke nećeš puno pogrešiti. Naših ljudi ima puno, a mesta su kao copy/paste.

Ako zaista želiš da doživiš Grčku sa lepim plažama i atmosferom predlažem ti da posetiš neko od ostrva.

Pefkohori je mirnije mesto i nema veze sa Budvom. Zasto trazais Budvu u Grckoj, bolje idi onda u Budvu.
Razmisljali smo i o Budvi, medjutim kako bi nam to bio prvi put da idemo u Grcku, a voleli bismo da vidimo kakva je (koliko-toliko), bilo bi nam zao da ne odemo. Opet sa druge strane ako odemo i smorimo se bice nam krivo sto nismo u Budvi... Zato sam i postavio temu nebi li nam tudja misljenja i iskustva pomogli da prelomimo. To sto ima puno srba nama ne smeta, samo da nije neki smor, volimo da ima ljudi, setaliste, neku iole pristojnu plazu, da ima gde da se proseta, nekih desavanja. Idemo autom pa planiramo malo da prodjemo i okolinu, da se spustimo juznije ili gde sta bude bilo zanimljivo

Razmisljali smo i o Budvi, medjutim kako bi nam to bio prvi put da idemo u Grcku, a voleli bismo da vidimo kakva je (koliko-toliko), bilo bi nam zao da ne odemo. Opet sa druge strane ako odemo i smorimo se bice nam krivo sto nismo u Budvi... Zato sam i postavio temu nebi li nam tudja misljenja i iskustva pomogli da prelomimo. To sto ima puno srba nama ne smeta, samo da nije neki smor, volimo da ima ljudi, setaliste, neku iole pristojnu plazu, da ima gde da se proseta, nekih desavanja. Idemo autom pa planiramo malo da prodjemo i okolinu, da se spustimo juznije ili gde sta bude bilo zanimljivo

Sto se tice nocnog zivota to u Pefkohoriju neces naci. Koliko znam jedino mesto na Kasandri je Kalitea, tamo ima klubova i nesto od nocnog zivota.

Za slicne pare mozes da letujes na mnogo lepsem mestu u Grckoj
Paralija i Pefkohori su,ako mene pitas,mesta za penzionere i roditelje sa malom decom
O tome da ni jedan jezik osim srpskog neces cuti,ne bih trosila reci
Idi na Lefkadu ili Zakintos
za slicne pare mogu da ne nadju aranzmani za mlade a ipak su to ostrva i ne mogu se porediti sa ovim prethodnim ni po cemu

Sto kaze Jelena za iste pare moze Zakintos ili Lefkada. Posto Iznervirani hoce nocni provod onda Zakintos Laganas. Ali opet nije Budva, tu nemas srpske narodnjake sav taj vasar. Zato sam i rekao, ko hoce Budvu neka ide tamo a ne da je trazi u Grckoj.

Sto kaze Jelena za iste pare moze Zakintos ili Lefkada. Posto Iznervirani hoce nocni provod onda Zakintos Laganas. Ali opet nije Budva, tu nemas srpske narodnjake sav taj vasar. Zato sam i rekao, ko hoce Budvu neka ide tamo a ne da je trazi u Grckoj.
Nisam mislio da to bude Budva pa Budva, naveo sam je samo kao primer, atmosvera kao u Budvi, da ima ljudi, neki desavanja, da ne bude smorno. U svakom slucaju danas smo rezervisali Zakintos, hvala vam svima na pomoci. Ipak ste u pravu, kad idemo bar i da vidimo nesto

Sta sad coveku gledate u dzep i apriori ocenjujete da nema love,i da je siroma, da iz tog P ne moze u Z jer kosta 30 eura vise,kuku i leleee:confused:
Koliko vidim u pocetnom postu nema reci o finansiskim ogranicenjima.

Idite deco bre na Rodos da vas Bog vidi!!!

(ma kakva bre Budva ne budi prost,koje je to mesto joj Budva :hahaha1:)

Doduse,kad sam ja na Rodosu ludovala po diskacima i razbijala tanjre niste se vi jos bili ni rodili:cool:
Ali mislim da je situacija ista ako ne i zesca. :vatromet:

Ma sad bih iz mesta na Rodos,iako"penzionerka".Vama prepustam plazu,to je za klince amatere,vidimo se u disku posle ponoci:orkestar: :uja:

Poslednja izmena:

i jedno, i drugo su ti mesta za ljude sa sitnom decurlijom
ako si sa devojkom, idi na neko ostrvo, krf, tasos ili krit ako imas malo vise kinte

Ja bih pre išla u Budvu, nego u Paraliju ili Pef. U Paraliji nisam bila, niti ći IKAD, a Pef je nikakav. Teška grčka zabit.
Grčka je uvek bolja od Cg, pa makar i Pefkohori :zkez:
Parlija je bzvz mesto, prva destinacija svih koji kreću u Grčku i obično se tu zaustave,a toliko lepih mesta ima........
U nedoumici da li Paraliaj ili Pefkohori-glasam za ovo drugo.
Inače, ako tražiš peskovite plaže sa morem Srba,male dece i penzionera -lepši je Olimpik B........Gde takođe nema ništa :D

Pa di si dosad ? Bash sam se zacudio shto se spomenula Budva , a tebe neshto nema da mrchish ...
Gde cesh ove proleti ili jeseni , u Olympic Beachu , Stavrosu ili Nea Vrasni , ...mislim poshto za Budvu nisi dorastao ...

:mrgreen:
Verovatno će u Leptokariju, Asprovaltu ili neko drugu pripizdinu. U svakom slučaju, tamo gde ima Lidl.

- - - - - - - - - -

ja mislim da ti nisi prerasla ni babušnicu a kamoli sutomore i budvu

A ja mislim da ti nisi mrdnuo od Paralije i da ti je to vrh vrhova.

Vidim da je covek odlucio gde ce, ali bi hteo da kazem da Pefkohoriju ama bas nista ne fali, ko ide da se kupa , seta i odmara ,bilo porodica sa decom bilo momak i devojka.Neverovatno mi je kada neko kaze da je Pefkohori selendra, pa nema tamo zivotinja koji se setaju plazom .Ne znam zasto neko ide na odmor da bi lumpovao po diskotekama, to moze uvek i u Srbiji.Dakle ja sam bio u Pefkohoriju pre 2 god. sa suprugom i detetom i mogu reci da sam odusevljen cistim morem i mestom koje je lepo uredjeno, poplocano, puno cveca i zelenila.Jedina mana je uska plaza desno od mola ali je zato levo od mola plaza bez ijedne mane.Takodje mislim da nije za porediti more u Paraliji , Budvi i Pefkohoriju , daleko lepsu boju more ima u Pefu i cistije je.

Poslednja izmena:

Back